نویسنده: دیوید والش
مترجم: اسدالله جعفری(پژمان)
یورونیوز: ۱۴ جنوری؛ ۲۰۲۲
مانور و تاثیرات کرونا بر طعم سکس
یک مرد در ایالات متحدهی امریکا معتقد است که ویروس کرونا بهطور غیرقابل برگشت آلت تناسلی او را کوچک کرده است. بنابراین؛ این مرد، گفته است که آلت تناسلی وی پس از مبتلاشدن به ویروس کرونا کوتاه و کوچک شده است. علیرغم اینکه بیش از دو سال است ما در خط مقدم تحقیات در مورد و موضوعات کرونا استیم؛ اما اثرات کامل COVID-19 بر بدن ما هنوز هم در حال کاوش و بررسی است.
در حالی که علائم اولیه ویروس کرونا اکنون به خوبی در دنیا شناخته شده است؛ ولی علائم احتمالی آن مرتبط به انواع جدیدی از ویروس است، و این «ویروس بیپایان» و طولانی مدت بهطور مداوم کشف، تشخیص و مستندسازی میشود.
نامهی سرگشاده به برنامهی اسلیت
قضیهی این مرد در ایالات متحده امریکا، توجه گستردهی از رسانهها را به خود جلب کرده است. به عقیدهی این بیمار کرونایی، کاهش اندازهی آلت تناسلی او یک عارضه جانبی ویروس کرونا بوده است که این موضوع به ندرت از سوی پزشکان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در قسمتی از پادکست مشاوره سازمان «اسلیت» تحت نام برنامه «چگونه این کار را انجام بدهیم؟» که در نهم ماه جنوری پخش و منتشر شد، مجریان این برنامه به نامهای جسیکا استویا و ریچ جوزویک در مورد نامهای از یک شنونده در برنامه صحبت کردند. مردی که در سن ۳۰ سالگی از اثرات منفی و طولانیمدت ویروس کرونا بر وضعیت مردانگی خود صحبت شکایت کرد.
یکونیم اینچ کوتاهتر شده است
بنابراین؛ این مرد در یک نامهی سرگشاده به برنامه توضیح داده است که او در ما جولای سال ۲۰۲۱ میلادی به ویروس کرونا مبتلا شده و سپس در بیمارستان بستری شده است. پس از ترخیص از بیمارستان او «مشکلات اختلال نعوظ» در آلتتناسلی خود را تجربه کرده. اما این عارضه پس از مراجعه به پزشک متخصص برطرف شد. با اینحال؛ او اضافه کرد: «به نظر میرسید که با یک مشکل دائمی در زندگی خود روبهرو شده است» بعد از اینکه متوجه شد آلت تناسلیاش قبلاً «درازتر از حد میانگین» خود بود؛ اما اکنون در مقایسه با اندازه قبل از ابتلا به ویروس کرونا یکونیم اینچ کوچکتر شده است. به گفتهی این مرد که نامش در مکاتبات؛ مجلات و روزنامهها ذکر نشده است، پزشکانش به او،گفته اند که این انقباض و کوچکی تناسلی به دلیل «آسیبهای عروقی» در رگها بوده و احتمال میرود که این عارضه بهطوری دائمی بماند.
اختلال نعوظ در مردان
با اینحال؛ ارتباط بین ویروس کرونا و مشکلات مربوط به سیستم جنسی و تولیدمثل هنوز یک منطقه سیاه و گهگاهی هم خاکستری است؛ اما برخی مطالعاتی که به تازگی انجام شده است، ارتباط آزمایشی و تجربی بین ویروس و شرایطی مانند اختلال نعوظ آلت تناسلی و یا (ED) را نشان میدهد که در مردان ایجاد شده است. یک مطالعه و بررسی کوچک توسط دانشکدهی علوم پزشکی دانشگاه میامی میلر در فلوریدای ایالات متحدهی امریکا انجام شده است که در آن بافتهای از آلت تناسلی چهار مرد را که قبلاً به ویروس کرونا مبتلا شده بودند، آزمایش؛ تجزیه و تحلیل کرده است. بنابراین؛ از جمله دو نفر از آنها تحت عمل جراحی «پروتزی» آلت تناسلی جهت درمان اختلال نعوض رفتند و دو نفر دیگرش مبتلا به این عارضه نشده بودند. پژوهشگران و محققان دریافتند که هنوز هم میتوان آثاری از ویروس کرونا را در سیستم و اندامهای تناسلی بیماران ماهها پس از عفونت یافت و تشخیص داد. این تحقیقات و یافتهها که در ماه جولای سال گذشته در «مجله جهانی سلامت مردان» منتشر شد، محققان را به این نتیجه رسانده است که ویروس کرونا ممکن است خونرسانی به اندامهای تناسلی را محدود کند و این امر به مرور زمان باعث ایجاد مشکل در دستیابی به نعوظ در مردان میشود.
علائم درازمدت کرونا در بیماران
ارتباط بین گردش خون ضعیف و ویروس در رابطه با سایر اعضای بدن بیمارانی آلوده که علائمی از جمله «انگشتان کرونایی» را نشان میدهند مشخص شده است. بنابراین؛ این وضعیت شبیه سرمازدگی و یا زکام است که در برخی از موارد کروناویروس مشاهده میشود. مطالعات و بررسیهای که توسط دانشکدهی دانشگاه لندن در ماه جولای سال ۲۰۲۱ میلادی منتشر شد، بیش از ۲۰۰ علامت را که اکنون با «کرونای طولانیمدت» و یا کرونای بیپایان مرتبط است. از تمامی مجموعه دادههای ۳۷۶۲ متخصص شرکتکننده در تحقیقات که از ۵۶ کشور جهان بودند، شناسایی کردند. علاوه بر اثرات طولانیمدت غیرمعمول ویروس کرونا بر بیماران مانند از دستدادن بینایی؛ آلرژیهای جدید؛و ناتوانی در گریهکردن و خمیازهکشیدن برخی از علائم نادر که تحقیقات عمدتاً بر روی سیستم تولیدمثل و مشکلات جنسی متمرکز بود انواع از چنین علایمی را در مردان نشان داده است.
علائم کرونا در زنان
اما در باب زنان، این علایم به معنای شروع یائسگی زودرس و پریودهای نامنظم در بانوان است. در مردان، کاهش اندازه اندامهای جنسی مانند آلت تناسلی و بیضهها در برخی از شرکتکنندگان در آزمایشهای تحقیقاتی مشاهده شد. این مشاهدا با این داستان بیمار امریکایی نیز مطابقت دارد. همانطوری که تحقیقات علمی هنوز در مورد اثرات بلندمدت ویروس کرونا در جهان ادامه دارد؛ اما هنوز اتفاق عملی در مورد نحوهی درمان و بازگرداندن آسیبهای احتمالی ناشی از بیماری ویروس کرونا بر اندامهای جنسی و تولیدمثل در مردان و زنان وجود ندارد.
مداوا و درمانهای بالقوه
از اینرو؛ داکتر چارلز ولیور، متخصص اورولوژی و جنسی در دانشگاه علوم پزشکی آلبانی، در گفتوگویی با برنامه «اسلیت» به عنوان مهمان پادکست تحت نام «چگونه این کار را انجام بدهیم؟» گفت: «این بیمارکرونای در امریکا معتقد است که درمانها میتواند شامل توانبخشی، از جمله استفاده از دستگاههایی مانند پمپکننده آلتتناسلی برای کمک به بازگرداندن قطر و طول آلتتناسلی از دست رفته شود». دکتر چارلز در برنامه اسلیت گفت: «گام اولیه برای [اختلال درمان موقتی] این است که سعی کنید داروی ویاگرا را با دوزهای متوسط بهطور روزانه استفاده کنید. بنابراین؛ آقای چارلز اضافه کرد که ما اخیراً شروع به بررسی نوع دیگری از دستگاههای کششی و انقباضی برای بهبود در نعوض آلت تناسلی ناشی از ویروس کرونا کردهایم. در نهایت؛ یک دستگاه به نام «ریستورایکس» است که از آن هم میشود برای بهبود نعوض استفاده کرد. در واقع دادههای این دستگاه در بازیابی طول و حفظ قطر آلت بسیار خوب و موثر عمل میکند. بدینترتیب؛ دستگاههای دیگری هم وجود دارد که به نام دستگاههای «نعوظ خلاء» یاد میشوند و آنها برخی از مزایای بالقوه را نیز دارند».