نخستین‌ گروه مترجمان افغانستانی وارد امریکا شدند

صبح کابل
نخستین‌ گروه مترجمان افغانستانی وارد امریکا شدند

در حالی که انتظار می‌رود تا چند وقت دیگر روند خروج سربازان خارجی از افغانستان کامل شود، رسانه‌های خارجی، گزارش داده اند که نخستین گروه از مترجمان افغانستانی که با نیروهای امریکایی کار کرده بودند، با خانواده‌های‌شان وارد ایالات متحده‌ی امریکا شده اند.

به نقل از بی‌بی‌سی فارسی، این گروه شامل ۲ هزار و ۵۰۰ نفر است و تا زمانی که به روند صدور ویزای شان رسیدگی صورت گیرد، به گونه‌ی موقت در پایگاه نظامی «فورت لی»، مستقر خواهند شد.

بر اساس گزارش‌ها، گروه‌ تازه‌ی که وارد ایالات متحده‌ی امریکا شده اند، روند صدور ویزا و معاینات صحی‌شان در ایالت ویرجینیا، در ۳۷۰ کیلومتری واشنگتن بررسی خواهد شد.

گفتنی است که هم‌زمان با خروج سربازان خارجی به ویژه نیروهای امریکایی از افغانستان، افرادی که با آن‌ها در ۲۰ سال گذشته کار کردند، نگران زندگی خود و خانواده‌های شان استند.

ویزای مهاجرتی امریکا از سال ۲۰۰۹ به این طرف آغاز شده و در جریان آن، به کسانی که با نیروهای امریکایی کار کرده اند، ویزای مهاجرت صادر شده و در امریکا برای شان اسکان داده می‌شود.

بر اساس معلومات وزارت خارجه‌ی امریکا، از سال ۲۰۰۸ میلادی به این طرف، برای ۷۰ هزار افغانستانی ویزای مهاجرت داده شده و درخواست ۲۰ هزار نفر دیگر نیز در حال بررسی قرار دارد.

همین‌گونه به تازگی مجلس نمایندگان امریکا، طرح پیشنهادی افزایش ۸۰۰۰ ویزای مهاجرتی دیگر را برای افغان‌هایی که با نظامیان امریکایی در افغانستان هم‌کاری کردند و پس از خروج آن‌ها در معرض خطر اند، تصویب کرده است.

در حال حاضر، ۲۶۵۰۰ ویزای ویژه‌ی مهاجرت برای مترجمان و کارکنان افغانستانی که با نیروهای امریکایی هم‌کاری کرده اند، اختصاص داده شده است و با تصویب طرح جدید، ۸۰۰۰ ویزای دیگر نیز به آن افزوده می‌شود.

با جدی‌شدن روند ویزادهی برای آن عده از شهروندان افغانستان که با نیروهای خارجی کار کردند، مقام‌های کاخ سفید، به نمایندگان مجلس این کشور، گفته اند که برای بیرون‌کردن سریع ترجمان‌ها و سایر کارمندان افغانستانی که با نیروهای امریکایی هم‌کاری کرده اند، به یک میلیارد دالر بودجه‌ی اضطراری نیاز است.

شبکه‌ی خبری سی‌ان‌ان، روز سه‌شنبه -۵ اسد-، در گزارشی به نقل از منابعی در کاخ سفید، نوشته است که از این مقدار بودجه‌ی اضطراری، ۵۰۰ میلیون آن برای وزارت خارجه و ۵۰۰ میلیون دیگر آن برای وزارت دفاع نیاز است.

با این حال، کنگره‌ی امریکا روز پنج‌شنبه -۲۹ جولای- یک میلیارد دالر امریکایی را در اختیار دولت این کشور قرار داده است.

این همه در حالی است که فرماندهی مرکزی ایالات متحده‌ی امریکا- سنتکام-، اعلام کرده است که از آغاز روند خروج سربازان امریکایی از افغانستان تا اکنون، ۹۵ درصد این نیروها از افغانستان خارج شده اند.