سرور دانش: برخی احزاب سیاسی شرایط امروز را با ۱۹ سال پیش اشتباه گرفته ‌اند

صبح کابل
سرور دانش: برخی احزاب سیاسی شرایط امروز را با ۱۹ سال پیش اشتباه گرفته ‌اند

سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری می‌گوید، برخی از احزاب سیاسی شرایط امروز سیاسی افغانستان را با نزده سال پیش، اشتباه گرفته‌اند و هنوز فکر می‌کنند که افغانستان باید به صورت جزایر پراکنده‌ی قدرت اداره شود.

آقای دانش امروز جمعه(۱۷ عقرب) در دوازدهمین سالروز شهادت سید مصطفا کاظمی، عضو پیشین مجلس نمایندگان، سخنرانی کرد و از موضع‌گیری شماری احزاب سیاسی، انتقاد کرد.

سرور دانش گفت:«این جزایر قدرت بودند که در آن سال‌ها عامل بروز جنگ‌ها و ظهور طالبان شدند و همین جزایر قدرت بودند که در مقابل طالبان شکست خوردند و اگر حادثه‌ی ۱۱ سپتامبر نمی‌بود، این جزایر قدرت هم به تدریج پیچیده شده و افغانستان برای همیشه در کام تروریزم سقوط می‌کرد.»

به گفته‌ی وی، در شرایط کنونی، باید احزاب سیاسی و نهادهای مدنی بر محوریت دولت گردهم بیایند و در روند صلح سهم بگیرند و اگر دولت افغانستان مطرح نباشد، نه صلحی برقرار خواهد شد و نه گروه طالبان به کسی دیگری بهایی قایل خواهد شد.

معاون دوم رئیس جمهور، گفت که قانون اساسی تضمین کننده‌ی بقای دولت و نظام فعلی است و کنار گذاشتن آن هرچند به قیمت صلح به هیچ صورت قابل قبول نیست.

آقای دانش، ادعاها مبنی بر این‌که، رییس‌جمهور غنی تمایل به صلح ندارد و یاهم مخالف صلح است، را به شدت رد کرده و آن را ناشی از رقابت‌های سیاسی دانست.

معاون دوم رییس‌جمهور، آتش‌بس و کاهش خشونت را کلید اعتمادسازی مذاکرات صلح با طالبان عنوان کرده، افزود:«اعتمادسازی شرط اول موفقیت مذاکرات صلح است و حکومت در این جهت حاضر به هرنوع همکاری بوده است.»

او همچنان در خصوص رهایی زندانیان طالبان خاطرنشان کرد که حکومت افغانستان برای رهایی زندانیان طالبان در چوکات قوانین کشور آمادگی دارد؛ اما کاهش خشونت، برقراری آتش‌بس و آغاز مذاکره مستقیم، کلید اصلی اعتمادسازی است و موفقیت مذاکرات را تضمین خواهد کرد.

وی گفت که منافع ملی واقعی مردم افغانستان به جمهوریت و حقوق شهروندی گره خورده است و به همین جهت، نظام مبتنی بر انتخابات، جمهوریت، حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی بیان جزء اصول اساسی و خطوط سرخ دولت و مردم افغانستان است.

آقای دانش، مذاکرات صلح میان نمایندگان طالبان و ایالات متحده امریکا را یک‌جانبه و غیرعملی دانسته، تأکید کرد، تاکنون روند صلح که آغاز شده، به طور عمده بین نمایندگان امریکا و گروه طالبان یک‌جانبه بوده و دولت افغانستان در آن دخیل نبوده است.

سرور دانش که در دوازدهمین سالروز کشته شدن سیدمصطفی کاظمی صحبت می‌کرد، شهید کاظمی را در عرصه حکومت‌داری، نمایندگی شایسته از مردم در پارلمان و فعالیت‌های سیاسی او را در جو سیاسی افغانستان اثرگذار دانست.

شهیدسیدمصطفی کاظمی رییس کمیسیون اقتصاد ملی مجلس نمایندگان و شمار دیگری از اعضای مجلس، دوازده سال پیش از امروز، در پانزدهم عقرب سال ۱۳۸۶ خورشیدی در بغلان مرکزی در یک رویداد تروریستی ترور شد. در آن رویداد، بیش از هفتاد نفر دیگر نیز جان باختند.