برای ازدواج موفق، واقعیت‌ را پنهان نکنید ( قسمت سوم)

صبح کابل
برای ازدواج موفق، واقعیت‌ را پنهان نکنید ( قسمت سوم)

نویسنده: زهرا اکبری

دو قسمت گذشته در مبحث «برای ازدواج موفق، واقعیت را پنهان نکنید» به موضوعات و چیزهایی که نباید پنهان کرد، مواردی که می‌توان آن‌ها را پنهان کرد و پیامدهای پنهان‌کاری در زندگی مشترک پرداختم و حالا در پایان می‌خواهم به دلایل پنهان‌کاری اشاره کنم و این ‌که چگونه بتوانیم از پنهان‌کاری جلوگیری کنیم.

پنهان‌کاری دلایل مختلفی دارد که هیچ کدام توجیه خوبی برای این کار نیستند.

وجود شخص سلطه‌گرا: اگر یکی از طرفین رابطه سلطه‌گرا باشد، فرد مقابل برای جلوگیری از این که مورد خشم واقع شود یا این که قضاوت شود، پنهان‌کاری می‌کند، پس باید دست از سلطه‌گری برداشت تا پنهان‌کاری به میان نیاید.
بی‌اهمیت دانستن موضوع: موضوعی که اتفاق افتاده را مهم نمی‌دانید و فکر نمی‌کنید که ممکن است این موضوع آسیب‌رسان باشد. پس کاری که می‌کنید این است، آن را نمی‌گویید و پنهان می‌کنید.
ترس از دست دادن چیزی: در یک رابطه و زندگی مشترک، طرفین به دلیل ترس از دست دادن طرف مقابل شان، ممکن است پنهان‌کاری کنند و برای جلوگیری از تخریب زندگی شان مسأله را بیان نکنند.
تبدیل شدن پنهان‌کاری به دروغ: اگر پنهان‌‌کاری ادامه پیدا کند، به جایی می‌رسد که دیگر فقط به نگفتن واقعیت ختم نمی‌شود؛ بلکه در صورتی که شما برای پوشاندن پنهان‌کاری خود به دروغ رو بیاورید و واقعیت را پنهان کنید، همین طور مجبور می‌شوید که دروغ‌های بیشتری بگویید.

تفاوت حریم شخصی با پنهان‌کاری: یک سری از مسائل به حریم شخصی شما مربوط است و باید در همان جا بماند؛ چیزهایی که زندگی مشترک تان را به خطر نمی‌ندازد. شما نمی‌توانید چیزی که حق طرف مقابل تان است را از او پنهان کنید و اسم حریم شخصی روی آن بگذارید. همسر تان حق دارد بداند کجا می‌روید، چه کار می‌کنید و با چه کسی رفت‌وآمد می‌کنید؛ به این دلیل که زندگی او را هم تحت تأثیر قرار می‌دهید؛ اما این که می‌خواهید به بیرون بروید و کاری را برای خود تان انجام بدهید و یا در خانه وقتی را برای خود اختصاص دهید، به حریم شخصی شما نسبت داده می‌شود. مثلا دفتر خاطرات شما حریم شخصی شما است و شما حق دارید که بدون نگرانی در آن هر چیزی بنویسید .

حل شک کاذب به پنهان‌کاری: اگر همسرتان شک کرد که شما دارید چیزی را پنهان می‌کنید، ممکن است برای  او سوء تفاهمی ایجاد شده باشد که نیاز به حلش دارید. برایش زمانی را اختصاص دهید و بنشینید و از او بپرسید که می‌خواهد چه چیزی را بداند. اگر در آن مورد چیزی را پنهان نکرده ‌اید، برایش توضیح دهید که اشتباه می‌کند و آن طور که فکر می‌کند نیست؛ اما اگر چیزی را پنهان کرده اید، بهتر است واقعیت را به او بگویید.
راز پنهان‌شده را چگونه بیان کنیم؟
به سرعت مسأله را باز نکنید؛ یک باره به سراغ اصل مطلب نروید و همه چیز را نگویید. به او بگویید که می‌خواهید در باره‌ی موضوع مهمی با او صحبت کنید و از او بخواهید که برای شما ساعتی را در نظر بگیرد.
مدعی نباشید : طوری رفتار نکنید که انگار مسأله‌ی مهمی نیست و حق به جانب رفتار نکنید. آمادگی عذرخواهی باشید.

از نفر سوم استفاده کنید: اگر می‌خواهید راز بزرگی را فاش کنید، بهتر است یکی از دوستان مشترک تان حضور داشته باشد.

در یک جای مناسب صحبت کنید: هیچ گاه جاهای شلوغ را انتخاب نکنید؛ بهتر است در جایی صحبت کنید که قبلا هم به آن‌جا رفته اید و خاطره‌های خوبی در آن‌جا دارید.

برای جلوگیری از پنهان‌کاری چه کاری باید انجام دهید؟
برای این که شخص مقابل تان بتواند چیزهایی را که پنهان کرده، به راحتی با شما بازگو کند، بهتر است همیشه گوش شنوا برای او باشید و واکنش‌هایی نشان ندهید که او از کار خود پشیمان شود و دیگر این کار را انجام ندهد. جنبه‌ی شنیدن واقعیت را داشته باشید و با رفتار خود کاری کنید که همیشه بخواهد واقعیت را به شما گفته بتواند.

حال با در نظر گرفتن تمامی جنبه‌های پنهان‌کاری، این موضوع برای تان قابل درک خواهد بود که هیچ گاه نباید بر این تصور باشید که می‌توانید با پنهان‌کاری ازدواج موفقی داشته باشید.

پایان