دست‌آوردهای پولیس در مبازره با تروریزم و جرایم جنایی طی سال ۱۳۹۸

صبح کابل
دست‌آوردهای پولیس در مبازره با تروریزم و جرایم جنایی طی سال ۱۳۹۸

شکرالله شهیر

در این شکی نیست که افغانستان در حال حاضر با یک جنگ خطرناک تروریستی درگیر است؛ تروریستانی که از سوی شبکه‌های استخباراتی جهانی مخصوصا پاکستان پشتیبانی می‌شوند. در این نبرد نفس‌گیر و دشوار، نیروهای امنیتی کشور به مثابه‌ی دژی استوار در برابر تروریستان ایستاده اند و به بهای جان شان از وجب وجب کشور دفاع می‌کنند. کارنامه‌های نیرو های امنیتی و دفاعی کشور در سال‌های اخیر نشان داده است که از توانایی‌های رزمی بلندی برخوردار بوده و در هر گونه شرایط حمله‌های مخالفان را به عقب و برای مردم خود آسایش به بار آورده اند. در این نوشته بیشتر به پولیس ملی که بخش بزرگی از نیروهای امنیتی را تشکیل می‌دهد با دست‌آوردهای آن طی سال گذشته بحث شده است.

پولیس ملی افغانستان  با در نظرداشت قانون اساسی افغانستان و سایر قوانین نافذه‌ی کشور، از حقوق مشروع مردم افغانستان محافظت می‌کند. پولیس ملی وظایف و مسؤوليت‌های شان را با در نظرداشت اساسات دین مبین اسلام، وطن‌پرستی، مسلکی بودن، بدون تبعیض، حساب‌ده و قابل اعتماد به پیش می‌برد.

مسؤوليت اساسی پوليس ملی افغانستان تأمين امنيت و حفظ امن و نظم عامه و تنفيذ قانون است. نيروی پوليس به منظور مبارزه‌ی فعالانه عليه هر گونه جرايم و اغتشاشات (به شمول تروريزم، جرایم جنایی، فعاليت‌های مسلحانه‌ی غير قانونی و فساد اداری)  با مردم کار می‌کند. نيروی پوليس از تماميت ارضی کشور نگه‌بانی کرده و تأمین آرامش مردم را بر خود واجب می‌داند .

در شرایط کنونی چگونگی پیوند پولیس با مردم بیشتر از هر چیز دیگر مهم به نظر می‌رسد. مردم افغانستان رسالت تاریخی دارند تا با پشتیبانی بی‌دریغ از نیرو‌های امنیتی و دفاعی شان، آنان را صادقانه و صمیمانه مورد حمایت مادی و معنوی قرار دهند؛ خوش‌بختانه در این اواخر کاروان بزرگ مردمی و ملی در حمایت از نیرو‌های امنیتی شکل گرفته است . این جریان ملی از نیروهای دفاعی و امنیتی کشور که سینه‌های شان را سپر حمله‌های خطرناک و دهشت‌بار مخالفان مسلح بی‌رحم و قسی‌القلب کرده اند، در هر شرایطی حمایت می‌کند .

وزارت امور داخله به منظور جلب همکاری و حمایت مردم در سال ۱۳۹۸ به تعداد ۲۲۶۶ جلسه و شوراهای مشورتی مردمی را در نقاط مختلف کشور جهت کسب اعتماد مردم تدویر کرده است .

*پولیس مردمی در مرکز و ولایات ۱۴۰۹ بار منازعات را توسط رؤسا و اعضای شوراهای مشورتی مردمی به همکاری علما، متنفذین قومی و بزرگان قومی به رضایت طرفین حل و فصل کرده که مورد حمایت بی‌شماری از مردم و ادارات محلی قرار گرفته است .

 به منظور دفع هرچه بیشتر فعاليت‌های هراس‌افگنانه و ضد حقوق بشری، حمايت اتباع کشور از پولیس امر لازم است؛ زیرا شهروندان نسبت به ساير ارگان‌های دولت بيشتر با پوليس در تماس استند. دست‌يابی به اعتماد بيشتر مردم و بهبود افکار عامه يک امر ضروری در امر تنفیذ قانون و مبارزه با تروریزم پنداشته مي‌شود.

تأمین امینیت انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۸، یکی از بزرگ‌ترین دست‌آورد‌های پولیس ملی در امر مبارزه با ترویزم در این سال به حساب می‌آید؛ علاوه از این، می‌شود فعالیت‌های بزرگ دیگری را نیز به عنوان دست‌آورد‌های پولیس در سال ۱۳۹۸ قلمداد کرد :

*در نتیجه‌ی هماهنگی بهتر ارگان‌های امنیتی و دفاعی کشور و عملیات مشترک ۹ ولسوالی از نزد طالبان باز پس گرفته شد.

*۲۴۱۲ عملیات مشترک و مستقل در نقاط مختلف کشور راه‌اندازی و انجام شد.

*۹۳۹۶ تن از افراد دشمن، به شمول افراد کلیدی آنان شامل والیان نام نهاد، ولسوالان نام نهاد و قوماندانان نظامی شان کشته شدند.

*۲۹۸۳ تن از افراد دشمن در جریان سالِ یادشده زخمی شدند.

*۱۹۳۴ تن به ظن سازماندهی حملات تروریستی دست‌گیر شده اند.

*۳۳۷۸ حلقه ماین‌های مختلف‌النوع کشف و خنثی شده است.

*۱۵۵۶ فیر مرمی ثقیله، ۲۳۵ صندوق مرمی خفیفه، ۱۷۷ میل سلاح مختلف‌النوع، ۱۵۰ واسطه‌ی نقلیه و ۱۵۹ پایه مخابره‌ی دشمن به دست نیروهای پولیس در آمده است .

  • مبارزه با جرایم جنایی:

*در مجموع به تعداد ۱۶۳۴۳ واقعه‌ی جنایی در سال ۱۳۹۸ در کشور اتفاق افتاده است.

* به تعداد ۲۰۵۵۴ تن در پیوند به این واقعات بازداشت شده اند.

*گراف جرایم در سال ۱۳۹۸ کاهش ۲۱درصدی را نسبت به سال ۱۳۹۷ نشان می‌دهد.

*۱۳۷۹ تن در سال ۹۸ و ۵۶۰ تن از افرادی که در سال ۹۷ بنا بر ارتکاب جرایم مختلف تحت جلب اداره‌ی محترم لوی دادستانی‌ها قرار داشتند، شناسایی، بازداشت و محول به مراجع مربوط شده اند.

تدوین طرزالعمل مبارزه با جرایم جنایی.

تدوین طرزالعمل کاری حوزه‌های امنیتی.

نیروهای پولیس ملی افغانستان به مراتب قوی‌تر و آموزشدیده‌تر و نسبت به سال‌های گذشته مجهزتر اند .

دست‌آوردهای پولیس ملی افغانستان در سال ۹۸ در مقایسه با سال‌‌های قبل، یک رقم چشم‌گیری را نشان می‌دهد . بیایید به عنوان یک شهروند مسؤول تلاش کنیم صدای سرباز فداکار افغانستان باشیم و در نظام افغانستان، فراتر از شعار و حرف، به سرباز و به وجود سرباز ارج گذاریم.

منبع آمار : گزارش سالانه ۱۳۹۸ وزارت امور داخله