کمیسیون مستقل حقوق بشر: کشورها و سازمان‌های تأثیرگذار، برای پایان جنگ در افغانستان اقدام کنند

صبح کابل
کمیسیون مستقل حقوق بشر: کشورها و سازمان‌های تأثیرگذار، برای پایان جنگ در افغانستان اقدام کنند

کمیسیون مستقل حقوق بشر، از جامعه‌ی جهانی، سازمان ملل متحد و سازمان‌ها و نهادهای تأثیرگذار داخلی و بین‌المللی بر جنگ و صلح در افغانستان، خواسته است که از تمام امکانات، فرصت‌ها و ظرفیت‌های خود، پیش از این که وضعیت روان در این کشور به کشتار، ویرانی و فجایع انسانی بی‌شتر بینجامد، برای پایان دادن به خشونت‌ها و جنگ استفاده کنند.

در اعلامیه‌ای که روز سه‌شنبه -۱ سرطان- از سوی کمیسیون مستقل حقوق بشر نشر شده، آمده است که شدت یافتن جنگ و گسترش دامنه‌ی خشونت‌ها، هر روز سبب افزایش تلفات غیرنظامیان و ویرانی بیش‌تر زیرساخت‌های کشور می‌شود.

بر اساس اعلامیه، این امر با استفاده از تکتیک‌های جنگی مانند محاصره‌ی اقتصادی شهرها، تخریب ملکیت‌های مردم و بیجاشدن هرچه بیشتر جمعیت در مناطق و بخش‌های مختلف کشور همراه بوده و سبب سلب روزافزون حق مردم به زندگی، گشت‌و‌گذار و دست‌رسی همگانی به کالاهای اساسی، مواد غذایی و بهداشتی شده و هم‌زمان با بحران کرونا، بر رنج مردم افغانستان افزوده است.

کمیسیون مستقل حقوق‌بشر، از طرف‌های درگیر خواسته است که با فهم رنج مردم افغانستان، رعایت منافع و مصالح جمعی و احترام به حقوق و خواست جمعی آن‌ها مبنی بر توقف خشونت‌ها، آتش‌بس دایمی برقرار کرده و برای حل‌وفصل مسایل مورد نزاع و دست‌یابی به صلح عادلانه و پایدار، به میز گفت‌وگوها برگردند.

این کمیسیون، تأکید کرده است که طرف‌های درگیر جنگ، در برابر خشونت‌های خود با مردم، تلفات غیرنظامیان، ویرانی ملکیت‌ها و دارایی‌های مردم و زیرساخت‌های کشور و تأسیسات عامه و در مجموع، جنایات جنگی و نقض حقوق‌بشر و حقوق بشردوستانه‌ی بین‌المللی، در هر شرایط و زمانی پاسخ‌گو و مسؤول خواهند بود.

این در حالی است که اخیرا، دامنه‌ی جنگ در افغانستان گسترش یافته و همه‌روزه، شماری از ولسوالی‌ها در ولایت‌های مختلف، به دست جنگ‌جویان طالب سقوط می‌کند.