کمیسیون انتخابات: بیش از ۲ میلیون و ۵۹۸ هزار نفر در انتخابات شرکت کرده‌ اند

محمد گوهری
کمیسیون انتخابات: بیش از ۲ میلیون و ۵۹۸ هزار نفر در انتخابات شرکت کرده‌ اند

کمیسیون مستقل انتخابات، می‌گوید که بیش از ۲ میلیون و ۵۹۸ هزار نفر، در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کرده اند.

اورنگ‌زیب، عضو کمیسیون مستقل انتخابات، پس از چاشت روز سه‌شنبه (۹ میزان) در یک نشست خبری گفت که بر اساس آخرین آمار، در ۴۳۸۴ مرکز رأی‌دهی، ۲ میلیون و ۵۹۸ هزار ۴۴۵ رأی‌دهنده شرکت کرده اند.

او افزود: «۵۳۷۳ مرکز رأی‌دهی وجود دارد و از این میان، ۴۶۶۹ مرکز رأی‌دهی، پیش از برگزاری انتخابات باز گزارش شده بود. با این وجود، در روز انتخابات ریاست‌جمهوری، در ۴۳۸۴ مرکز رأی‌دهی، رأی‌دهنده وجود داشته و ۲۸۵ مرکز دیگر، باز بوده؛ اما رأی‌دهنده‌ای در آن وجود نداشته است. در مراکزی که باز بوده است، ۲ میلیون و ۵۹۸ هزار ۴۴۵ نفر شرکت کرده ‌اند.»

آقای اورنگ‌زیب، گفت که آمار شرکت‌کنندگان در انتخابات ریاست‌جمهوری، هنوز هم نهایی نیست و تلاش‌ها جریان دارد تا پس از ارزیابی‌ها، آمار دقیق منتشر شود.

او همچنان از نامزدان ریاست‌جمهوری خواست تا از اظهارات غیر مسؤولانه در باره‌ی نتایج انتخابات پرهیز کنند و بگذارند که پس از بررسی‌های همه‌جانبه، نتایج از سوی کمیسیون مستقل انتخابات اعلام شود.

این در حالی است که تا کنون، شماری از نامزدان ریاست‌جمهوری، پیشاپیش ادعای پیروزی کرده اند.

در همین حال، حوا علم نورستانی، رییس کمیسیون مستقل انتخابات، می‌گوید که مواد حساس انتخاباتی ۴۱۲ ولسوالی، به مراکز ولایت‌ها انتقال یافته و به زودی به کمیسیون مرکزی منتقل خواهد شد.

او علاوه کرد که مواد حساس انتخاباتی ولایت‌های پنجشیر و پروان به دفتر مرکزی کمیسیون مستقل انتخابات منتقل شده و مواد حساس انتخاباتی ولایت کابل نیز در حال انتقال به دیتاسنتر دفتر مرکزی است.

از سویی هم، مولانا محمد عبدالله، عضو دیگر کمیسیون مستقل انتخابات، می‌گوید که آمار به دست‌آمده از شرکت‌کنندگان انتخابات ریاست‌جمهوری، به دلیل چالش‌های مخابراتی، دیرتر به این کمیسیون رسیده است.

او همچنان در راستای جلوگیری از تقلب‌های انتخاباتی گفت: «امکان می‌رود که در کدام محل، رأی تفاوت داشته باشد یا از بایومتریک استفاده نشده باشد؛ اما بر اساس تعدیل قانون انتخابات، تمام آرایی که دارای بایومتریک است، مدار اعتبار است و آرایی که فاقد بایومتریک است، تکراری است و قبل و بعد از زمان انتخابات استعمال شده، مدار اعتبار نیست و کمیسیون انتخابات تلاش دارد که آرای معتبر و غیر معتبر را از هم جدا بسازد و به این تصمیم استوار است.»

آقای عبدالله نیز تأکید کرد که تنها مرجع اعلام نتایج نهایی، کمیسیون مستقل انتخابات است و افراد نباید با اظهارات غیرمسؤولانه تقویم انتخاباتی را با چالش مواجه کنند.

او افزود که کمیسیون مستقل انتخابات تا کنون استقلالیت خود را حفظ کرده و به کسی اجازه نخواهد داد که در کار این کمیسیون، دخالت کند.

انتخابات ریاست‌جمهوری، روز شنبه (۶ میزان)، در یک فضای نسبتا امن، در سراسر افغانستان برگزار شد. مشکلات در فهرست رأی‌دهندگان، از چالش‌های عمده‌ی این دور انتخابات ریاست‌جمهوری بود و سبب شد که شماری از شهروندان افغانستان، نتوانند از حق رأی خود استفاده کنند.

هنوز از میزان تقلب در این انتخابات گزارش دقیقی نشر نشده است؛ اما کمیسیون شکایت‌های انتخاباتی اعلام کرده که ۴۳۶۷ شکایت انتخاباتی در سراسر افغانستان به ثبت رسیده است.