وضعیت «دل‌خراش» در اردوگاه کودکان مهاجر در ایالت تگزاس امریکا!

اسدلله جعفری (پژمان)
وضعیت «دل‌خراش» در اردوگاه کودکان مهاجر  در ایالت تگزاس امریکا!

گزارش‌گر: هیلاری اندرسون
مترجم: اسدالله جعفری‌پژمان
بی‌بی‌سی انگلیسی: ۲۳ جون، ۲۰۲۱
تحقیقات بی‌بی‌سی انگلیسی از طریق مصاحبه با کارمندان و کودکان، نشان داده است که در یک بازداشت‌گاه مرزی ایالات متحده در صحرای ایالت تکزاس، کودکان مهاجر در شرایط نگران‌کننده‌ای زندگی می‌کنند؛ جایی که انواع بیماری‌ها بیداد می‌کند. غذاهای ناسالم، می‌تواند برای آن‌ها خطرناک باشد و گزارش‌هایی از تجاوز جنسی بر کودکان مهاجر نیز وجود دارد.
در ماه‌های اخیر، ایالات متحده شاهد افزایش گسترده‌ی مهاجران و پناه‌جویان از امریکای مرکزی بوده است. به گفته‌ی کارشناسان، خشونت، بلایای‌ طبیعی و مشکلات اقتصادی مربوط به بیماری همه‌گیر کرونا، از دلیل‌های شکل‌گیری این موج مهاجرت است. برخی‌ها، هم‌چنین تصور می‌کنند که درک و احساس دولتی ملایم‌تر و دموکراتیک تحت رهبری جو بایدن در بروز این بحران نقش داشته و کمک کرده است. اگر چه کاخ سفید از مهاجران خواسته است تا به مرزهای ایالات متحده سفر نکنند.
اردوگاه پارچه‌ا‌ی و پلاستیکی در پایگاه‌ نظامی فورت بلیس در منطقه‌ی ال‌پاسو در ایالت تگزاس، خانه‌ی مؤقت بیش‌تر از دو هزار کودک نوجوان است که آن‌ها به تنهایی از مرز ایالات متحده و مکزیک عبور کرده‌ اند و اکنون، آن‌ها منتظر استند که دوباره به خانواده‌های‌شان در ایالات متحده ملحق شوند. یافته‌های تحقیق بی‌بی‌سی، شامل تجاوزهای جنسی بر کودکان مهاجر، شیوع شدید بیماری کرونا و شپش در میان آن‌ها، کم‌بود پوشاک بهداشتی و کودکان گرسنه -که به آن‌ها گوشت خام داده می‌شود- و کودکانی که ساعت‌ها برای مراقبت پزشکی منتظر می‌مانند و اما هیچ دارو و درمانی برای آن‌ها وجود ندارد، است. بی‌بی‌سی، با کارمندان اردوگاه در مورد این وضعیت صحبت کرده، همه‌ی عکس‌ها و فیلم‌ها را کارمندان از درون اردوگاه از کودکان مهاجر به طور قاچاق تهیه کردند و سپس در اختیار بی‌بی‌سی قرار دادند. آن‌ها، گفتند: «در اردوگاه مهاجران ایالت تگزاس، کودکان مهاجر احساس می‌کنند که در زندان استند.»

وضعیت این اردوگاه چگونه است؟
اردوگاه فورت بلیس کم‌تر از دوازده خیمه‌نشیمن دارد که در بعضی از آن‌ها، هم‌‌زمان صدها کودک به اجبار نگه‌داری می‌شوند. کودکان بیش‌تری از روزهای‌شان را در چادرها و خیمه‌‍‌ها می‌گذرانند، یک یا دو ساعت برای تفریح بیرون می‌آیند و یاهم برای یک وعده‌ی غذا با صدها نفر دیگر در صف طولانی غذا می‌ایستند. کارکنان اردوگاه، به بی‌بی‌سی گفتند که بیش‌تر غذاها خوراکی است؛ اما یک جوان ۱۵ساله‌ی که تازه از این اردوگاه آزاد شده، گفت: بیش‌تر وقت‌ها برای ما گوشت خام می‌دادند. «حتا بعضی اوقات گوشت مرغ را با خونش می‌دادند، گوشت‌ها بسیار خون‌آلود بود؛ اما، ما گرسنه بودیم، تحمل گرسنگی را نداشتیم و از ناچاری آن را می‌خوردیم و بعد از خوردن آن، مریض می‌شدیم.»
شماری از چادرها و خیمه‌ها، از کودکان بیمار کرونایی پر شده است. کودکان مهاجر، این اردوگاه را «شهرک کرونا» نامیده‌ اند. یکی از کارمندان که نخواست نامش فاش شود -زیرا کارمندان این اردوگاه حق ندارند اطلاعات اردوگاه را در اختیار کسی قرار بدهند-، گفت: «آزمایش‌های کرونای صدها کودک مثبت بوده است.» علاوه‌ بر بیماری کرونا، شیوع آنفولانزا و امراض گلودردی نیز از زمان گشایش این اردوگاه در اواخر ماه مارچ، گزارش شده است.
برخی از کودکان که نیاز به مراقبت‌های درمانی و پزشکی جدی دارند، به آن‌ها توجهی نمی‌شود. وقتی که یک كودك آزمایش کرونایش مثبت باشد، تخت خواب او را جدا کرده و در خیمه‌‌ای که افراد مبتلا به کرونا استند، انتقال می‌دهند.
در یک نوار ضبط‌شده‌ی مخفی از ملاقات با کارمندان اردوگاه در ماه می که به دست‌رس بی‌بی‌سی قرار گرفته، یکی از کارمندان اردوگاه در این نوار، می‌گوید که در این جا یک کودکی بود هم سرفه می‌کرد و هم خون استفراغ می‌کرد و اما نیاز به مراقبت‌های فوری پزشکی و درمانی داشت. یکی دیگر از کارمندان اردوگاه، گزارش داد که یکی از هم‌کارانش گفته: «ما می‌خواهیم این کودک را برای غذای ناهار بفرستیم.» ما هم در آن جا سه ساعت منتظر ماندیم تا با کسی مصاحبه کنیم؛ اما، هیچ‌کسی به دلیل محدودیت‌های قوانین اردوگاه، حاضر به مصاحبه نشد.
جوان ۱۵ساله‌ای که در ماه گذشته پس از ۳۸ روز بازداشت، آزاد شده بود، به بی‌بی‌سی، گفت: «وقتی که بازداشت شدم مرا به اردوگاه بردند و پس از ورود به اردوگاه، بسیار زود و به شدت به بیماری کرونا مبتلا شدم. پس از این که خوب شدم من را دوباره در یک خیمه‌ی شلوغ فرستادند و در آن جا دوباره مریض شدم.» یک پسر از کارگران داخل اردوگاه که نخواست نامش فاش شود، گفت: «وقتی که ما برای درخواست دارو نزد آن‌ها رفتیم، آن‌ها به شکل بسیار وحشیانه و کثیف به ما نگاه می‌کردند و آن‌ها، همیشه در بین خود به ما می‌خندیدند و طعنه می‌زدند.»
یکی دیگر از کارمندان اردوگاه، به بی‌بی‌سی گفت: «شیوع شپش بیداد می‌کند و یکی از کم‌بودهای مهم، کیت‌های ضدشپش است.» او، گفت: «در ماه گذشته، تنها ۸۰۰ دختر به دلیل شیوع شپش در خیمه‌ها، مریض شدند.» عکس‌ها و فیلم‌هایی که توسط کارمندان اردوگاه به طور قاچاقی از داخل تأسیسات در اختیار بی‌بی‌سی قرار گرفته، نشان می‌دهد که تخت خواب‌های کثیف و فرسوده‌‌ای که حاشیه‌هایش از هم جدا شده بودند، به شکلی نامنظم در داخل خیمه‌ها چیده ‌شده شدند. یکی از کارکنان، گفت: «من فکر می‌کنم که جمعیت و ازدحام بیش از حد در این اردوگاه، یکی از دلایلی شیوع بیماری‌ها است».
توفان‌های شن و ماسه‌ی دشت چیهوا که در نزدیک محل استقرار اردوگاه است، مستقیم به درون اردوگاه می‌آید. یک کارمند زن که هم‌چنین نخواست نامش فاش شود، گفت: «وقتی توفان می‌شود، همه‌ی خیمه‌ها می‌لرزند و برخی از خیمه‌ها به اثر باد و طوفان پاره‌پاره می‌شوند و درون آن‌ها پر از شن و ماسه می‌شود؛ یعنی که در این وضعیت، شما باید به معنای واقعی کلمه از جان خود در برابر توفان محافظت کنید.» او، گفت: «در پایان روز، همه‌ی ما از سر تا پا در گرد و غبار غرق می‌شویم.» کارمندان، به بی‌بی‌سی گفتند که حمام‌های آب‌ گرم در این جا است؛ اما بسیاری از کودکان، نمی‌خواهند حمام کنند؛ زیرا، آن‌ها پوشاکی برای پوشیدن ندارند. به گفته‌ی کارمندان داخل اردوگاه، پوشاک، کفش و سایر تجهیزات رفاهی در این اردوگاه برای کودکان وجود ندارد.
یکی دیگر از کارمندان، گفت: «شنیدن داستان و رنج‌های بی‌شمار آن‌ها و شنیدن شکایات مشابه و مکرر در باره‌ی آن‌ها که به همین راحتی آن‌ها را آسیب می‌زنند، بسیار دل‌خراش و تکان‌دهنده است.» او، گفت: «چند روز پیش یک کودک در این جا بود، او، به من می‌گفت: «لطفاً هرچه زودتر ممکن است مرا از این جا بیرون كنید، من به خدا در این جا دیگر تحمل ندارم.» او، افزود: «کودکان در این جا احساس می‌کنند که در زندان استند.»

مقامات و مسؤولان در این مورد چه می‌گویند؟
وزارت صحت و خدمات انسانی که پیمان‌کاران خصوصی را برای کمک به کارهای اردوگاه استخدام می‌کند، می‌گوید: ما به شفاف‌کاری خود متعهد استیم و اما به بی‌بی‌سی، اجازه‌ی ورود به اردوگاه داده نمی‌شود. وزارت صحت و خدمات انسانی، به ادعاهای موارد خاص و بی‌‌توجهی در پایگاه‌ نظامی فورت بلیس که توسط بی‌بی‌سی افشا شده، پاسخی نداد؛ اما، در یک بیانیه‌ی عمومی، گفته است: «استانداردهای لازم برای مراقبت از کودکان؛ مانند اتاق خواب تمیز و راحت، خدمات غذایی، لوازم تشناب و بهداشتی، پوشاک‌شویی، برنامه‌های آموزشی و تفریحی و دست‌رسی به خدمات درمانی، تهیه و تنظیم است».

گزارش‌های تجاوز جنسی چیست؟
گزارش‌هایی از کارمندان داخل اردوگاه وجود دارد که در اردوگاه فورت بلیس، کودکان مهاجر مورد تجاوزهای جنسی قرار می‌گیرند. یک جلسه‌ی آموزشی از داخل اردوگاه که به طور مخفیانه توسط یکی از اعضای کارمندان داخل اردوگاه ضبط شده بود را به دست‌رس بی‌بی‌سی قرار داده است. او گفت: «ما قبلاً كارمندان را در حال تجاوز جنسی با کودکان خردسال دیدیم.» او، گفت: «وزارت صحت و خدمات انسانی نیز اشاره كرد كه به دختران و کودکان تجاوز جنسی شده است و بعد از تجاوز دخترها، آن‌ها از دختران تست بارداری می‌گیرند و من، شبی شنیدم كه یكی از پیمان‌كاران آن تأسیسات را در خیمه‌‌ای از کودکان گرفتند. می‌دانید که او در آن جا كارهایی را با یکی از کودکان می‌کرده؛ یعنی بر او تجاوز می‌کرده.»

کودکان در داخل اردوگاه در چه وضعیتی استند؟
به گفته‌ی کارکنان درون اردوگاه، بسیاری از کودکان درپایگاه فورت بلیس، به شدت دچار افسردگی شده اند؛ به گونه‌ای که موارد زیادی از خودزنی‌ها و خودکشی‌های کودکان نیز وجود دارد. جوان ۱۵ساله‌ای که با بی‌بی‌سی سخن می‌زد، گفت: «من فکر می‌کردم که دیگر هرگز از آن جا بیرون نخواهم شد و دیگر قرار نیست خانواده‌ام را ببینم.» نزدیک به ۱۲ هزار کودک دیگر در مراکز اضطراری سلامت و خدمات انسانی که در سراسر کشور پراکنده استند، تعداد زیادی از آن‌ها بی‌‌سرنوشت ماندند. او گفت: «گاهی وقت‌ها، همه‌ی شب‌ را گریه می‌کردیم. در بدترین زمان و در اوج سختی‌ها، تقریباً در آستانه‌ی خودکشی بودم.» کارمندان این اردوگاه، خطرات جدی را به جان خریدند تا آسیب‌ها و آزار وارده بر کودکان و شرایط نگه‌داری آن‌ها را در پایگاه فورت بلیس، افشا کنند.

چرا این همه کودک به تنهایی از مرز عبور کرده اند؟
بر اساس ادعای گمرک و اداره‌ی پولیس سرحدی ایالات متحده، بیش از یک میلیون مهاجر، در سال روان تلاش کرده اند تا وارد امریکا شوند. این مورد، تقریباً دو برابر نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. بسیاری از بزرگ‌سالان به دلیل قوانین بهداشت عمومی که در دوران حاکمیت ترامپ وضع شده، از امریکا اخراج می‌شوند؛ اما بیش‌تر کودکان، تحت قوانین ریاست‌جمهوری رییس‌جمهور جو بایدن، اجازه‌ی اقامت دارند. بیش‌تر این کودکان از گواتمالا، هندوراس و یا السالوادور می‌آیند.
حدود ۸۰ درصد از کودکان مهاجر که تنها در ایالات متحده به سر می‌برند، در این کشور خویشاوند و بستگانی دارند؛ اما، سیستم برای بهبودی وضعیت آن‌ها، کاری نمی‌کند. در اوایل سال جاری، وزارت صحت و خدمات انسانی، سیستم اردوگاه‌های اضطراری را راه‌اندازی کرد که یکی از آن موردها، اردوگاه پایگاه فورت بلیس است. این طرح، برای کاهش ازدحام در تأسیسات‌ مهاجرتی توسط اداره‌ی گمرک و مرزبانی ایالات متحده، سازمان‌دهی و اجرایی شد. در حال حاضر، کودکان مهاجر به طور متوسط، ۳۱ روز را در اردوگاه‌های سلامت و خدمات انسانی می‌گذرانند؛ در حالی که مدت زمان نگه‌داری کودکان قبل از دولت جو بایدن در ماه جنوری، ۴۰ روز بود.