غنی: مبارزه با فساد چشم‌گیر نبود

صبح کابل
غنی: مبارزه با فساد چشم‌گیر نبود

رییس‌جمهور غنی، با انتقاد از عمل‌کرد پولیس در راستای تطبیق قانون، تأکید می‌کند که هزاران پرونده به دلیل تحقیقات غیرمعیاری از سوی پولیس، در دادستانی کل رد می‌شود.

آقای غنی، روز یک‌شنبه (۲۴ قوس) در نشست سالانه‌ی مبارزه با فساد اداری، گفت که نیروهای پولیس، مصروف جنگ با هراس‌افگنی اند و در تطبیق قانون، ضعیف عمل می‌کنند.

او افزود: «این قابل قبول نیست. عمل‌کرد ضعیف پولیس سبب شده که هزاران پرونده در دادستانی کل به خاطر تحقیقات غیرمعیاری رد شود. پولیس باید به یک حلقه‌ی قوی کشف جرائم، تطبیق قوانین و مبارزه با شبکه‌های جرمی به خصوص مواد مخدر، مبدل شود.»

آقای غنی، با اشاره به فساد اداری در سایر اداره‌های خدمات ملکی، گفت که هزاران کارمند خیالی در ولسوالی‌ها، سبب حیف و میل منابع شده‌ اند. او افزود که ۸۰ درصد کارمندان خدمات ملکی، در حال حاضر بایومتریک شده‌ اند و این پروسه به زودی تکمیل خواهد شد.

او ادامه داد: «با جمع‌آوری معلومات بایومتریک منسوبین پولیس، اردو و همچنان کارمندان خدمات ملکی، معضل موجودیت پولیس خیالی و حیف و میل منابع در ادارات جلوگیری شده است.»

رییس‌جمهور غنی، همچنان گفت که حکومت افغانستان، در راستای مبارزه با فساد اداری، پیشرفت داشته؛ اما چشم‌گیر نبوده است.

او تصریح کرد: «مبارزه با فساد یک امر کوتاه‌مدت نیست. این مبارزه به تنهایی از طرف حکومت به موفقیت نمی‌رسد. برای موفقیت در این عرصه به کار مستمر و هدف‌مند دولت، نهاد‌های مدنی شهری و روستایی و حمایت گسترده‌ی مردم نیاز است. علاوه بر آن، نیاز است تا در مرحله‌ی بعدی تطبیق استراتیژی ملی مبارزه با فساد، توجه از محوریت کابل به طرف ادارات محلی نیز بیشتر از پیش انکشاف یابد.»

آقای غنی، با اشاره به مداخله‌های سیاسی در گمرکات، گفت: «مداخله‌ی سیاسی در این بخش مهم عایداتی سبب شده که نیمی از عواید تخمینی دولت جمع‌آوری نشود. این نوع فساد را ملت افغانستان قبول کرده نمی‌تواند که هر روز ما دست گدایی داشته باشیم و ۵۰ درصد منابع خود را از دست بدهیم.»

او تأکید کرد که بخش گمرکات و عواید به صورت اساسی باید مسلکی، بی‌طرف و از مداخله‌ی سیاسی به دور کشانیده شود.

رییس‌جمهور، سکتور خصوصی را هم‌زمان قربانی و عامل فساد در حکومت خواند. او افزود: «سکتور خصوصی هم قربانی فساد و هم بدبختانه عامل فساد است. خواست واضح ما از نمایندگان سکتور خصوصی این است که روی یک میثاق نقش سکتور خصوصی در جلوگیری از فساد و جلوگیری از عامل بودن فساد کار کنند.»

در همین حال، جان بس، سفیر امریکا در افغانستان می‌گوید که موجودیت فساد در دولت افغانستان، باعث بی‌اعتمادی امریکا و جامعه‌ی جهانی نسبت به این کشور شده است. سفیر امریکا گفته است، منابعی که در اختیار دولت افغانستان قرار داده می‌شود، فقط برای استفاده‌های شخصی چند نفر به مصرف می‌رسد.