
واکسین کرونای فایزر به گونهی رسمی، روز سهشنبه (۱۸ قوس/ ۸ دسامبر)، در بریتانیا آغاز شده است.
به نقل از شبکهی بیبیسی، روند واکسیناسیون ویروس کرونا امروز در بریتانیا آغاز شده و مقامهای بریتانیایی، این روز را، روز پیروزی (V-Day) اعلام کرده اند.
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا، گفته است که آنها در مقابله با کرونا، گام بزرگی برداشته اند.
دست کم ۷۰ شفاخانه و مراکز درمانی در بریتانیا برای تطبیق واکسین کرونا برای شهروندان این کشور آماده اند.
کسانی که سن بالاتر از ۸۰ سال دارند و کارمندان خانهی سالمندان و کارکنان صحت و درمان، در اولویت استند تا واکسین فایزر و بایوانتک را دریافت کنند.
به گزارش رسانهها، مارگارت کینان، مادر ۹۰ساله، اولین شهروند ایرلند شمالی است که واکسین کرونا را بدون آزمایش دریافت کرده است.
بریتانیا نخستین کشور در جهان است که واکسین کرونای فایزر را ترزیق میکند و اولین کشوری در اروپا است که واکسیناسیون ویروس کرونا را آغاز کرده است.
مقامهای بریتانیایی، هفتهی گذشته جواز استفاده از واکسین کرونای فایزر-بایوانتک را در این کشور صادر کردند.
این کشور، تا اکنون ۴۰ میلیون دوز واکسین کرونای فایزر را فرمایش داده که برای ۲۰ میلیون نفر کافی است.
واکسین کرونای فایزر-بایوانتک بیش از ۹۵ درصد موثر است و قرار است در روزهای آینده، این واکسین در امریکا هم جواز استفاده را دریافت کند.
دونالد ترامپ، رییسجمهور امریکا به تازگی فرمانی صادر کرده است که در آن خواسته شده است که اولویت در توزیع واکسین کرونا، باید به مردم امریکا باشد و پس از آن سایر کشورها آن را دریافت کنند.
یک مقام امریکایی به رسانهها گفته است که توزیع این واکسین به شهروندان رایگان خواهد بود.
ترزیق واکسین کرونا در سراسر جهان اجبار نخواهد بود و شهروندان با خواست خود شان این واکسین را دریافت خواهند کرد.
در همین حال، سازمان صحت جهان اعلام کرده است که افراد را باید در سراسر جهان متقاعد کرد که واکسین بزنند، نه این که آنها را مجبور به این کار کرد.
سازمان صحت جهان، گفته است؛ در حال حاضر ۵۱ نوع واکسین کرونا، وارد مرحلهی آزمایش انسانی استند و ۱۳ نوع آن وارد مرحلهی نهایی شده و به زودی تولید انبوه آنها آغاز خواهد شد.
بر اساس آخرین آمار، ۶۷ میلیون و ۶۵۳ هزار و ۱۱۷ نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند و ۱ میلیون و ۵۴۵ هزار و ۸۲۴ نفر نیز به اثر ابتلا به آن، جان باخته اند.