پژوهش‌گر فرانسوی از آزمایش موفقانه‌ی داروی ویروس کرونا خبر می‌دهد

مهدی غلامی
پژوهش‌گر فرانسوی از آزمایش موفقانه‌ی داروی ویروس کرونا خبر می‌دهد

نوشته شده در: وبسایت «دِ کانکسیون»

مترجم: مهدی غلامی

یک پژوهش‌گر مشهور در فرانسه، از نتایج موفقانه‌ی درمان کووید-۱۹ خبر داده است؛ آزمایش‌های نخستین، نشان می‌دهد که این دارو تنها در شش روز می‌تواند از واگیر بودن این ویروس جلوگیری کند.

پروفسور «دیدیر رائولت» از بیمارستان پژوهشی مدیترانه در شهر مارسی، روز دوشنبه ۱۶ مارچ، ویدیویی را منتشر کرد و در آن، آزمایش‌ها را توضیح داد. پروفیسور رائولت، متخصص بیماری‌های عفونتی و رییس بیمارستان پژوهشی مدیترانه است که دولت فرانسه به او وظیفه و مشوره داده بود تا برای درمان احتمالی کووید-۱۹ پژوهش کند.

او گفت اولین بیماران کووید-۱۹ که او با داروی «کلروکین» تداوی شان کرده بود، روند درمان سریع و مؤثری را تجربه کرده بودند و مدت زمان واگیر ماندن شان کاهش زیادی داشت.

کلروکین که معمولا برای جلوگیری و درمان مالاریا استفاده می‌شود، با نام تجاری پلاکونیل به مردم عرضه شده بود. این درمان به ۲۴ بیماری که نخستین بیمارانِ مبتلا به این ویروس در جنوب-شرق فرانسه به شمار می‌رفتند، داده شده بود؛ بیمارانی که داوطلبانه برای این روند به بیمارستان رفته بودند.

به آن بیماران، روزانه ۶۰۰ مایکروگرام برای ده روز داده شده بود. بیماران تحت مراقبت جدی‌ای قرار داشتند؛ زیرا این دارو می‌تواند با دیگر داروها تعامل کند و در برخی موارد، عوارض جانبیِ شدیدی را رقم بزند. پروفسور رائولت گفت: «ما تمام آن‌هایی را که توافق کردند با آن دارو درمان شوند، شامل این روند کردیم که تقریبا همه‌ی آن‌ها بود. دو شهرِ نیس و اَونیون که در قرارداد ما شامل بودند، بیماران مبتلا شده‌ای به ما دادند که تا آن لحظه هیچ درمانی دریافت نکرده بودند. توانستیم مطمئن شویم بیمارانی که پلاکونیل (دارویی که هیدروکسی کلروکین دارد) استفاده نکرده بودند، پس از شش روز هنوز هم واگیر بودند؛ اما از میان کسانی که پلاکونیل استفاده کرده بودند، پس از شش روز تنها ۲۵ درصد شان واگیر بودند.»

کلروکین فسفات و هیدروکسی کلروکین، پیش از آن برای درمان بیماران کرونا در چین و در جریان آزمایش‌های درمان‌گاهی کووید-۱۹ استفاده شده بود. «کالترا» داروی تولید شده توسط امریکا که معمولا برای درمان ایدز استفاده می‌شد، داروی دیگری است که در مبارزه علیه کووید-۱۹ در حال آزمایش شدن است.

مطالعات علمی ایالات متحده نیز تأیید می‌کند

پژوهش جدید علمی توسط پژوهش‌گران امریکایی که روز جمعه، ۱۳ مارچ منتشر شد نیز، گفته است که «کلروکین» درمان مؤثری بوده است و با یافته‌های فرانسه تطابق دارد. در این پژوهش آمده است:

«استفاده از کلروکین (نوع تابلت آن) در انسان‌های مبتلا به ویروس کرونا نتایج بهتری را نشان می‌دهد، زمان بهبود سریع‌تر می‌شود و مدت‌زمان ماندن در بیمارستان کم‌تر خواهد بود. این پژوهش نشان می‌دهد در حالی که همه منتظر ساخته شدن داروی ویروس استیم، کلروکین، پوتانسیل قوی‌ای به عنوان یک اقدام پیش‌گیرنده در برابر ویروس کرونا در آزمایش‌گاه داشته است. کلروکین، داروی ارزان و قابل دست‌رس در سراسر دنیا است که از سال ۱۹۴۵ به این سو در برابر مالاریا، خودایمنی و دیگر بیماری‌ها استفاده شده و به طور گسترده در میان انسان‌ها رواج داشته است. این دارو می‌تواند برای بزرگ‌سالان و کودکان در هر سنی، تجویز شود. زنان باردار و مادرانی که به کودکان شان شیر می‌دهند نیز، می‌توانند با خیالی آسوده از این دارو استفاده کنند. این دارو به صورت گسترده برای درمان بیماری‌های انسانی مانند مالاریا، آمیبیاز، ایدز و خودایمنی، بدون هیچ گونه عوارض جانبی مضرِ قابل ملاحظه، استفاده شده است.»

پژوهش‌گران در سراسر دنیا به کار شان برای توسعه‌ی یک واکسین برای کووید-۱۹ ادامه می‌دهند. این گزارش می‌افزاید که تا کنون، هیچ کشوری به شمول سازمان جهانی بهداشت، رسما اقدامات درمانی‌ای را برای کووید-۱۹ منتشر نکرده است؛ اما در چین و کوریای جنوبی، دستور‌العمل‌ها پیش از پیش بر استفاده از کلروکین به عنوان یک «درمان مؤثر» تأکید کرده اند.

دولت فرانسه مشوره‌های بهداشتی را برای جلوگیری از گسترش ویروس منتشر کرده است.

این مشوره‌ها شامل موارد زیر است:

  • به جز موارد استثنایی، در خانه بمانید.
  • زمانی که در بیرون هستید، بین خود و دیگران یک متر فاصله ایجاد کنید.
  • مکررا دست‌های تان را با صابون یا ژل‌های ضدعفونی‌کننده‌ی هایدروالکولیک بشویید.
  • به جای دست‌ها، در آرنج‌های تان سرفه و عطسه کنید.
  • از دستمال کاغذی‌های یک‌بار مصرف استفاده کنید و پس از استفاده آن‌ها را به سطل زباله بیندازید.
  • با مردم دست ندهید و در زمان احوال‌پرسی روبوسی نکنید.
  • اگر مریض استید، تمام افراد خانواده باید در خانه بمانند، به هیچ سفری نروند و در زمان با هم بودن، ماسک بپوشید.

اگر می‌دانید که مریض استید، به بیمارستان یا نزد داکتر نروید؛ زیرا ممکن است بیماری تان به دیگران هم سرایت کند. به جای آن، به داکتر تان تماس بگیرید و برای تب از تابلت پراستامول استفاده کنید. از داروهای ضد التهاب مانند ایبوپروفن یا کورتیزون برای درمان نشانه‌های کووید-۱۹ استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است عفونت شما را بدتر کند.

اگر از یک منطقه‌ی خطر بالا مانند چین، هنگ کنگ، ماکائو، سینگاپور، کوریای جنوبی، ایران، مناطق لومباردی و وِنتو در ایتالیا برگشته اید و در ۱۴ روز از آغاز آمدن تان، نشانه‌هایی از عفونت تنفسی مانند تب، سرفه و مشکل در تنفس دارید، به داکتران تماس بگیرید. به جز موارد فوری‌ای که زندگی تان در خطر است، به بیمارستان محل یا نزد داکتر نروید.