پژوهش تازهای که از سوی موسسهی پژوهشی IHME وابسته به دانشگاه واشنگتن به نشر رسیده، نشان میدهد که آمار واقعی قربانیان در سراسر جهان نزدیک به هفت میلیون نفر است.
به نقل از دویچهوله، پژوهشگران این پژوهش گفته اند که در همه کشورها، شکاف آشکاری در ثبت واقعی قربانیان ویروس کرونا وجود دارد.
کریستوفر موری، مدیر این موسسهی تحقیقاتی، برای مثال از آلمان یاد کرده که بر اساس آمار سازمان جهانی صحت، شمار قربانیان ویروس کرونا ۸۴ هزار نفر گزارش شده و در وضعیت بدی قرار ندارد؛ اما پژوش این موسسه، نشان میدهد که شمار واقعی قربانیان در این کشور، ۱۲۰ هزار و ۷۰۰ نفر است.
به گفتهی او، در کشورهای ثروتمندی مثل آلمان، مرگومیر سالمندان در خلال مراقبتهای طولانی، جزو قربانیان کرونا به شمار نمیروند.
تفاوت آمار واقعی با آمار رسمی در روسیه خیلی بلند است. سازمان جهانی صحت، شمار قربانیان را در روسیه، ۱۲۲ هزار نفر اعلام کرده است؛ اما آمار این موسسه نشان میدهد که ۵۹۳ هزار و ۶۰۰ نفر در این کشور از اثر کووید-۱۹ جان باخته اند.
در امریکا نیز تفاوتی میان آمار واقعی و آمار رسمی وجود دارد. بر اساس آمار واقعی شمار جانباختگان در امریکا ۹۰۵ هزار و ۳۰۰ نفر است، در حالی که سازمان جهانی صحت، این رقم را ۵۷۳ هزار نفر گفته است.
تحقیقات این موسسه در مورد شمار قربانیان ویروس کرونا در هند، نشان میدهد که ۶۴۵ هزار نفر جان باخته اند؛ در حالی که سازمان جهانی صحت این رقم را یک سوم کمتر یعنی ۲۳۰ هزار نفر اعلام کرده است.
هند روز شنبه (۱۸ ثور/ ۸ می)، اعلام کرد که برای نخستینبار در این کشور، شمار قربانیان ویروس کرونا در ۲۴ ساعت به بیش از ۴ هزار نفر رسیده است.
بر اساس اعلام دولت هند، از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا در این کشور، ۲۳۸ هزار و ۲۷۰ نفر اثر این ویروس جان باخته اند.
در همین حال، گزارشها از نیپال، همسایهی هند نشان میدهد که در هفتههای اخیر نتیجهی ۴۴ درصد آزمایشهای کرونا در این کشور مثبت بوده است.
نیپال با هند ۱۸۵۰ کیلومتر مرز مشترک دارد و مرزهای آن به روی مسافرانی که برای دیدار خانوادههای شان به هند رفت و آمد میکنند، باز است.