
دولت جاپان، تصمیم گرفته است که بیش از یک میلیون تن آبهای آلودهی نیروگاه هستهای فوکوشیما را به دریا بریزد.
دولت جاپان، روز سهشنبه (۲۴ حمل/ ۱۳ اپریل)، اعلام کرد که روند تخلیهی آبهای نیروگاه فوکوشیما تا دو سال آینده آغاز خواهد شد و کل این فرایند چندین دهه را در بر خواهد گرفت.
قرار است این آبهای آلوده، پیش از ریختهشدن به دریا، بر اساس معیارهای بینالمللی فلتر و رقیق شود و بسیاری از عناصر رادیو اکتیوی آن پاک شود؛ اما امکان دارد مواد آلودهی تریتیوم باقی بماند که امکان فلتر کردن آن وجود ندارد.
در سال ۲۰۱۱ میلادی پس از زلزلهای به بزرگی ۹ ریشتر در نیروگاه هستهای فوکوشیما، مرکز راکتور این نیروگاه ذوب شد و تا سال جاری میلادی بیش از ۱٫۳ میلیون تن آب رادیو اکتیو در این نیروگاه جمع شده و کار تخلیهسازی آن امکان دارد بیش از سی سال زمان ببرد.
در این زلزله که در آن نیروگاه هستهای فوکوشیما نیز آسیب دید، نزدیک به پانزده هزار نفر نیز جان باختند و بیش از صد هزار نفر دیگر از مناطق فوکوشیما آواره شدند و بیش از دومیلیون نفر دیگر که نتوانستند محل را ترک کنند، باید هرسال آزمایش شوند تا بیماریهای ژنتیکی بر اثر تخریب نیروگاه هستهای فوکوشیما در آنها به وجود نیاید.
با این حال، این تصمیم دولت جاچان با مخالفت ساکنانی که به صنعت ماهیگیری مشغول اند، گروههای محیط زیستی و کشورهای چین و کوریای جنوبی روبهره شده است.
وزارت خارجهی چین با نشر بیانیهای گفته است که توکیو باید در این مورد مسئولانه برخورد کند و کوریای جنوبی از این تصمیم جاچان ابراز تأسف کرده است.