مقام‌های پیشین امریکایی: خروج عجولانه از افغانستان منجر به جنگ داخلی دیگر خواهد شد

صبح کابل
مقام‌های پیشین امریکایی: خروج عجولانه از افغانستان منجر به جنگ داخلی دیگر خواهد شد

برخی از مقام‌های پیشین امریکایی، هشدار داده‌اند که خروج عجولانه‌ی سربازان خارجی از افغانستان، بار دیگر این کشور را به سوی جنگ داخلی سوق خواهد داد.

دیوید پتریئوس، فرمانده‌ی پیشین نیروهای ناتو در افغانستان و رییس پیشین اداره‌ی استخبارات ایالات متحده، به تازگی، در نشستی زیر نام (تعیین شرایط برای نتیجه‌ی درست در افغانستان) که در مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتیژیک واشنگتن برگزار شده بود، گفت که خروج کامل سربازان امریکایی از افغانستان تا پایان ماه اپریل، فاجعه‌بار خواهد بود.

او افزود: «خروج سربازان ما از افغانستان تا پایان ماه اپریل، نگران‌کننده و فاجعه‌بار خواهد بود. حضور اندک سربازان ما در افغانستان نیز نگران‌کننده است. هیچ کسی بیشتر از من خواهان حل جنگ افغانستان از راه دیپلماسی نیست؛ اما طالبان به تعهدات خود مبنی بر قطع رابطه با القاعده و کاهش خشونت‌ها عمل نکرده‌اند.»

به گفته‌ی آقای پتریئوس، طالبان تنها با دو هدف با امریکا گفت‌وگو کردند که آن هم خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و آزادی زندانیان‌شان بوده است. او افزود که طالبان تا حدودی به این اهداف شان دست یافته‌اند.

او گفت که هزاران زندانی طالب پس از آزادی، به میدان جنگ برگشته و دوباره بازداشت شده‌اند که این موضوع نشان می‌دهد آن‌ها به تعهدات شان پابند نبوده‌اند.

از سویی هم، راین کراکر، سفیر پیشین امریکا در کابل، در این نشست گفته است که خروج عجولانه‌ی سربازان امریکایی از افغانستان، به امنیت ملی ایالات متحده آسیب می‌زند.

او افزوده است: «گفت‌وگوها روی خروج برگزار شده است. این خروج به معنی تسلیم شدن است و در باره‌ی صلح نیست. به خاطر پیامدهای پس از به قدرت رسیدن احتمالی دوباره‌ی گروه طالبان در افغانستان، ایالات متحده مقصر خواهد بود. ما با این خروج عجولانه، به دست‌آوردهای ۲۰ سال گذشته آسیب خواهیم زد.»

این در حالی است که به تازگی، روزنامه‌ی واشنگتن تایمز، به نقل از جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا، گزارش داده است که نیروهای امریکایی در ماه می از افغانستان بیرون نخواهند شد.

در گزارش روزنامه‌ی واشنگتن تایمز، آمده است: «جو بایدن در نخستین دیدارش از پنتاگون، گفته است که می‌تواند مهلت خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در ماه می سال روان میلادی را کنار بگذارد.» آقای بایدن، به دیپلماسی به عنوان اولین ابزار کشورداری امریکا تاکید کرده است.

پیش از این، جنرال کنت مکنزی، فرمانده‌ی سنتکام (ستاد فرماندهی مرکزی امریکا)، گفته بود که خروج سربازان امریکایی از افغانستان، باید مبتنی بر شرایط باشد.

همچنان، اخیرا، لیندزی گراهام، سناتور جمهوری‌‌خواه امریکایی نیز، گفته بود که سربازان این کشور در ماه می سال جاری میلادی، از افغانستان بیرون نخواهند شد.

کمی پیشتر از آن، کانگرس امریکا، از جو بایدن خواسته بود تا سرعت خروج سربازان امریکایی از افغانستان را کاهش دهد تا وضعیت امنیتی این کشور، بهتر شود. کانگرس امریکا، هشدار داده بود که با توجه به شرایط، خروج سربازان امریکایی از افغانستان، می‌تواند سبب بی‌ثباتی در منطقه، قوی شدن شبکه‌ی القاعده و تشدید جنگ‌های داخلی در این کشور شود.

با این حال، گروه طالبان، با نشر بیانیه‌ای به زبان انگلیسی در وبسایت «صدای جهاد»، خواهان بازگشت نظام امارت اسلامی در افغانستان شده‌اند.

این گروه گفته است که توافق‌نامه‌ی قطر نمی‌تواند ماموریت رهبر این گروه را تغییر بدهد و رهبر این گروه، همچنان به عنوان امیر المومنین باقی خواهد ماند. در بیانیه‌ی طالبان، آمده است که تنها راه حل برای پایان جنگ در افغانستان، جایگزین شدن امارت اسلامی به جای حکومت کنونی است که مشروعیت داخلی و جهانی خود را از دست داده است.