
آگاهی جنسی برای تأمین نیازهای عاطفی نقش ارزندهای دارد که همسران به این وسیله میتوانند نیازهای همدیگر را تأمین کرده و در جهت ارضای یکدیگر سهم خود را ادا کنند. متأسفانه در جوامع عقبماندهای مثل افغانستان، زوجین در این رابطه، آگاهی کافی نداشته و نقش خود را در تحکیم این روابط نمیتوانند ادا کنند. مسألهای که به خصوص در قریهها و این که زنان سواد کافی برای خواندن و نوشتن ندارند، سبب تنش و کشمکش میان زوجین میشود. آنان در رابطه به چگونگی این روابط چیزی نمیدانند و شوهر نیز بدون آگاهی فقط به فکر لذتبردن از این رابطه است. ناآگاهی در این مورد موجب میشود که چنین حسی در وجود زن وجود نداشته باشد. این وضعیت به دلیل خردسال بودن و دلایل دیگر، موجب میشود که نارضایتی از یکدیگر آغاز شده و در مواردی منجر به جدایی شود؛ پس لازم است تا در داشتن روابطی جنسی سالم، بیشتر بدانیم و باعث اذیت یکدیگر نشویم.
رابطهی زناشویی دو بُعد دارد:
۱٫ بُعد فیزیکی که همان بُعد فزیولوژیکی این رابطه است.
۲٫ بُعد روانی که تأثیر ویژه بر ارضای فیزیکی دارد.
کدام بُعد دارای اهمیت بیشتر است؟
در خصوص بُعد فیزیکی باید گفت که این بُعد فقط مال چند سال اول ازدواج است؛ چون به تدریج با بلند رفتن سنوسال، فیزیک آدمی به کهنگی دچار شده و جذبهی اولیهی خود را از دست میدهد؛ با این حال چیزی که پابرجاست، ارضای همدیگر از بُعد روانی است. ممکن است مرد ۶۰ساله با زن ۵۵ ساله، هیچ نوع جذبهی فیزیکی برای همدیگر نداشته باشند؛ ولی چیزی که آنها را کنار همدیگر نگه داشته است، ارضای روانی شان در اوج همدیگرپذیری است.
دانستن تفاوتهای جنسی بین زنان و مردان کمک میکند تا طرفین بدانند که از همدیگر چه توقعی و در کدام حد میتوانند داشته باشند. بعضی افراد در بیان احساسات خود ضعیف استند؛ به خصوص آقایان که اکثرا احساس خود را فقط در هنگام انجام رابطهی جنسی شان بیان میکنند که خود به خود زن احساس میکند که مرد او را فقط به خاطر انجام رابطهی جنسی میخواهد و احساس میکند که دچار سرخوردگی عاطفی شده است که اصلا هم این گونه نیست. پس برای این که روابط بهتر داشته باشید، بیان احساس را در خود تمرین کنید و برچسب نتوانستن را به خود نزنید. برای بیان احساس میتوانید، هوش هیجانی خود را تقویت کنید. این مهارت دو بُعد دارد:
۱٫ بُعد علمی
۲٫ بُعد عملی
بُعد علمی که با خواندن کتابهایی در رابطه با هوش هیجانی میتواند کمککننده باشد؛ ماهیت هوش هیجانی چیست؟ و دارای کدام ویژگیها است؟ برای تمرین بُعد عملی میتوان آن را در مکانهای مختلف تمرین کرد مثلا؛ صنفهای بازیگری.
در صنفهای فن بیان با تمرینات زبان بدن و تُن صدا قابلیت گفتار احساسات تان را تمرین کنید و فُرم حرف زدن و نحوهی بیان احساس را بیاموزید. باید از خود شناخت واقعی داشته باشید؛ زیرا نوع بیان عاطفه به فرزندان نسبت به نوع بیان عاطفه با همسر تفاوت دارد. پس برای بیان منطقیتر احساس و عاطفهی تان، دامنهی لغات عاطفی تان را وسعت بخشید و برای ارضای همسر تان عاشقانهترین واژهها را به کار ببرید.
در بسیار موارد، افراد در خصوص سواد عاطفی نقش مناسب برای برقراری رابطهی عاطفی نیاموخته اند؛ مثلا در اکثر وقتها خانم و شوهر برای یکدیگر نقش پدر و مادر را بازی میکنند که این اتفاق بیشتر در خانمها رخ میدهد که برای همسر شان نقش مادر را بازی میکنند و چون افراد نسبت به پدر و مادر تمایل جنسی ندارند، برای شان کسالتبار است که چنین حسی از سوی همسر شان به سراغ شان آید و این نوع رفتارها مصداق بارز آسیب رساندن به روابط زناشویی است. زن و شوهر باید بدانند که ابراز عاطفه در رفتار والدین به گونهای نیست که خود سبب ایجاد فاصلهی جنسی و نارضایتی جنسی بین زوجها شود.
از مشکلات حاد جنسی میتوان به این موارد اشاره کرد و راه حل آن را جستجو کرد:
· کممیلی جنسی و بیمیلی جنسی
· زودانزالی و نرسیدن به ارگاسم در زنان
· ناتوانیهای جنسی
هرکدام اینها به نوبهی خود میتواند مشکلات بسیاری را ایجاد کند. این چالشها، درست رابطهی زناشویی را در خانواده هدف میگیرد که در شمارهی آینده به راههای پیشگیری از دچار شدن رابطهی زناشویی به ناآگاهیهای رابطهی جنسی خواهیم پرداخت.
ادامه دارد …