سازمان جهانی صحت: از هر سه زن در جهان، یک زن قربانی خشونت جنسی و جسمی می‌شود

صبح کابل
سازمان جهانی صحت: از هر سه زن در جهان، یک زن قربانی خشونت جنسی و جسمی می‌شود

سازمان جهانی صحت، اعلام کرده است که از هر سه زن در جهان، یک زن در زندگی خود مورد خشونت جنسی و جسمی قرار می‌گیرد و میزان خشونت در زمان همه‌گیری کرونا افزایش یافته است.

به نقل از یورونیوز، در گزارشی که روز سه‌شنبه (۱۹ حوت/ ۹ مارچ)، از سوی سازمان جهانی صحت به نشر رسیده، آمده است که در سراسر جهان دست‌کم ۳۱ درصد زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله که به بیش از ۸۵۲ میلیون نفر می‌رسد، خشونت جنسی و جسمی را تجربه کرده‌اند.

این سازمان، اعلام کرده است که این اطلاعات و آمار را از کشورهایی که در آن‌ها خشونت علیه زنان در بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ رخ داده، به دست آورده است.

تدروس آدهانوم گبریسوس، دبیر کل سازمان جهانی صحت، گفته است: «خشونت علیه زنان در هر کشور و فرهنگ به صورت بومی وجود دارد. این نوع خشونت به میلیون‌ها زن و خانواده در سراسر جهان آسیب می‌رساند و با همه‌گیری کووید-۱۹، این گونه خشونت‌ها افزایش یافته است.»

او از دولت‌ها خواسته تا از بروز خشونت جلوگیری کنند، برای قربانیان خشونت خدمات‌رسانی خوبی را انجام دهند و نابرابری اقتصادی را که اغلب سبب خشونت علیه زنان می‌شود کاهش دهند.

دبیر کل سازمان جهانی صحت، همچنان به دولت‌ها گفته که در مکتب‌ها به پسران در مورد ضرورت احترام متقابل در ارتباطات و داشتن رضایت در رابطه‌ی جنسی، آموزش داده شود.

در همین حال، کلودیا گارسیا، نویسنده‌ی این گزارش، به خبرگزاری رویترز گفته است: «این ارقام و آمار بسیار تکان‌دهنده است و زنگ خطری برای دولت‌ها است تا از این نوع خشونت‌ها جلوگیری کنند و اقدامات بیشتری را انجام دهند.»

این سازمان، گفته است که بیشترین عامل خشونت علیه زنان، همسران آن‌‌ها استند و در کشورهای فقیر آمار این گونه خشونت‌ها نیز به شکل نامتناسبی بیشتر است و این آمار احتمال دارد بیشتر از این باشد؛ زیرا شمار زیادی از قربانی‌های سوءاستفاده‌ی جنسی آن را گزارش نمی‌دهند.

این گزارش می‌افزاید که خشونت علیه زنان از سنین کودکی آغاز می‌شود؛ به گونه‌ای که از هر چهار دختر بین سنین ۱۵ تا ۱۹ ساله‌ای که رابطه‌ی جنسی داشته، یک نفر مورد خشونت جنسی و جسمی قرار گرفته‌اند.

جنوب آسیا، جنوب صحرای آفریقا و اقیانوسیه، از مناطقی اند که در آن نیمی از زنان مورد خشونت قرار می‌گیرند؛ در حالی که در اروپا ۲۳ درصد زنان در طول زندگی قربانی خشونت بوده‌اند.

بر اساس اعلام این سازمان، بیشترین خشونت علیه زنان، در کشورهای افغانستان، فیجی، کیریباتی، گینه‌ی نو، بنگلادش و جمهوری‌ دموکراتیک کنگو، رخ می‌دهد.