چرا یاسین قادری، قهرمان پرورش اندام جهان با ورزش خدا حافظی کرد؟

ابراهیم مهدوی
چرا یاسین قادری، قهرمان پرورش اندام جهان با ورزش خدا حافظی کرد؟

احمد یاسین سالک قادری، قهرمان پرورش اندام جهان، به دلیل حل نشدن مشکل ویزه‌اش با ورزش خداحافظی کرد. او با نشر پیامی در صفحه‌ی فیسبوکش گفته که هیچ نهاد دولتی به خاطر حل مشکل پاسپورت و ویزه، با وی همکاری نکرده است. ارایه‌ی «پاسپورت خدمت» از خواست قادری است. وی گفته است اشتراک در مسابقات جهانی با پاسپورت شخصی از اهمیت کمتر  برخوردار بوده و کشورهای بیرونی به آن اعتماد نمی‌کنند.

ارایه نشدن پاسپورت خدمت، این ورزشکار را از اشتراک در چندین مسابقه‌ی بزرگ جهانی محروم کرده است. قادری بیان داشته است: «مدت سه سال می‌شود که با مشکلات ویزه، مبارزه می‌کنم و به همین دلیل در چندین مسابقه‌ی بزرگ اشتراک کرده نتوانستم. متاسفانه برای این مشکل راه حلی پیدا کرده نتوانستم و دولت هم هیچ توجهی در این مورد نکرده و نمی‌کند.»

پاسپورت «خدمت» از سوی ریاست امور قونسلی وزارت خارجه‌ی کشور با شرایط خاص و برای کارمندان بیشتر دولتی ارایه می‌شود که مدت اعتبار آن ده سال می‌باشد.

 قادری از دولت انتقاد کرده که همواره از پول شخصی در مسابقات بین‌المیللی اشتراک کرده و تنها هزار افغانی ماهانه معاش گرفته است در حالی که تنها  هدفش به اهتزاز درآوردن پرچم سه رنگ افغانستان و آوردن لبخند به زبان هم‌وطنان‌اش بوده است.

 وی، قهرمانی‌های زیادی را  برای کشور کسب کرده است. در رقابت‌های پرورش اندام آماتور جهان در وزن بالای ۹۰کیلوگرام که در مغلستان برگزار شده بود، مدال طلا گرفت و سپس در رقابت با ده ورزشکار برتر دیگر، توانست لقب آقای عضلات جهان را به دست آورد.   قهرمانی‌هایی که  دولت در ازای آن هیچ کاری انجام نداده است.

 قادری می گوید: «برای گرفتن ویزه‌ی کشورهای امریکا، کانادا و کشورهای اروپایی مشکل است. ریاست المپیک هچ‌گونه همکاری در این راستا با ورزشکاران ندارد. حتا ریاست المپیک تضمین نمی‌کند. وقتی که ریاست المپیک بالای ورزشکار اعتماد نکند، کشور سومی چطور اعتماد کرده ویزا صادر کند. اکنون برنامه این گونه است که خود ورزشکار به خاطر اخذ ویزه اقدام کند. کاری که تقریبا ناممکن است.»

بنا بر اظهارات وی، تنها تیم کرکت از مزایای پاسپورت «خدمت» بهرمند استند. خواستیم در این مورد دیدگاه ریاست عمومی تربیت بدنی و پرورش را داشته باشیم؛ اما با تماس‌های مکرر موفق به این کار نشدیم.

  وزارت خارجه‌ی کشور می‌گوید ارایه پاسپورت خدمت برای سفرهای رسمی استفاده می‌شود و برای سفرهای شخصی، پاسپورت خدمت  داده نمی‌شود.

صبغت الله احمدی، سخنگوی وزارت خارجه، به روزنامه‌ی صبح کابل می گوید؛ هنگام که ورزش‌کاران  در مسابقه‌ی رسمی، در قالب یک هیات و از سوی افغانستان  اشتراک می‌کنند، تمامی موارد آن از سوی کمیته‌ی المپیک اجرا، با وزارت خارجه هماهنگ و وزارت خارجه جهت اخذ ویزا اقدام می‌کند.

این در حالی است که در سال‌های گذشته هزاران جلد پاسپورت سیاسی و خدمت به مقامات و اعضای فامیل آن‌ها  توزیع شده بود که اخیرا وزارت خارجه‌ی کشور طی اقدامی  ۴۴۴۸ پاسپورت سیاسی را باطل کرده و دلیل  آن را غیرمعیاری گفته است.