دانش‌جوی افغان در هند: بی‌توجهی مسؤولان، کرونا و گرسنگی ناشی از آن، زندگی ما را تهدید می‌کند

صبح کابل
دانش‌جوی افغان در هند: بی‌توجهی مسؤولان، کرونا و گرسنگی ناشی از آن، زندگی ما را تهدید می‌کند

به دنبال همه‌گیری ویروس کرونا و قرنتین شدن کشورها، دانش‌جویان افغان در هند، از وضعیت بد اقتصادی شان شکایت می‌کنند.
بعد از آن که دانش‌جویان افغان در چین با مشکلات زیادی مواجه شدند و شبیه گروگان‌ها در آن کشور گیر کردند، حالا این وضعیت، برای دانش‌جویان در هند نیز صدق می‌کند.
حمید حمیدی، دانش‌جوی دوره‌ی ماستری علوم سیاسی، در دانشگاه «Jamia millia islamia» دهلی جدید، در تماس با روزنامه‌ی صبح کابل، می‌گوید: «دانش‌جویان افغان این‌جا با مشکلات خیلی جدی مواجه استن و بد بختانه، مسؤولین سفارت افغانستان، هیچ پاسخی ارائه نمی‌کنند، حتا به تماس‌های ما جواب نمی‌دهند.»
او می‌افزاید که دانش‌جویان، از بی‌پولی، بی‌سرنوشتی، گرسنگی و کمبود غذا رنج می‌برند و این وضعیت، با گرم شدن هوا و نزدیک شدن ماه رمضان، بیشتر از پیش خواهد شد.
پیش از این، شرکت هوایی «کام ایر» که قرار بود دو پرواز اختصاصی به هند داشته باشد، اعلام کرد، کسانی که می‌خواهند برای بازگشت به افغانستان تکت بگیرند، باید ورقه‌ی آزمایش کرونا داشته باشند.
با این حال، این دانش‌جوی افغان، می‌گوید: «نکته‌ی مهم این است که آزمایش کرونا برای همه میسر نیست، یعنی ما نمی‌توانیم به کلینیک‌ها رفته و بگوییم، چون می‌خواهیم به کشور خود برگردیم، از ما تست بگیرید. این کار خلاف سیاست دولت هند بوده و مدت یک ماه است که هند در قرنتین کامل است و زمینه برای دانش‌جویان افغان فراهم نیست تا برای آزمایش به بیرون بروند.»
او تصریح می‌کند که آزمایش کرونا در هند هزینه‌ی زیادی دارد و برای مسافران و دانش‌جویان –عمدتا فقیر و ناتوان- غیر ممکن است.
این دانش‌جوی افغان، که به گفته‌ی خودش در برزخ بی‌توجهی مسؤولان، ویروس کرونا و گرسنگی ناشی از آن در یک کشور غریب گیر افتاده است، نگران جان و زندگی دانش‌جویانی است که شبیه او در هند میان زمین و آسمان معلق مانده‌اند؛ افرادی که به گفته‌ی او، نه راه پیش دارند و نه راه پس!