نمایندگان کشورهای بیرونی و سازمان‌های بین‌المللی: دولت و طالبان از فرصت استفاده کرده و به جنگ پایان دهند

صبح کابل
نمایندگان کشورهای بیرونی و سازمان‌های بین‌المللی: دولت و طالبان از فرصت استفاده کرده و به جنگ پایان دهند

نمایندگان شماری از کشورهای بیرونی و سازمان‌های بین‌المللی، از دولت افغانستان و گروه طالبان، خواسته اند تا از فرصت پیش‌آمده استفاده کرده و هرچه زودتر، به توافق سیاسی دست یابند.

مراسم گشایش گفت‌وگوهای میان‌افغانی، روز شنبه (۲۲ سنبله)، در دوحه، پایتخت قطر، برگزار شد. در این مراسم، نمایندگان شماری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی در پیام‌های تصویری‌ای، خواهان پایان جنگ در افغانستان شدند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل‌ متحد، در پیامی گفت: «خود افغان‌ها، باید فضای مذاکرات را تعیین کنند. آغاز مذاکرات سبب برقراری آتش‌بس شود تا جان هزاران نفر، نجات یابد. صلح، سبب خواهد تا میلیون‌ها مهاجر، دوباره به کشورشان برگردند. سازمان ملل، آماده است تا در راستای توسعه‌ی افغانستان، همکاری کند

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، گفت که دست‌آوردهای ۱۹ سال گذشته، باید در جریان گفت‌وگوهای صلح، حفظ شود. او، افزود که صلح نزدیک و نمایندگان دو طرف، باید صبور باشند و برای پایان دادن به جنگ، از تمام تلاش‌شان استفاده کنند.

جوزف بارل، نماینده‌ی اتحادیه‌ی اروپا، تأکید کرد، گفت‌وگوهای میان‌افغانی، باید به صلح واقعی و پایدار، با حفظ دست‌آوردهای اخیر،بیانجامد. به گفته‌ی او، کاهش خشونت‌ها کافی نیست و باید هرچه زودتر، آتش‌بس پایدار برقرار شود.

یوسف بن احمد‌العثیمین، دبیرکل سازمان همکاری‌های اسلامی، خاطرنشان کرد که این سازمان، در راستای برقراری صلح در افغانستان، تلاش‌های زیادی انجام داده و در حال حاضر نیز، آماده‌ی همکاری در این زمینه است.

وزیر خارجه‌ی ناروی نیز، گفت که موجودیت زنان، قربانیان و اقلیت‌ها در پروسه‌ی صلح، برای اطمینان یافتن از توافقی که قرار است در آینده صورت بگیرد، مهم است.

رشید مردوف، وزیر خارجه‌ی ترکمنستان، ابراز امیدواری کرد که گفت‌وگوهای میان‌افغانی، سبب قطع جنگ و برقراری صلح و ثبات پایدار در افغانستان شود.

وانگ یو، وزیر خارجه‌ی چین، گفت که امیدوار است تا گفت‌وگوهای میان‌افغانی به رهبری و مالکیت افغان‌ها، به برقراری صلح پایدار در این کشور بیانجامد.

نماینده‌ی کشور اندونزیا، تأکید کرد که هر دو طرف، باید فضای اعتماد ایجاد کرده و با درک واقعیت‌های امروزی، به توافق سیاسی دست یابند.

عبدالعزیز کاملوف، وزیر خارجه‌ی اوزبیکستان، گفت که صلح در افغانستان، برای صلح منطقه مهم است و کشورش، از این روند، حمایت می‌کند.

چاووش اوغلو، وزیر خارجه‌ی ترکیه، بر استفاده از فرصت پیش‌آمده تأکید کرد و گفت که امیدوار است تا هرچه زودتر، صلح پایدار در افغانستان برقرار شود.

وزیر خارجه‌ی آلمان، گفت که ادامه‌ی حمایت‌های جهانی از افغانستان، به موفقیت گفت‌وگوهای میان‌افغانی بستگی دارد.

شاه‌محمود قریشی، وزیر خارجه‌ی پاکستان، از تمام طرف‌ها خواست تا روند صلح به رهبری افغان‌ها، احترام گذاشته و نتیجه‌ای که قرار است از آن به دست آید را بپذیرند.

سوبراهمانیام جایشانکار، وزیر خارجه‌ی هند، گفت که خشونت‌ها در افغانستان، باید کاهش یافته و به استقلال، حقوق بشر و قانون اساسی در این کشور، احترام گذاشته شود.

آرونچا گونزالس، وزیر خارجه‌ی اسپانیا، در پیامی، از گروه طالبان خواست تا با برقراری آتش‌بس، موافقت کند تا بیش از این، به غیرنظامیان آسیبی نرسد.

پیکا اوستو، وزیر خارجه‌ی فنلاند، از دو طرف خواست تا به توافق سیاسی دست یابند و مردم افغانستان را نسبت به آینده‌ی بهتر، ناامید نکنند.

طارق احمد، وزیر امور آسیای بریتانیا، گفت که مردم افغانستان، باید در گفت‌وگوهای صلح، سهیم باشند.

وزیر خارجه‌ی جاپان، از تمام کشورها خواست تا به کمک‌های شان به مردم افغانستان، ادامه دهند. او افزود که جاپان، گفت‌وگوهای میان‌افغانی را از نزدیک، نظارت می‌کند.

با این حال، به گفته‌ی منابع، قرار است گفت‌وگوهای رسمی میان هیأت‌های گفت‌وگوکننده‌ی دولت افغانستان و گروه طالبان، روز دوشنبه (۲۴ سنبله)، آغاز شود.