حنیف اتمر: هر بار نباید با انتخابات و نتیجه‌ی آن مخالفت شود

صبح کابل
حنیف اتمر: هر بار نباید با انتخابات و نتیجه‌ی آن مخالفت شود

محمد حنیف اتمر، سرپرست و نامزد وزیر وزارت خارجه‌ می‌گوید که مطابق قانون، انتخابات خاتمه یافته و حال زمان آن فرارسیده تا همه‌ی طرف‌های سیاسی افغانستان، کنارهم برای تأمین صلح و ثبات یکجا کار کنند.

آقای اتمر که پس از چاشت امروز یک‌شنبه (۱۷ حمل)، در مراسم معرفی‌اش به عنوان سرپرست وزارت خارجه، صحبت می‌کرد، از رهبران سیاسی افغانستان خواست که دست از اختلاف‌ها بردارند و برای رسیدن به صلح دایمی در کشور با یک‌دیگر متحد شوند.

او گفت: «براساس یک محاسبه، مسؤولیت وزارت خارجه را برعهده گرفتم. این محاسبه نیز براساس منافع ملی بود. از همکاران و دوستان سیاسی و رهبران جامعه‌ی سیاسی و مدنی کشور دعوت می‌کنم که دعوت رهبری دولت، را بی پاسخ نگذارند. ما و شما مشکلات و تفاوت‌ نظرهایی داشتیم؛ اما زمان آن فرا رسیده که منافع ملت را مقدم بدانیم.»

سرپرست وزارت خارجه، هم‌چنان گفت که براساس قانون، انتخابات ختم شده و نتیجه‌ی آن نیز از سوی کمیسیون‌های انتخابات اعلام شده، از این‌رو، تمام نامزدان باید به نتیجه‌ی اعلام شده، قناعت کنند.

آقای اتمر افزود: «براساس قانون و پیش ما انتخابات تمام شده است. اجماع بود و انتخابات برگزار شد و براساس قانون، انتخابات به نتیجه‌ی خود رسیده. ارگان‌های که مسؤول بود، نتیجه را اعلام کردند. بعضی‌ها نتیجه را قبول داشتند، بعضی‌ها هم نداشتند. به همین کمیسیون‌ها ما رأی دادیم، حال باید به اعلام شان نیز گوش دهیم.»

او گفت، اگر هر باری اعلام نتیجه‌ی انتخابات به کشمکش ختم شود، انتخابات نه تنها در افغانستان، بلکه در منطقه نیز مشروعیت خود را از دست خواهد داد. «هیچ کس نباید مسؤولیت این را به عهده بگیرد که دایما با انتخابات و نتایج آن مخالفت کند، چه نتیجه را خوش داریم و یا نداریم، باید به قانون احترام بگذاریم.»

به گفته‌ی محمد حنیف اتمر، در حال حاضر افغانستان دچار چهار مشکل اساسی-جنگ، عدم اجماعی ملی برای صلح، ویروس کرونا و اختلاف بی پایان سیاسی- است. او تأکید کرد، در صورتی که این اختلاف‌ها پایان نیابد، صلح به نتیجه‌ی نمی‌رسد و ممکن است نظام کشور نیز در نتیجه‌ی این اختلاف‌ها نابود شود.

آقای اتمر، چهار سال بیشتر در کنار غنی و به عنوان مشاور امنیت ملی کار کرد؛ اما چند ماه پیش از شروع کارزارهای انتخاباتی، از مقامش کنار رفت و تبدیل به یکی از مخالفان جدی آقای غنی شد. او بارها حکومت آقای غنی را نامشروع خواند و با تشکیل دادن یک تیم انتخاباتی، بیشتر رهبران جهادی را دور خود جمع کرد. تیم او پس از چند ماه کار و تلاش، از هم پاشید و اکنون دوباره به حکومت آقای غنی پیوسته است.

بسیاری از تحلیل گران سیاسی، استعفای آقای اتمر و مخالفت او با غنی را تکنیکی و برای تضعیف اردوی عبدالله عبدالله و رهبران جهادی می‌دانند.