سرور دانش: رهبری جدید حکومت امریکا گفت‌وگوهای صلح افغانستان را بازنگری کند

صبح کابل
سرور دانش: رهبری جدید حکومت امریکا گفت‌وگوهای صلح افغانستان را بازنگری کند

سرور دانش، معاون دوم‌ ریاست‌جمهوری، از رهبری جدید حکومت ایالات متحده‌ی امریکا می‌خواهد که گفت‌وگوهای صلح افغانستان را مورد بازنگری قرار بدهد.

آقای دانش که روز دوشنبه (۱۹ عقرب)، در مراسمی زیر نام «نشست ملی تقویت روند اطلاعات در سطح محلی» سخن می‌زد، ابراز امیدواری کرد که با بازنگری گفت‌وگوهای صلح، مشکلات موجود رفع شده و تمام طرف‌ها به گونه‌ی مسوولانه‌تر و با دقت بیش‌تر و متکی بر واقعیت‌ها و حقایق، از روند صلح حمایت کنند.

آقای دانش، هم‌چنان از حکومت جدید امریکا خواست که در کنار سایر کشورها، از روند صلح و حفظ ارزش‌ها و دست‌آوردهای دولت و مردم افغانستان حمایت کند.

این در حالی است که بیش از دو ماه از حضور هیئت‌های گفت‌وگوکننده‌ی دولت افغانستان و گروه طالبان در قطر می‌گذرد؛ اما هنوز هم دو طرف روی کارشیوه‌ی گفت‌وگوها به توافق نرسیده اند. دولت افغانستان نیز، ابراز امیدواری کرده که با پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا، تغییرات بهتری در روابط میان دو کشور به ویژه در بخش حمایت امریکا از گفت‌وگوهای صلح به میان آید.

با این حال، آقای دانش در بخش دیگری از سخنان خود، مبناقرارگرفتن توافق‌نامه‌ی امریکا-طالبان برای گفت‌وگوهای صلح افغانستان را رد کرد و آن را غیرقابل قبول خواند.

او گفت: «ما این توافق‌نامه را نه امضا کرده ‌ایم و نه طرف آن بوده ‌ایم و نه آن را تایید کرده ‌ایم و از نگاه حقوقی و قانونی و تعهدات خود، در قبال جزییات محتوای آن هیچ‌گونه مسوولیتی هم نداریم.»

به گفته‌ی او، تنها مسوولیت و تعهد دولت افغانستان، اعلامیه‌ی مشترک کابل و لویه‌جرگه‌ی مشورتی افغانستان و قطع‌نامه‌ی شورای امنیت ملل متحد برای اصل موضوع صلح و تعقیب همه موضوعات مورد اختلاف در میز گفت‌وگوها است.

آقای دانش، گروه طالبان را به خاطر عدم انعطاف‌پذیری‌ها و سماجت، عامل اصلی به بن‌بست‌کشیدن گفت‌وگوهای صلح و بی‌باوری مردم به صلح خواند و گفت: «به همین دلیل است که اکنون مردم افغانستان به روند صلح بی‌باور شده ‌اند و حق هم دارند که بی اعتماد و ناامید شوند.»

او افزود که دولت افغانستان برای نشان‌دادن حسن نیت و آغاز گفت‌وگوهای صلح، اقدام‌های بزرگی را انجام داد و امروز نیز مردم به خاطر امتیازدهی به طالبان در مورد رهاسازی زندانیان طالب، حکومت را مسوول می دانند؛ زیرا اکثریت آزادشدگان بر خلاف تعهدی که کرده بودند، دوباره به میدان جنگ برگشته اند.

آقای دانش تاکید کرد که مردم و دولت افغانستان در صف‌های فشرده‌تر از گذشته در دفاع از جمهوریت کنار هم ایستاده ‌اند و هیچ گروه و دولتی، نمی‌تواند دیدگاه‌های خاص خود را بر مردم و دولت تحمیل کند.