ده روش برای توان‌مندی افراد خانواده

عبدالله اطلس
ده روش برای توان‌مندی افراد خانواده

اشاره: در شماره‌‌ی پیشین (سال اول – ۱۷۰) نویسنده به چهار روش از ده روش توان‌مندی افراد خانواده اشاره کرد که نشر شد و خوانندگان عزیز می‌توانند شش روش باقی مانده را در قسمت دوم و در ستون خانواده، شماره‌ی (سال اول – ۱۷۱) بخوانند.
۵- ارتباط چشمی مؤثر برقرار کنید
ارتباط چشمی می‌تواند بسیار مؤثر باشد، البته تا زمانی که به درستی از آن استفاده کنید. بعضی در این باره می‌گویند: (اگر پولیس شما را متوقف کرد، ارتباط چشمی خود را با او حفظ کنید) زیرا مؤثر است. باید ۶۰ الی ۷۰ درصد زمان گفت​‌وگو این کار را انجام بدهید. به طور میانگین، مردم حدود ۷ تا ۱۰ ثانیه ارتباط چشمی خود را حفظ می‌کنند. اگر این کار را به درستی انجام بدهید، اعتماد به نفس و باور تان را نشان داده اید. این کار خیلی به شما کمک می کند، مخصوصاً اگر قرار باشد یک پیام پیچیده یا ارزش‌مند را منتقل کنید.
اما حواس ما باشد، افراط نکنیم. اگر هیچ وقت ارتباط چشمی را با یک نفر قطع نکنید ممکن است شما را به عنوان یک فرد متعصب یا ناشی بشناسد. بعضی وقت‌ها نگاهی هم به اطراف بیندازید. چون به پایین نگاه کردن ممکن است شما را مرموز یا ضعیف نشان بدهد.
۶- قاطع و محکم دست دهید
شیوه‌ی دست دادن می‌تواند چیزهای زیادی از شما به طرف مقابل تان بگوید. اگر خیلی بی‌حال و ضعیف دست بدهید، لیاقت و اعتماد به نفس شما زیر سؤال می‌رود و اگر هم خیلی محکم این کار را انجام بدهید، پرخاشگر به نظر می‌رسید و طرف مقابل فکر می‌کند کار کردن با شما سخت است.
اگر می‌خواهید درست دست بدهید، دست فرد را تکان ندهید بلکه بگیرید و به آرامی بفشارید. بهتر است صبر کنید تا او دست تان را رها کند؛ چون اگر خیلی زود دست دادن را تمام کنید فکر می‌کند عجله دارید. ضعیف دست دادن نشانه​‌ای عدم اعتماد به نفس یا استقلال هم است. دست دادن تان را با توجه به فرد مقابل و موقعیت تان تنظیم کنید و مطمئن شوید که همیشه باثبات باشد نه تهاجمی.
۷- زبان بدن طرف مقابل را آئینه کنید
مردم از آدم‌های که شبیه خود شان باشند خوش شان می‌آید. زبان بدن می‌تواند کاری کند که شما به فردی که با او صحبت می‌کنید، شبه‌تر به نظر برسید. تحقیقات نشان می‌دهند، اگر پیامی که طرف مقابل با زبان بدنش به ما می‌رساند را تقلید کنیم، در حقیقت می‌توانیم احساساتی که او تجربه می‌کند را بهتر درک کنیم. اگر فرد به سمت جلو متمایل می‌شود، شما هم باید همین کار را انجام بدهید. اگر او دستش را زیر چانه می‌گذارد، شما هم دست تان را زیر چانه تان بگذارید. البته این حرکات باید کاملاً طبیعی به نظر برسند تا فرد متوجه نشود. به علاوه، اگر حرکات صورت فرد را به شکل بامزه​‌ای تقلید کنید، او نسبت به این تعامل احساس بهتری خواهد داشت.
۸- هیچ وقت دست یا پای تان را ضرب‌دری نگیرید
اگر دست‌ها یا پاهای تان را ضرب‌دری (x) بگیرید، ذهن تان بسته به نظر می‌رسد؛ اما وقتی این کار را انجام ندهید، نشان می‌دهید که پذیرای صحبت​‌های دیگران هستید. در واقع از آن‌ها استقبال می‌کنید و این خیلی جذاب است. حتا اگر لبخند بزنید یا در حال یک مکالمه-ای دلنشین باشید، این کار می‌تواند اوضاع را خراب کند. اگر می‌خواهید مردم شما را روشن‌فکر یا علاقه‌مند به موضوع ببینند، انگشت‌های تان را در هم گره نکنید.
۹- به اندازه​‌ی طول یک دست، فاصله بگیرید
اگر خیلی نزدیک ایستاد شوید، فرد معذب می‌شود. اگر هم خیلی دور باشید ممکن است این‌طور به نظر برسد که اعتماد به نفس شما کم است؛ اما اگر فاصله‌ی تان به اندازه​‌ی طول یک‌دست باشد، نشان می‌دهد به صحبت کردن با فرد مقابل علاقه دارید.
۱۰- حواس تان به پلک زدن تان باشد
این مهارتِ زیاد می‌خواهد. چون پلک زدن غیر ارادی است و وقتی سعی می‌کنید که کنترل کنید، ممکن است که غیر طبیعی به نظر برسید؛ در هر صورت، زیادی پلک زدن نشان می‌دهد که صحبت کردن با این فرد برای تان ناخوشایند است، سعی کنید آرام باشید و اگر حس کردید زیادی پلک می‌زنید، یک لحظه چشمان خود را ببندید و دوباره باز کنید تا شاید پلک زدن تان آرام شود.