یافته‌های جدید: ویروس کرونا ۲۰ هزار سال پیش در شرق آسیا شیوع پیدا کرده بود

صبح کابل
یافته‌های جدید: ویروس کرونا ۲۰ هزار سال پیش در شرق آسیا شیوع پیدا کرده بود

دانشمندان، دریافته اند که ویروس کرونا دست‌کم ۲۰ هزار سال پیش در شرق آسیا شیوع پیدا کرد و به اندازه‌ای ویران‌گر بوده است که توانسته یک ژنو در انسان‌ها به جا بگذارد.

به نقل از یورو نیوز، بررسی‌های انجام‌شده روی هزار ژنوم مختلف، نشان می‌دهد که ویروس کرونا، ۲۰ هزار سال پیش در چین، مغولستان، کوریای شمالی، کوریای جنوبی و جاپان شیوع کرده بود.

بررسی‌هایی که روی ۲۶ جمعیت محلی در نقاط مختلف جهان انجام شده، نشان می‌دهد که ویروس کرونا در شرق آسیا، حدود ۵ هزار سال ادامه داشته است و سر انجام از بین رفته است.

در این پژوهش که در نشریه‌ی عملی Current Biology  به نشر رسیده، دانشمندان گفته اند که با مطالعه‌ی کود ژنیتیکی بیش‌تر از ۲۵۰۰ انسان از میان ۲۶ جمعیت محلی در سراسر جهان، ۴۲ نوع ژن در بدن انسان شناسایی شده اند که در برابر همه‌گیری ویروس کرونا در دنیای باستان شکل گرفته است.

کریل الکساندوف، استاد فن‌آوری و ژن‌شناسی در دانشگاه آریزونای امریکا، گفته است که ژن‌های انسان‌های مدرن، حاوی اطاعاتی مربوط به چگونگی تکامل بشر است که امکان دست‌رسی به اطلاعات ده‌ها هزار سال پیش را فراهم می‌کند.

دانش‌مندان معمولا برای شناخت ژن ویروس، هم‌خانواده‌ یا زنجیره‌ی تکاملی آن را بررسی می‌کند؛ اما در بررسی جدید، پژوهش‌گران به جای ژنوم ویروس کرونا، اثری که این ویروس بر روی ژنوم انسانی به جاگذاشته، تحقیق کرده اند.

پژوهش‌گران در بررسی جدید، ژنوم‌هایی را بررسی کرده اند که به مرور زمان در بدن انسان تغییراتی در آن رونما می‌شود و در برابر عفونت‌های ویروسی مقاومت می‌کند که ممکن است در بدن میزبان دچار جهش شده و در طول زمان دچار تغییرات نیز ‌شود.

دیوید انارد، پژوهش‌گر زیست‌شناسی در دانشگاه آریزونای امریکا، در این مورد گفته است: «این باید ما را نگران کند؛ زیرا آن‌چه اکنون در جریان است، ممکن است نسل‌ها و نسل‌ها ادامه داشته باشد.»

پژوهش‌گران دیگری که بررسی جدید را انجام داده اند، گفته اند که اگر ویروس جدید از طریق تطبیق واکسین، کنترل نشود، امکان دارد نسل به نسل منتقل شود و موجودیت درازمدت آن، پیامدهای ناگواری را برای بشر به هم‌راه خواهد داشت.