چین با شریک کردن دانش علمی، از مبارزه‌ی جهانی علیه کووید-۱۹ پشتیبانی می‌کند

مهدی غلامی
چین با شریک کردن دانش علمی، از مبارزه‌ی جهانی علیه کووید-۱۹ پشتیبانی می‌کند

شرح عکس: اشدود، ۲۳ آپریل ۲۰۲۰ (شین‌هوآ) – کارشناسان پزشکی اسرائیل در ۲۳ مارچ ۲۰۲۰ در شهر مرکزی اشدود، در حال شرکت در یک جلسه‌ی ویدیویی با موضوع جلوگیری و درمان کووید-۱۹ با کارشناسان پزشکی چینی در شهر ووهان استند. (عکاس گیل کوهن مگن/شین‌هوآ)

نوشته شده در: خبرگزاری شین‌هوآ

مترجم: مهدی غلامی

متخصصان پزشکی از شهر ووهان؛ شهری که بیش‌ترین ضربه را از بیماری ویروس کرونای جدید (کووید-۱۹) خورده و در مرکز استان هوبئی چین موقعیت دارد، به تازگی تجربیات درمانی شان را با هم‌تایان خود از ۲۴ کشور به وسیله‌ی یک کنفرانس تصویری شریک کرده اند. مجموعا ۱۵۰۰۰ نفر آن کنفرانس که در تمام جهان پخش شد را به گونه‌ی زنده تماشا کردند. هو یو، رییس بیمارستان یونیون ووهان گفت که بیمارستان‌های ووهان به عنوان یکی از اصلی‌ترین جبهات جنگ در مبارزه با کووید-۱۹، تجربیات درمانی ارزش‌مندی را اندوخته و پزشکان آن‌جا می‌خواهند آن تجربه‌ها را با هم‌تایان جهانی شان شریک کنند.

چین به طور فعال دانش علمی‌ و نتایج پژوهش‌هایش در مورد کووید-۱۹ را با جهان شریک کرده است. دانش‌مندان و کارشناسان بهداشتی چین تبادلات فنی به موقعی را با جامعه‌ی جهانی داشته اند تا به آن‌ها در توسعه‌‌ی کیت‌های آزمایشی و روی دست گرفتن اقدمات واکنشی، کمک کنند.

زِنگ یی‌ژین، معاون کمیسیون بهداشت ملی چین، گفت که آخرین برنامه‌ی تشخیص و درمان، جلوگیری و کنترل و دیگر سندهای فنی، جمع‌آوری و ترجمه شده و بی‌درنگ با بیش از ۱۸۰ کشور جهان و بیش از ده سازمان منطقه‌ای و بین‌المللی شریک شده است. شریک کردن اطلاعات و دانش، از مرحله‌ی بسیار اولیه‌ای آغاز شد که در آن زمان ویروس کرونای جدید هنوز شناسایی نشده بود.

در آن مرحله‌ی اولیه، پژوهش‌گران چینی، با عجله در پی فرمول‌بندی کردن نمایه‌ی مشرحی از این ویروس بودند. در ۱۲ جنوری، ترتیب ژنوم این ویروس به سازمان جهانی بهداشت تحویل داده شد که سپس توسط ابتکار جهانی در شریک کردن تمام اطلاعات در مورد انفلوانزا منتشر شد. پژوهش‌گران چینی هم‌چنان منبع این ویروس، راه‌های انتقال و نشانه‌های درمان‌گاهی بیماران را به دقت مطالعه کرده اند تا راهنمایی‌هایی در رابطه به جلوگیری، کنترل و درمان کووید-۱۹ ارائه کنند. دولت چین، پژوهش‌گران و پزشکان خط اول را تشویق کرد که یافته‌های شان را در روزنامه‌های بین‌المللی منتشر کنند تا ارتباط و شریک کردن اطلاعات با هم‌تایان خارجی، آسان‌تر شود.

تا ۲۶ مارچ، پژوهش‌گران چینی ۵۴ صفحه از پژوهش‌های شان را در روزنامه‌های معتبر بین‌المللی منتشر کردند و زمینه‌ای برای شریک کردن پژوهش‌ها در مورد کووید-۱۹، در شبکه‌ی پزشکی چین به گونه‌ی آنلاین ایجاد شد که بیش از ۷۰۰ صفحه‌ پژوهش در آن وجود داشت و ۲٫۳ میلیون نفر نیز از آن بازدید کرده بودند.

چین برای شریک کردن پیش‌رفت‌های علمی‌اش، دو زمینه را ایجاد کرده است. تا پایان ماه مارچ، یکی از این زمینه‌ها پای‌گاه داده‌‌ی (دیتابیس) کووید-۱۹ بوده که بیش از ۴ میلیون بارگیری توسط کاربرانی از ۱۵۲ کشور و منطقه‌ را ثبت کرده است. چین به ارتقای برنامه‌های تشخیصیه و درمانش ادامه داده و پژوهش‌گران چینی هم‌چنان مشغول تحقیق پژوهش در مورد داروهای مؤثرتر و یافتن روش‌های درمانی تازه استند.

چین هم‌چنان در حال پیش‌‌برد استفاده‌ی برخی از فن‌آوری‌های پیش‌رفته‌ مانند سلول‌های بنیادی، کبد مصنوعی و خالص‌سازی خون در درمان موارد حاد است. ژو نان‌پینگ، معاون وزیر علم و فن‌آوری، گفت که چین تمام نتایج آزمایشی درمان‌گاهی داروهای کووید-۱۹ را با جهان شریک می‌کند و پژوهش‌گران چینی به دنبال برگزاری یا شرکت در کارآزمایی‌های بالینیِ چندمرکز استند تا درمان‌های بالقوه و امیدوارکننده‌ای را برای بیماری کووید-۱۹، تشخیص و به سرعت ردیابی کنند.