واکنش‌ها به برگشت داکتر عبدالله؛ «او جز منافع شخصی خودش، برنامه‌ای برای نجات کشور ندارد»

عصمت امین
واکنش‌ها به برگشت داکتر عبدالله؛ «او جز منافع شخصی خودش، برنامه‌ای برای نجات کشور ندارد»

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی حکومت قبلی، پس از یک سفر ۴۳ روزه دوباره به افغانستان برگشت و گفت: «به آغوش گرم وطن و مردم برگشتیم.»

آقای عبدالله پس از برگشت در فرودگاه کابل به خبرنگاران، گفت که آرزو دارد همه‌ی مردم افغانستان بتوانند در آرامی، در سایه‌ی عدالت و در فضای خوب در کشور خود زندگی کنند.

از آن‌جایی که عبدالله عبدالله پس از ماه‌ها تلاش توانست از سوی طالبان اجازه‌ی خروج از افغانستان را دریافت کند، برگشت او با واکنش‌های زیادی به همراه داشته است.

محی‌الدین مهدی، عضو پیشین مجلس نمایندگان، گفته است که مخالف برگشت داکتر عبدالله به کابل زیر اداره‌ی طالبان نیست؛ زیرا از گفت‌وگو با این گروه گریزی نیست.

با این حال آقای مهدی، گفته است: «به آن چه که باور ندارم، سودمندبودن تعامل داکتر عبدالله با طالبان است؛ چون تجربه نشان داده که او جز منافع شخص خودش، هیچ برنامه‌ای برای نجات کشور در دست ندارد.»

همین گونه، بهار مهر، مشاور پیشین وزارت داخله نیز، به برگشت عبدالله عبدالله واکنش نشان داده و گفته است که برگشت او با برگشت فاروق وردک به آغوش طالبان هیچ فرقی ندارد.

بهار مهر، تأکید کرد که عبدالله عبدالله و فاروق وردک، هر دو به حاکمیت گروهی دل‌بسته اند که همه‌روزه مردم ما را از پنجشیر تا بغلان، هرات و کابل سلاخی می‌کنند، زنان را به بند کشیدند و هزاران جنایت را برای تحکیم پایه‌های امارت تروریستی شان انجام می‌دهند.

از سویی‌هم شماری برگشت آقای عبدالله را به نحوی برایش یک آموزن خوانده‌اند.

سید فاضل سانچارکی، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ پیشین، گفته است که برگشت عبدالله عبدالله در این شرایط، بیش‌تر به سودجویی و سوژه‌ی تبلیغاتی طالبان کمک می‌کند تا برجسته‌سازی نقش او در تحولات مثبت سیاسی.

او در ادامه نوشته است که تنگنای پر چالش حضور داکتر در کابل زمانی خواهد بود که مجمع کلان طالبان تشکیل و ترکیب آن کاملا طالبانی باشد و عبدالله و کرزی مجبور به حضور در آن ساخته شوند.

فاضل سانچارکی، افزوده است: «در این صورت، شرکت و عدم شرکت داکتر در این مجمع می‌تواند برای حال و آینده‌ی سیاسی او بسیار پر پیامد باشد و این همان تیغه‌ی آزمونی است که سر راه داکتر کمین کرده است.»

حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین، عبدالله عبدالله و فضل‌الهادی مسلم‌یار از مقام‌های حکومت پیشین استند که پس از به قدرت‌رسیدن طالبان در افغانستان ماندند.

تا هنوز تنها عبدالله عبدالله و مسلم‌یار اجازه‌ی سفر جارجی را پیدا کرده‌اند؛ اما طالبان به حامد کرزی تا اکنون اجازه‌ی ندادند که به بیرون از کشور سفر کند.