
نویسنده: پرویز شورش
با ثبت شدن اولین واقعهی مثبت ویروس کرونا در ترکیه، تدابیر جدی از سوی دولت گرفته شد. در اولین اقدام، دانشگاهها و مکتها، نزدیک به یک ماه تعطیل شد و در اقدام بعدی؛ رستورانتها، کافهها، بارها، مکانهای تفریحی (پارک) و مکانهای عمومی بسته شد.
بیش از یک هفته از ثبت اولین واقعهی مثبت ویروس کرونا در ترکیه میگذرد. تعداد مبتلا شدگان نزدیک به ۱۴۰۰ تن رسیده است. بیش از۳۰ تن هم جانهای شان را از دست داده اند. امروز اما کدام واقعهی جدید به ثبت نرسیده است. کسانی که از بیرون کشور آمده اند، در قرنطین به سر میبرند، کسانی که نخواهند در قرنطین بمانند و یا اقدام به فرار کنند، جریمهی سنگینِ نقدی میشوند. افراد مسن و سالخورده در قرنطین به سر میبرند. مردم در سراسر کشور، آمادگیهای کامل برای قرنطین کردن خویش را میگیرند. رسانهها، مرتب برای پیشگیری و آگهیدهی، برای مردم، تبلیغات میکنند. سایتهای انترنتی و روزنامهها، صفحهی به نام این ویروس ساخته اند و در آنجا به خبررسانی و اطلاعرسانی در مورد این ویروس کشنده میپردازند.
خودم ده روز است که در قرنطین به سر می برم. همهروزه اخبار مرتبط به ویروس کرونا را دنبال میکنم. آمار تکاندهندهی مرگومیر ناشی از این ویروس، برای ما این را میآموزاند که با این ویروس، سطحی و طنزگونه برخورد نمیشود. در ایتالیا مردم ویروس را جدی نگرفتند، حالا مهار کردن شیوع آن، از کنترل خارج شده است. آیا میدانید؛ چین، چگونه توانست راه شیوع این ویروس را بگیرد؟ چین، با برخورد جدی و تلاش شبانهروزی توانست شیوع این ویروس را به صفر برساند. بدون شک، نقش رسانهها و مسؤولیتپذیری مردم چین در مهار کردن و جلوگیری از شیوع کرونا، نقش بزرگ و برجسته داشت. میدانید؛ مردم در چین چه کردند؟ آنها هشدارهای داکتران را جدی گرفتند؛ در قرنطین ماندند. از خانههای شان بیرون نشدند، از ارتباطات با دیگران خودداری کردند و این گونه راه شیوع ویروس را بستند. ایران اما با سطحی برخورد کردن و جدی نگرفتن ویروس، همانند ایتالیا که امروز، بیشترین آمار مرگومیر ناشی از این ویروس را در جهان دارد، برای خود فاجعه خلق کرد. فعلا شیوع و گسترش ویروس از کنترل خارج شده و وضعیت خیلی نگرانکننده است؛ با جدی برخورد کردن و توجه داشتن به عواقب بد و نگرانکنندهی این ویروس کشنده، مسؤولیتپذیر و نجاتدهنده باشیم. کرونا را جدی بگیریم و مردم خود را در قبال عواقب این ویروس کشنده، هشدار داده و باخبر کنیم. من به عنوان یک شهروند، در آگهیدهی از طریق رسانههای اجتماعی، مسؤولیتم را ادا میکنم. شما چه میکنید؟
من، موارد بهداشتی را رعایت میکنم. در خانه میباشم. با دیگران به جای ملاقات کردن و صحبت رو در رو، از طریق رسانه ای اجتماعی در ارتباط میشوم. روزها را با خواندن کتاب، دیدن فیلم و ورزش به آخر میرسانم. این گونه، هم روزهای قرنطین خوب سپری میشود و هم باعث میشود تا از ویروس کرونا در امان باشم.