سرور دانش: برخی تیم‌ها یا خود را ناکام می‌دانند یا ارتباطی با طالبان دارند

صبح کابل
سرور دانش: برخی تیم‌ها یا خود را ناکام می‌دانند یا ارتباطی با طالبان دارند

سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری و معاون تکت انتخاباتی (دولت‌ساز)، تأکید می‌کند، نامزدانی که هنوز هم به صلح بیشتر از انتخابات اهمیت می‌دهند، یا به خود باور ندارند؛ و یا هم ارتباطی با حلقات خارجی و گروه طالبان دارند.

آقای دانش، روز یک‌شنبه (۱۰ سنبله)، در یک همایش انتخاباتی، گفت که تمام آمادگی‌ها برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در ششم میزان سال جاری، گرفته شده و در برگزاری آن نیز، جای هیچ تردید و نگرانی وجود ندارد.

او افزود، جای بسیار تعجب است که برخی از اعضای تیم‌های انتخاباتی با این که نامزد استند؛ اما هنوز هم صلح را اولویت اصلی خود می‌دانند و به انتخابات باور ندارند.

آقای دانش علاوه کرد: «این افراد یا به خود باور ندارند و از حالا خود را ناکام می‌دانند و یا این که سَر و سُری با حلقات خارجی و گروه طالبان دارند و با اشاره‌ی آنان برای انتخابات چالش ایجاد می‌کنند؛ وگرنه امروز در افغانستان چه کسی است که نداند انتخابات، عنصر اساسی دموکراسی، اساس نظام سیاسی، شالوده‌ی قانون اساسی و بنیاد مشروعیت دولت ما را تشکیل می‌دهد و بدون انتخابات، روند دولت‌سازی و دولت‌داری کاملا مختل شده و ما به قعر بحران ناپیدای دیگری سقوط خواهیم کرد و به صلح هم نخواهیم رسید؟»

او گفت که صلح نیاز اساسی جامعه است؛ اما پروسه‌ی صلح آن‌چنان پیچیده، زمان‌گیر و نفس‌گیر است که هنوز هم بعد از ۹ ماه تلاش همه‌جانبه‌ی جهانی، به هیچ نتیجه‌ی روشن یا نهایی نرسیده و هنوز هم حتا از آتش‌بس و گفت‌وگوی مستقیم هیچ نشانه‌ای دیده نمی‌شود و طالبان همه روزه به خشونت و قتل عام غیرنظامیان دست می‌زنند.

آقای دانش ادامه داد: «بنا بر این، انتخابات هیچ بدیل دیگری ندارد و هر راه دیگر ما را یا به آینده‌ی مجهول سوق می‌دهد و یا به گذشته‌های تاریک باز می‌گرداند. مردم ما نه به گذشته‌ی تاریک بر می‌گردند و نه به سوی آینده‌ی مجهول خواهند رفت.»

معاون دوم ریاست‌جمهوری، تاکید کرد که همه‌ی ما برای تحقق صلح، از هیچ گونه قربانی دریغ نخواهیم کرد و در حال حاضر در مورد چارچوب و خطوط اساسی صلح، صفوف دولت و ملت متحد و فشرده است و همه سیاسیون و شخصیت‌های ملی به محوریت حکومت هم‌صدا استند و جمهوریت و نظام سیاسی مبتنی بر انتخابات، خط قرمز تمام مردم افغانستان است.

این در حالی است که دور نهم گفت‌وگوهای صلح میان زلمی خلیل‌زاد و نمایندگان طالبان، روز یک‌شنبه (۱۰ سنبله)، پس از ۱۰ روز مذاکره در دوحه پایتخت قطر، به پایان رسیده است. هر دو طرف، این دور گفت‌وگوها را مثبت ارزیابی کرده و نسبت به آن ابراز خوش‌بینی کرده ‌اند.

آقای خلیل‌زاد نیز گفته است که به زودی وارد کابل می‌شود و جزئیات این دور گفت‌وگوها را با حکومت افغانستان در میان می‌گذارد. آقای خلیل‌زاد گفته است که ایالات متحده و طالبان، در آستانه‌ی توافقی قرار دارند که خشونت را کاهش داده و راه را برای افغان‌ها خواهد گشود تا برای مذاکرات در مورد یک صلح با عزت و پایدار و یک افغانستان متحد و با اقتدار که امریکا، متحدانش و هیچ کشور دیگری را تهدید نکند، با هم بنشینند.