سازمان ملل نگران فاجعه‌ی انسانی در سال ۲۰۲۱ میلادی است

صبح کابل
سازمان ملل نگران فاجعه‌ی انسانی در سال ۲۰۲۱ میلادی است

به تازگی مقام‌های ارشد سازمان ملل، از به وجود آمدن فاجعه‌ی انسانی در سال ۲۰۲۱ میلادی ابراز نگرانی کرده اند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، نشست عمومی سازمان ملل، روز (جمعه، ۱۴ قوس/ ۴ دسامبر)، در مورد تاثیرات منفی ویروس کرونا برگزار شد و در آن مقام‌های ارشد این سازمان، از فاجعه‌ی انسانی در سال آینده‌ی میلادی ابراز نگرانی کردند.

دیوید بسیلی، رییس برنامه‌ی جهانی غذا، در این نشست گفت: «بر اساس شواهد موجود، می‌توان گفت که در سال ۲۰۲۱ یک فاجعه‌ی انسانی رخ  خواهد داد و بیش از ده کشور در معرض قحطی قرار خواهند گرفت.»

آقای بسیلی، فاجعه‌ی انسانی سال ۲۰۲۱ را بزرگ‌ترین فاجعه‌ی انسانی در طی ۷۵ سال گذشته، از زمان تاسیس سازمان ملل متحد خوانده است.

از سویی‌ هم، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، خواستار دسترسی برابر و عادلانه‌ی تمامی کشورهای جهان به واکسین کرونا شد و از کشورهای ثروتمند خواست که برای دست‌رسی کشورهای فقیر به واکسین کرونا، کمک کنند.

تدروس آدهانوم، دبیر کل سازمان صحت جهان، خواستار اختصاص بودجه‌ی اضطراری ۴٫۳ میلیارد دالری به خاطر دسترسی همه‌ی جهان به واکسین کرونا شد.

دبیر کل سازمان صحت جهان گفت: «ما جهانی را نمی‌پذیریم که کشورهای ثروتمند در رقابت برای دست‌یابی به واکسین کرونا کشورهای فقیر را زیر پا کنند.»

پیش از این، سازمان ملل اعلام کرده بود، تعداد انسان‌هایی که در سال ۲۰۲۱ به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت، نسبت به سال ۲۰۲۰ چهل درصد افزایش یافته است و به ۳۵ میلیارد دالر برای مهار آن نیاز است.

در همین حال، یونیسف با نشر بیانیه‌ا‌ی تولید واکسین کرونا را نوید‌بخش خوانده و از تسهیل جهانی تهیه‌ی واکسین‌های کرونا برای کشورهای با درآمد پایین و متوسط خبر داده است.

در بیانیه‌ی یونیسف که روز (جمعه، ۱۴ قوس/ ۴ دسامبر)، به نشر رسیده، آمده است: «یونیسف به عنوان بزرگ‌ترین خریدار واکسین در جهان، به نمایندگی از تقربیا ۱۰۰ کشور سالانه بیش از ۲ میلیارد دوز را برای معافیت و روتین تدارک می‌بیند و حمل و نقل بین‌المللی و توزیع داخل کشور را برای تسهیل جهانی تهیه‌ی واکسین کرونا، هماهنگ و حمایت می‌کند.»

از سوی دیگر، در یک پژوهش تازه که از سوی بنیاد بیل و ملیندا گیتس انجام شده، آمده است که از اثر عدم توزیع عادلانه‌ی واکسین کرونا برای کشورهای فقیر طی پنج سال آینده، کشورهای ثروتمند صدها میلیارد دالر ضرر خواهند کرد.

این پژوهش تاثیرات اقتصادی مثبت توزیع عادلانه‌ی واکسین کرونا در جهان را، بالای اقتصاد ده کشور ثروتمند، نظیر آلمان، امریکا، جاپان، بریتانیا، قطر، کانادا، فرانسه و امارات متحده‌ی عربی بررسی کرده است.

در این پژوهش گفته شده است: «در نتیجه‌ی توزیع عادلانه‌ی واکسین کرونا، اقتصاد جهانی در سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱، حداقل ۱۵۳ میلیارد دالر و تا سال ۲۰۲۵ حدود ۴۶۶ میلیارد دالر سود خواهد برد.»