برگزاری نشست ویژه‌ی شورای امنیت سازمان ملل؛ طالبان نباید به غیرنظامیان آسیب بزنند!

صبح کابل
برگزاری نشست ویژه‌ی شورای امنیت سازمان ملل؛ طالبان نباید به غیرنظامیان آسیب بزنند!

هم‌زمان با تصرف شهر کابل از سوی طالبان و به قدرت‌رسیدن دوباره‌ی این گروه در افغانستان، شورای امنیت سازمان ملل متحد، نشست ویژه‌ای را در مورد افغانستان برگزار کرده است.

نمایندگان کشورهای مختلف در این نشست از گروه طالبان خواسته اند که به غیرنظامیان، به ویژه کارمندان رسانه‌ای، مدافعان حقوق بشر و زنان فعال آسیب نزنند و به تعهدات حقوق بشری خود برای حمایت از حقوق شهروندان این کشور عمل کنند.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل در این نشست، تأکید کرد که نمی‌توانیم و نباید مردم افغانستان را تنها رها کنیم.

نماینده‌ی کشور ناروی که در نشست شورای امنیت صحبت می‌کرد، گفت که افراد طالبان تعهد کرده اند که به قصد انتقام‌گیری وارد شهر کابل نشده و به همه‌ی اقشار کشور اجازه‌ی آموزش کار و صحت را فراهم خواهند کرد.

نماینده‌ی ناروی، تأکید کرد که آن‌ها گروه طالبان را از روی حرف‌شان نه؛ بلکه از روی عملکرد شان در روزهای آینده قضاوت خواهند کرد. «جامعه‌ی جهانی، حاضر است که از حکومت افغانستان که طالبان مشمول آن است، حمایت کند. امنیت کابل از اهمیت زیاد برخوردار است. هرج‌و‌مرج که در کابل رخ داده و هم‌چنان غارت منافع عامه نگرانی جدی است، وضعیت باید تغییر کند.»

او هم‌چنان، گفت که در حال حاضر یگانه راه‌حل ممکن، شکل‌گرفتن یک توافق سیاسی عادلانه است که در نتیجه‌ی آن، حقوق اقلیت‌ها به ویژه زنان و کودکان تأمین شود.

به گفته‌ی نماینده‌ی ناروی، گفت‌وگوها به صورت هم‌زمان در کابل و دوحه ادامه دارد و طرف‌های مختلف از جمله امریکا، پاکستان و قطر نیز سهیم در این گفت‌وگوها می‌باشند.

او، تأکید کرد که حکومت آینده‌ی افغانستان باید همه‌شمول باشد؛ طوری که همه‌ی طرف‌ها به ویژه زنان در آن نقش داشته باشند.« در شرایط کنونی، شورای امنیت سازمان ملل و جامعه‌ی جهانی مسؤولیت دارد که از همه‌ی کانال‌های ممکن استفاده کنند تا از شهروندان افغانستان حمایت شود.»

از سویی‌هم نماینده‌ی امریکا در شورای امنیت سازمان ملل، گفت که شهروندان افغانستان باید در عزت و رفاه زندگی کنند و گروه طالبان باید زمینه تأمین حقوق بشر را در این کشور فراهم سازند.

او، گفت که حمله به غیرنظامیان باید هرچه زودتر متوقف شود و طالبان باید به نهادهای حقوق بشری، نهادهای کمک‌رسان و رسانه‌ها اجازه‌ی فعالیت بدهند.

به گفته‌ی نماینده‌ی امریکا، شهروندان افغانستان در کنار جنگ از خشک‌سالی نیز رنج می‌برند و به همین دلیل طالبان باید اجازه‌ دهند که نهادهای امدادرسان به کمک‌های شان در این کشور ادامه دهند. «بیش‌تر از ۵۰۰ هزار تن کمک‌ها در گذرگاه‌هایی که از سوی طالبان تصرف شده، متوقف شده اند. امدادرسانی باید ادامه داشته باشد.»

نماینده‌ی امریکا، خواستار کمک جهانی شد و از جامعه‌ی بین‌الملل خواست که زندگی شهروندان افغانستان را نجات بدهند.

گفتنی است که نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست ناروی و آستونیا برگزار شده و هند این نشست را مدیریت می‌کند.

نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در حالی برگزار شده که روز گذشته- یک‌شنبه، ۲۴ اسد-، شهر کابل به دست طالبان سقوط کرد و این گروه وارد ارگ ریاست‌جمهوری شده اند. تا هنوز مشخص نیست که طالبان خواستار انحصارت مطلق قدرت اند تا این که قدرت به حکومت موقتی انتقال پیدا می‌کند.