سرور دانش: برای کشاندن طالبان به میز گفت‌وگوها، از تحریم و هشدار استفاده شود

صبح کابل
سرور دانش: برای کشاندن طالبان به میز گفت‌وگوها، از تحریم و هشدار استفاده شود

به دنبال افزایش ناامنی‌ها و سقوط پی‌هم ولسوالی‌ها به دست جنگ‌جویان طالب، سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری، گفته است که ادامه‌ی جنگ قابل قبول نیست و برای کشاندن طالبان به میز گفت‌وگوها، باید از اهرم فشارهایی مانند تحریم، هشدار و قراردادن رهبران این گروه در فهرست سیاه، استفاده شود.

دفتر مطبوعاتی معاون دوم ریاست‌جمهوری، روز پنج‌شنبه -۳ سرطان- در اعلامیه‌ای گفته است که آقای دانش، با دیبورا لاینز، نماینده‌ی ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان، دیدار کرده است.

آقای دانش در این دیدار، با اشاره به روند صلح، گفته است؛ حملات اخیر طالبان، این تلقی را به وجود آورده که این گروه و حامیانش، تصمیم جدی برای صلح ندارند و این نگرانی به وجود آمده که ممکن است تلاش‌های صلح به ناکامی بینجامد.

به گفته‌ی او، حکومت افغانستان هم‌چنان مصمم است که گفت‌وگوهای صلح را ادامه دهد و نمی‌خواهد که این گفت‌وگوها قطع شود.

معاون دوم ریاست‌جمهوری، از سازمان ملل متحد و هم‌کاران بین‌المللی افغانستان، خواسته است که برای کشاندن طالبان به میز گفت‌وگوها، از اهرم فشارهایی مانند تحریم، هشدار و قراردادن رهبران این گروه در فهرست سیاه استفاده کنند.

او گفته است: «باید تأکید شود که هیچ نوع نظامی که از طریق جنگ و زور به قدرت برسد، به رسیمت شناخته نمی‌شود و با آن هم‌کاری صورت نمی‌گیرد.»

از سویی هم، دیبورا لاینز، نماینده‌ی ویژه‌ی سرمنشی سازمان ملل متحد، در این دیدار گفت که روند صلح افغانستان یکی از اولویت‌های کاری جامعه‌ی جهانی و سازمان ملل بوده؛ اما پیشرفت کمی داشته است.

به گفته‌ی او، سطح خشونت‌ها در این روزها در افغانستان، ناراحت‌کننده است؛ اما اکنون چالش عمده این است که چگونه می‌توانیم گروه طالبان را دوباره به میز گفت‌وگوها بکشانیم.

در این دیدار، هم‌چنان در باره‌ی حملات اخیر تروریستی بر هزاره‌های افغانستان، به ویژه حمله‌ی اخیر بر مکتب سیدالشهدا در غرب کابل، بحث شده است.

معاون دوم ریاست‌جمهوری، گفته است که حملات تروریستی بر هزاره‌ها، به گونه‌ی هدف‌مند و به دلایل مذهبی – قومی صورت می‌گیرد و از حدود چهار سال قبل تا اکنون ادامه داشته است.

آقای دانش، از سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری بین‌المللی، خواسته است که حملات تروریستی بر هزاره‌ها را به صورت جدی و به طور ویژه بررسی کنند.

او گفته است: «حقیقت‌یابی این حملات از سوی سازمان ملل، هم برای شناسایی عاملان آن و هم برای تأمین حقوق بشر، حقوق اقلیت‌ها، حاکمیت قانون و آینده‌ی افغانستان مهم است.»

نماینده‌ی ویژه‌ی سازمان ملل متحد در افغانستان نیز گفته است که در این زمینه با همکاران خود مشوره خواهد کرد و دوباره گزارش خواهد داد؛ اما در حال حاضر، این حملات باید متوقف و امنیت هزاره‌ها تأمین شود.