شورای نامزدان: حکومت مشارکتی ایجاد شود

صبح کابل
شورای نامزدان: حکومت مشارکتی ایجاد شود

شورای نامزدان ریاست جمهوری، تأکید می‌کند که در حال حاضر، افغانستان وارد بحران شده و نیاز است تا برای خارج شدن از آن، حکومت مشارکتی ایجاد شود.

احمدولی مسعود، نامزد ریاست جمهوری، روز دوشنبه (۱۱ قوس) در یک نشست خبری گفت که وضعیت انتخابات ریاست جمهوری، به وخامت گراییده و هر لحظه ممکن است که دامنه‌ی بحران در افغانستان، بیشتر شود.

او افزود: «کمیسیون انتخابات، انتخابات را دفن کرده و باید تلاش کنیم تا افغانستان را از غرق شدن در بحران نجات بدهیم. کمیسیون انتخابات، آرای مردم را طوری مخلوط کرده که باید یا تیمی که وابسته به آن است را برنده اعلام کند و یا هم انتخابات را به دور دوم بکشاند؛ اما هر دو مورد برای شورای نامزدان قابل قبول نیست.»

آقای مسعود، ادامه داد که شورای نامزدان ریاست جمهوری، طرح بدیل «حکومت مشارکت ملی انتخابات محور» را ارائه می‌کند تا حداقل، عدالت و شفافیت در حق مردم تأمین شود.

او گفت: «در محور تصامیم دسته‌های انتخاباتی، حکومت مشارکت ملی انتخابات محور با یک مدل سیاسی ائتلافی ایجاد شود تا نظام‌سازی، دموکراسی و مردم سالاری ادامه یابد و از انقطاع جلوگیری صورت گیرد. ما مصمم استیم که در چارچوب حکومت مشارکتی، زمینه‌های انتخابات را فراهم کنیم.»

آقای مسعود تأکید کرد که اگر طرح حکومت مشارکتی جنبه‌ی عملی به خود نگیرد، دامنه‌ی بحران در افغانستان گسترده‌تر خواهد شد.

شهاب حکیمی، نامزد دیگر ریاست جمهوری نیز در این نشست گفت که اگر حکومت مشارکتی تشکیل شود، به دلیل این که همه در آن سهم دارند و در تمام مسایل دخیل اند، افغانستان از بحران کنونی خارج خواهد شد.

مرادعلی مراد، معاون اول دسته‌ی انتخاباتی امنیت و عدالت نیز در این نشست گفت که اعضای کمیسیون مستقل انتخابات، همه روزه در مقابل رسانه‌ها دست به یخن می‌شوند و این نشان می‌دهد که آن‌ها، استقلالیت خود را از دست داده اند و نمی‌توانند از آرای مردم پاسداری کنند.

او افزود: «امروز بحران بسیار تباه کننده‌ای دامن‌گیر مردم شده، در ولایت‌ها می‌بینید که صدای مردم بلند است، این اعتراضات از سوی جریان های سیاسی نیست؛ بلکه از سوی مردمی است که به خاطر نجات افغانستان از بحران و نجات دموکراسی، دست به اعتراض زده اند.»

این در حالی است که دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی، بر ابطال بیش از ۳۰۰ هزار رأی مشکوک تأکید می‌کند؛ رأی‌ای که به باور کمیسیون مستقل انتخابات، هیچ‌گونه‌ مشکلی ندارد و معتبر است.

دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی، هشدار داده است که اگر بیش از ۳۰۰ هزار رأی مشکوک باطل نشود، موج جدیدی از اعتراض‌ها در افغانستان آغاز خواهد شد.

از سویی هم، کمیسیون مستقل انتخابات، از این دسته‌ی انتخاباتی خواسته تا از اعتراض دست بردارد و مانع روند بازشماری و تفتیش آرا در ولایت‌های باقی مانده نشود.

در حال حاضر، روند بازشماری و تفتیش آرا در هفت ولایت شمالی (بدخشان، پنجشیر، بغلان، سمنگان، جوزجان، فاریاب و تخار)، به دلیل اعتراض هواداران شماری از دسته‌های انتخاباتی به ویژه ثبات و همگرایی، آغاز نشده است.