کووید-۱۹، طب سنتی چین و طب غربی را با هم آشتی می‌دهد

مهدی غلامی
کووید-۱۹، طب سنتی چین و طب غربی را با هم آشتی می‌دهد

شرح عکس: بیجینگ، ۲۲ آپریل ۲۰۲۰ (شین‌هوآ) – کارمندان پزشکی مشغول کار در یک داروخانه‌ی طب سنتی چین در شهر وینان در شمال-غرب استان شاآنشی در تاریخ ۲۰ فبروری ۲۰۲۰ استند. (شین‌هوآ/تائو مینگ)

نوشته شده در: خبرگزاری شین‌هوآ

مترجم: مهدی غلامی

استفاده از طب سنتی چین و طب غربی در کنار هم‌دیگر در جریان مبارزه‌ی چین علیه کووید-۱۹ تحت نظارت قرار گرفته است. پزشکان چینی پیشنهاد می‌کنند که تبادله‌ی آزاد علم و نظر میان طب سنتی چین و طب غربی می‌تواند مفید باشد؛ زیرا هیچ روش درمانی مشخصی برای درمان این بیماری پیدا نشده است. لیو کینگ‌کوآن، رییس بیمارستان طب سنتی چینِ بیجینگ و رییس اولین بیمارستان مؤقت در ووهان که به طور کامل با پزشکان طب سنتی چین و کارکنان پزشکی پشتیبانی می‌شود، گفت: «هرگز فکر نمی‌کردم که طب سنتی چین نیاز داشته باشد با طرح یک ادعای اختصاصی برای درمان کووید-۱۹، حکمتش را نشان دهد.»

پزشکان طب غربی و طب سنتی چین، هر دو مشغول نظارت از نشانه‌های حیاتی بیماران استند. در بیمارستانی که لیو آن را اداره می‌کند، تمام بیماران آزمایش‌هایی مانند سی‌تی‌ اسکن، شمارش خون و معاینات گلو داشته اند. لیو گفت که آزمایش‌های تشخیصیه‌ در تشخیص دادن بهتر کمک می‌کند و اگر تعدادی از ترکیبات کیمیایی بتواند مشخصا به این بیماری‌زا ضربه بزند، عالی خواهد شد؛ اما اکنون که هیچ درمان قاطعی وجود ندارد، طب سنتی چین و طب غربی نیاز دارند تا با تمام قدرت کار کنند.

برای جلوگیری و موارد ملایم، پزشکان در سراسر دنیا دریافته اند که ایمنی بدن بهترین سپر در برابر ویروس کرونای جدید است. نظریه‌ی طب سنتی چین در مقابله با این بیماری، تقویت سیستم ایمنی بدن یا بازیابی توازن داخلی برای دور کردن این ویروس است. طب غربی، بیش‌تر از بیماری‌گرا، نشانه‌گرا است؛ در حالی که طب سنتی چین، تمایل دارد بیش‌تر بیمارگرا باشد. وضعیت کلی یک بیمار، از سطح میکروسکوپی تا نمای کلی، در نظر گرفته می‌شود.

ترکیب طب سنتی چین و طب غربی، باعث شده که بیمارستان لیو سه دست‌آورد داشته باشد: هیچ بیماری پس از مرخص شدن، آزمایش ابتلایش مثبت نبوده است، هیچ مورد ملایمی شدید و بحرانی نشده است و هیچ کدام از کارکنان بیمارستان به این ویروس مبتلا نشدند. این‌ها در تحت کنترل درآوردن گسترش این بیماری، دست‌آوردهای قابل ملاحظه‌ای به شمار می‌رود. لیو گفت که برای موارد شدید و بحرانی، استفاده از روش‌های درمانی پیشتیبانِ غربی مانند دست‌گاه‌های تنفس مصنوعی و اکسیژناسیون غشایی برون‌پیکری که وظیفه‌ی شش‌ها را انجام می‌دهند، بسیار مهم است؛ نشانه‌ها را تسکین می‌دهد و از روی‌داد‌های برعکس جلوگیری می‌کند.

لیو می‌گوید، طب سنتی چین هم ثابت کرده که نقش کامل‌کننده‌ای در مراقبت‌های ویژه داشته است. به طور مثال، یکی از تزریقات طب سنتی چین که به نام ژوبیکینگ یاد می‌شود، در برابر طوفان سیتوکین مفید بوده است؛ طوفان سیتوکین، واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن است که یکی از دلایل مرگ بیماران شدید و بحرانی کووید-۱۹ محسوب می‌شود. لیو گفت: «با در نظر داشت همه‌ی این‌ها، هدف هر روش پزشکی، غربی یا چینی، کمک به مردم در بهبود پیدا کردن از این بیماری است.»