فرهاد دریا خطاب به شورای امنیت سازمان ملل: اجازه ندهید تاریخ تکرار شود

حیات بودا
فرهاد دریا خطاب به شورای امنیت سازمان ملل: اجازه ندهید تاریخ تکرار شود

فرهاد دریا، آوازخوان سرشناس کشور پیش از آغاز نشست فوق‌العاده‌ی شورای امنیت سازمان ملل در مورد افغانستان، در نامه‌ای، از اعضای این شورا خواسته است که اجازه‌ ندهند، تاریخ تکرار شود.

شورای امنیت سازمان ملل که مقر آن در شهر نیویارک می‌باشد، قرار است روز جمعه -۱۵ اسد-،  نشست فوق‌العاده‌ای در مورد مسأیل امنیتی و اوضاع افغانستان برگزار کند.

در بخشی از این نامه آمده است: «درست بیست سال و اندی پیش، در شهر زیبایی که همین اکنون در آن‌جا در مورد افغانستان جلسه دارید، یکی از بزرگ‌ترین حوادث تروریستی علیه بشریت صورت گرفت، در حالی که طراحی و مهندسی آن حمله هم در افغانستان صورت گرفته بود. نشست امروز می‌تواند یک روز تاریخی برای آینده‌ی کشور من و هم‌چنان برای امنیت منطقه و جهان باشد.»

آقای دریا، گفته است که افغانستان بیست سال پس از حمله‌ی بزرگ بر نیویارک، بار دیگر در معرض تهدید بزرگ تروریزم بین‌المللی قرار دارد و کشته‌شدن مسؤول شبکه‌ی القاعده برای شبه قاره‌ی هند و دیگر اعضای القاعده در عملیات نیروهای امنیتی در چند ماه گذشته در افغانستان و حضور هزاران خارجی شهروند خارجی گروه‌های تروریستی در صف دشمنان، مصادق خوب تروریزم جهانی است و افغانستان در خلای حضور نیروهای نیروهای بین المللی به تنهایی و نیابت تمام جهان، در جنگ علیه تروریزم جهانی قرار گرفته است.

فرهاد دریا در ادامه، نوشته است: «جهان می‌داند، این جنگ، جنگ افغانستان نیست؛ اما نیاز است تا جهان این را هم بداند افغانستان در این جنگ و در چنین شرایط نباید یک‌بار دیگر تنها گذاشته شود، تا دوباره به پناه‌گاه امن تروریستان بدل شود. نگذاریم تاریخ یک‌بار دیگر تکرار شود! این تهدید نه تنها متوجه افغانستان و منطقه، بلکه متوجه امنیت روانی و فزیکی تمام جهان است.»

به گفته‌ی دریا، بیست سال پیش به کمک جامعه‌ی جهانی، صفحه‌ی جدید دموکراسی و توسعه در افغانستان رقم خورد؛ کشوری که سال‌ها در انزوا و دور از توجه جهانیان، لانه‌ی امن تروریستان جهانی بود.

او، گفته است که افغانستان پس از نشست بن، به ارزش‌های حقوق زنان، آزادی بیان، آزادی‌های فردی دست یافته و این ارزش‌ها غیر قابل معامله اند.

فرهاد دریا نوشته است: «متاسفانه امروز تاریخ در حال تکرار شدن است، زنان در ساحات تحت نفوذ مخالفین به جبر نکاح می‌شوند و حق تحصیل و بیرون از خانه را ندارند، شاعر، تاریخ‌نویس و طنزنویس محکمه‌یی صحرایی می‌شوند؛ مردم با خاطر «الله اکبر» گفتن، تهدید به انتقام‌گیری و قتل می‌شوند.»

این آوازخوان سرشناس و شناخته شده‌ی کشور، گفته است که یافته‌های نهادهای معتبر بین‌المللی، نشان می‌دهد که در افغانستان، جنایات ضد انسانی و جنگ جریان دارند؛ قوم هزاره به خاطر قومیت شان قتل عام می‌شوند و اسیران جنگی سر  بریده می‌شوند.

فرهاد دریا خطاب به اعضای شورای امنیت سازمان ملل، گفته است: «امروز افغانستان و جهانیان، منتظر تصمیم‌های مهم شمایند… توقع ما از حاضرین محترم در نشست، تصامیم قاطع در عمق یک بحران و یک بن‌بست است؛ تصامیمی که امید داریم ما را به سوی پایان این جنگ فرساینده ببرد.»