دانش: دست‌آورد‌های مردم افغانستان نباید در گفت‌وگوهای صلح قربانی شود

صبح کابل
دانش: دست‌آورد‌های مردم افغانستان نباید در گفت‌وگوهای صلح قربانی شود

سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری، می‌گوید که تأمین صلح خواست تمام مردم افغانستان است؛ اما دست‌آردهای دو دهه‌ی اخیر هرگز قربانی صلح نخواهد شد.

آقای دانش، عصر روز پنج‌شنبه (۱۹جدی) در دیدار با سفیران کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا گفته است که آغاز مذاکرات بین‌الافغانی صلح و رهبری دولت افغانستان از این پروسه، کلید اصلی پیشرفت است.

دفتر مطبوعاتی معاون دوم ریاست‌جمهوری، با نشر خبرنامه‌ای گفته است که سرور دانش با پکا کوسونن، سفیر کشور فنلاند، جیل تورمود پترسون، سفیر کشور ناروی، کارولین ویسینی، سفیر کشور سویدن، مایکل لاند جیپسین، سفیر کشور دانمارک و هانس آکربوم، سفیر کشور هالند، در کابل دیدار و گفت‌وگو کرده است.

آقای دانش گفته است: «صلح افغانستان یک قضیه‌ی چندپهلو است. در این قضیه از یک طرف ختم جنگ یک امر حیاتی است و از سوی دیگر موضوعاتی چون حفظ ارزش‌های قانون اساسی، دست‌آوردهای مشترک مردم افغانستان و جامعه‌ی بین‌المللی، نظام سیاسی، حقوق بشر، آزادی‌ بیان، اصل انتخابات و برابری شهروندی نیز برای مردم و دولت افغانستان یک امر اساسی و حیاتی است.» به گفته‌ی او، قربانی کردن دست‌آوردهای مردم افغانستان در پروسه‌ی صلح به معنای عقب‌گرد به گذشته‌ی تاریک است.

معاون دوم ریاست‌جمهوری در خصوص آغاز مذاکرات صلح و مدیریت این پروسه گفته است: «از دید حکومت افغانستان بهترین راه این است که مذاکرات مستقیم بین‌الافغانی آغاز شود و هیأتی متشکل از جریان‌های سیاسی، جامعه‌ی مدنی و اقوام کشور تحت مدیریت و رهبری دولت این کشور روند مذاکرات را رهبری کند.»

این درحالی است که اخیرا زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت خارجه‌ی ایالات متحده‌ی امریکا در امور صلح افغانستان، به منظور از سرگیری گفت‌وگوهای صلح، به دوحه، پایتخت قطر رفته است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی گروه طالبان، به روزنامه‌ی صبح کابل، می‌گوید که آقای خلیل‌زاد، وارد دوحه شده؛ اما گفت‌وگوهای صلح تا کنون آغاز نشده است.

با این حال سهیل شاهین، سخن‌گوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، گفته  است که آتش‌بس با دولت افغانستان، زمانی برقرار می‌شود که گفت‌وگوهای بین‌الافغانی برگزار و توافقی نیز به دست آید. او افزوده بود که تا آن زمان، آتش‌بس تنها با امریکا برقرار خواهد شد.