آنتونی بلینکن: در باره‌ی خروج سربازان امریکایی از افغانستان هیچ تصمیمی نگرفته‌ایم

صبح کابل
آنتونی بلینکن: در باره‌ی خروج سربازان امریکایی از افغانستان هیچ تصمیمی نگرفته‌ایم

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه‌ی ایالات متحده، گفته است که تا اکنون هیچ تصمیمی در باره‌ی خروج سربازان امریکایی در ماه می و یا تمدید ماموریت آن‌ها در افغانستان گرفته نشده است.

به نقل از صدای امریکا، آقای بلینکن، روز چهارشنبه (۲۰ حوت)، در نشست کمیته‌ی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، گفته است: «هدف جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا، در باره‌ی افغانستان روشن است. او می‌خواهد جنگ را پایان دهد، سربازان امریکایی را به خانه برگرداند و مطمین شود که این کشور بار دیگر به پناه‌گاه تروریستان تبدیل نمی‌شود.»

به گفته‌ی او، دولت امریکا تا اکنون در باره‌ی خروج سربازانش از افغانستان در ماه می، هیچ تصمیمی نگرفته و در حال بازنگری وضعیت این کشور است.

آقای بلینکن، گفته است که امریکا تلاش دارد تا دولت افغانستان و گروه طالبان را به گفت‌وگو وادارد و سایر کشور‌ها نیز در این راستا تلاش می‌کنند.

او افزوده است: «ما این کار را به تنهایی انجام نمی‌دهیم. ما سازمان ملل متحد و همسایگان افغانستان را در تلاش‌های صلح دخیل کرده‌ایم؛ زیرا آنان در افغانستان منافع شان را دارند و در هر دو طرف نفوذ دارند.»

وزیر خارجه‌ی امریکا، گفته است که کشورش از پیشرفت در گفت‌وگوهای صلح نظارت می‌کند.

او گفته است: «ما در حال بررسی این استیم که مشارکت هر دو گروه در گفت‌وگوهای معنادار صلح به کجا می‌رود. ما همچنان می‌خواهیم ببینیم که آیا طالبان به تعهدات خود مبنی بر کاهش خشونت و پناه ندادن به تروریستان عمل می‌کنند یا خیر.»

بر اساس توافق‌نامه‌ی قطر، گروه طالبان باید رابطه‌اش را با سایر گروه‌های تروریستی به شمول القاعده قطع کند، خشونت‌ها را کاهش دهد و گفت‌وگوهای صلح را به گونه‌ی معنادار با حکومت افغانستان آغاز کند که به گفته‌ی مقام‌ها، این گروه به هیچ کدام از این موارد پابند نبوده است.

هرچند چندی پیش، جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا، گفت که می‌تواند خروج سربازان امریکایی در ماه می از افغانستان را کنار بگذارد؛ اما اخیر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه‌ی ایالات متحده، در نامه‌ای به رییس‌جمهور غنی، گفته است، بهترین راه برای پیشبرد منافع مشترک کابل – واشنگتن، این است که تمام تلاش‌ها بر تسریع روند صلح متمرکز شود و تمام طرف‌ها به تعهدات‌شان عمل کنند.

آقای بلینکن گفته است که از زلمی خلیل‌زاد، خواسته تا طرحی را برای تسریع روند گفت‌وگوها و برقراری آتش‌بس با دولت افغانستان و طالبان شریک کند.

در این نامه، در باره‌ی وخامت اوضاع در افغانستان پس از خروج کامل نیروهای امریکایی و خارجی هشدار داده شده است. وزیر خارجه‌ی امریکا، لحن متن این نامه را فوری توصیف کرده است.

پیش از این، امرالله صالح، معاون اول ریاست‌جمهوری، گفته بود که حکومت افغانستان تحت هیچ شرایطی صلح آمرانه را قبول نخواهد کرد.ش