محمد محقق: آمدن طالبان به کابل «هم نیک و هم بد» است

صبح کابل
محمد محقق: آمدن طالبان به کابل «هم نیک و هم بد» است

محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان می‌گوید که حکومت پیشین و طالبان در چند سال گذشته مرتکب اشتباه‌های وحشت‌ناکی شده اند که فاجعه‌بار بوده است.

آقای محقق ناوقت روز گذشته-پنج‌شنبه، ۲۸ اسد-، در یادداشتی در برگه‌ی فیسبوک‌اش نوشته است که پس از سقوط طالبان و آمدن حکومت جدید، کمک‌های اقتصادی و نظامی بسیاری در افغانستان سرا زیر شد؛ اما حاکمان در دوره‌های مختلف نتوانسته اند از این کمک‌ها برای آبادی کشور استفاده کنند، برعکس تلاش کردند که با گماشتن افراد بی‌تجربه، کشور را در نابسامانی فرو ببرند.

او گفته است:‌«حكامى كه با تقلب و پشتوانه‌ی خارجى بر اريكه‌ی قدرت بودند، فكر مي‌كردند كه ورق بر نمي‌گرد؛ ولى ديديم كه ورق برگشت و حاكميت كذايى‌شان به گونه‌اى خاتمه يافت كه به قول شواهد عينى يا با چند موتر و يک هليكوبتر پول فرار كردند، يا به روايت خودشان كه فرصت پوشيدن كفش خود را نيافتند.»

محمد محقق با اشاره به سقوط کابل به دست طالبان، گفته است که تسلط این گروه بر کشور به ویژه کابل، «هم نیک و هم بد» بوده می‌تواند.

به باور او، نیک از این جهت که مردم از شر حکومت فاسد قبلی نجات یافتند؛ زیرا آن‌ها دار‌ای‌های مردم را غارت کرده و شهروندان کشور را به جان هم انداختند.

آقای محقق در ادامه نوشته است: «بد از اين جهت كه طالبان نبايد از طريق زور و ايجاد رعب و وحشت در كابل تحول می‌آمدند. ايجاب مي‌كرد كه در يك تفاهم ملى با مشاركت همگانى حكومت جديد ايجاد می‌کرد که نمایندگی از همه‌ی اقشار می‌کرد و برخى نا به سامانى‌ها و زورگویی‌ها پيش نمی‌آمد. »

با این حال، او گفته است که براى ختم جنگ و ايجاد ثبات ملى نبايد حكومت يک‌جانبه شكل گيرد؛ بلكه حكومتى كه مبتنى بر اراده‌ی مردم و مشاركت همه‌ی اقوام و مذاهب كشور باشد، ايجاد شود و در اين راستا مذاكره با سران جهادى و سياسى و شخصيت‌هاى ملى ضرورت انكارناپذير است.

رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، تأکید کرده است که براى تحكيم ثبات و امنيت كشور، تشریک مساعى كشورهاى منطقه و جلب كمك‌هاى جامعه‌ی جهانى ضرورت است كه بايد شرايط آن را فراهم شود.

به گفته‌ی محمد محقق، یگانه راه رسيدن به ثبات و امنيت، ايجاد وحدت ملى و مشاركت عادلانه همه‌ی اقوام ومذاهب كشور در ساختار نظام و حكومت آينده است .