یونیسف: همه‌گیری ویروس کرونا سبب افزایش موارد ختنه‌ی زنان در جهان می‌شود

صبح کابل
یونیسف: همه‌گیری ویروس کرونا سبب افزایش موارد ختنه‌ی زنان در جهان می‌شود

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده است که به دنبال همه‌گیری ویروس کرونا، موارد ختنه‌ی زنان در سراسر جهان افزایش خواهد یافت.

به نقل از یورونیوز، در اعلامیه‌ای که روز شنبه (۱۸ دلو/ ۶ فبروری) از سوی یونیسف به مناسبت «روز بین‌المللی عدم مدارا با مثله کردن جنسی زنان» به نشر رسید، از افزایش تعداد دختران و زنانی که در معرض ختنه قرار دارند، هشدار داد.

در این اعلامیه، آمده است که به دنبال تعطیلی مکتب‌ها و نرسیدن کمک‌های نهادهای بین‌المللی در سطح جهان، تا پایان ۲۰۳۰ بیش از دو میلیون دختر در معرض ختنه قرار دارند که به این ترتیب، تعداد دخترانی که خطر ختنه آنان را تهدید می‌کنند، تا پایان این دهه به ۷۰ میلیون نفر می‌رسد.

بر اساس اعلامیه‌ی یونیسف، ختنه‌ی زنان در ۳۰ کشور رایج است و پس از همه‌گیری ویروس کرونا، موارد ختنه‌ی زنان در این کشورها بیشتر شده است.

هرچند پیش از این، یونیسف امیدوار بود که در زمان شیوع ویروس کرونا، مانند شیوع بیماری ابولا، ختنه‌ی زنان کاهش می‌یابد؛ اما گزارش‌ها می‌رساند همه‌گیری کرونا نتیجه‌ی برعکس داده است.

در همین حال، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، در تویتی، خواستار اتحاد و استفاده از امکانات سازمان ملل برای جلوگیری از ختنه‌ی زنان شده است.

سازمان ملل پیش از این امیدوار بود تا پایان سال ۲۰۳۰، ختنه‌ی زنان  به گونه‌ی کامل پایان یابد.

ختنه‌ی زنان، عملی است که در آن قسمتی از آلت تناسلی زنان به صورت سنتی مسدود یا بریده می‌شود که در کشورهای آفریقایی، آسیا، آمریکای جنوبی و خاورمیانه رواج دارد.

این عمل، علاوه بر مشکلات جسمی مانند درد و خون‌ریزی، عفونت ادراری، درد هنگام آمیزش جنسی، عقیم شدن، مشکلات روانی مانند افسردگی، مشکلات جنسی و شوک دیدن را نیز به دنبال دارد.