
نویسنده: محمد عارف مایار، دانشجوی مقطع ماستری آموزش و پرورش
هندوستان کشوریست که در جنوب آسیا موقعیت دارد، نفوس این کشور بیش از ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر است، و دومین کشور پر نفوس جهان محسوب میشود. هندوستان دارای ۲۸ ایالت و ۷ منطقه بهم پیوسته است. مرکز کشور هندوستان شهر دهلی و مرکز فرهنگی ویا فیلمسازی آن شهر ممبئی است. اگرچه هندوستان به ایالتها و منطقههای مختلف تقسم شده؛ اما مردم آن از لحاظ فرهنگی و دینی مشترکات زیادی دارند.
بزرگترین شهرهای هند:
در هند دوازده شهر بزرگ وجود دارد که از لحاظ شهرسازی و کیفیت زندگی، نسبت به شهرهای دیگر برتری دارند و این شهرها هرکدام در ایالات مخلتف واقع شده است که عبارت اند از: (دهلی، ممبئی، بنگلور، کلکته، چنای، حیدرآباد، احمد آباد، پونه، سورت، جیپور و ناگپور)، این شهرها بیشترین جمعیت را در خود جای داده اند و از لحاظ اقتصادی و صنعتی در ردهی بالایی قرار دارند.
اقتصاد وصنعت:
هند در حالی که تا هنوز در ردهی کشورهای در حال توسعه قرار دارد و تعداد زیادی از شهروندان این کشور فقیر و بیسرپناه استند؛ ولی رشد اقتصادی بسیار سریع دارد، و در حال توسعه و پیشرفت است. بر اساس برابری قدرت خرید، اقتصاد هند اکنون چهارمین اقتصاد بزرگ جهان به شمار میآید. با این حال میلیونها تن هنور در فقر شدید زندگی میکنند و درآمد سرانه ۷۲۰ دلار امریکایی در سال است. از لحاظ صنعتی هند تقریباً یک کشور خودکفا بوده و اکثر اقلام مورد ضرورت، در هند تولید شده و به مصرف میرسد و بزرگترین کمپنیهای جهان در این کشور نمایندگی دارند.
حمل و نقل:
یکی از بزرگترین سهولتهای هند سیستم حمل و نقل آن است، که روزانه صدها هزار نفر را در این کشور جا به جا میکند. سیستم حمل و نقل هند با وجود گران بودن نفت، به قیمت بسیار مناسب در دسترس شهروندان این کشور قرار دارد. در هند به تعداد ۲۸ شرکت هوایی وجود دارد که مهمترین آنها عبارت از (ایر اندیا، جت ایرویز، اسپایس جت، ویستارا، گو ایر، ایر آسیا و غیره) است. قیمتهای تکت با وجود گران بودن مواد سوخت در این کشور بسیار مناسب است، به طور مثال، فاصله بین دهلی تا شهر پونه نزدیک به ۱۵۰۰ کیلومتر است و قیمت تکت ها از ۲۰۰۰روپیه هندی شروع تا بیشتر از ۱۵۰۰۰ روپیهی هندی نظر به زمان و پرواز متفاوت است. قطار از سهولتهای دیگر این کشور است که سیستم آن در زمان انگلیسها پایهگذاری شده و تا حال توسعهی بسیار زیاد داشته است. در این کشور بیش از ۱۲۶۰۰ قطار وجود دارد که که روزانه بیش از ۲۳ میلیون نفر را در بیش از ۷۰۰۰ ایستگاه جا به جا میکند که مساوی به نفوس کل کشور استرالیا است. قیمت تکت قطار نیز در این کشور بسیار مناسب است، به طور مثال قیمت تکت در فاصلهی ۱۵۰۰ کیلومتر بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ روپیهی هندی نظر به نوع واگن است که عبارت از درجه یک، درجه دو، درجه سه و ساده است. سیستم حمل و نقل بَس نیز وجود دارد که قیمتهای آن بسیار مناسب است و نسبت به قطار کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
تحصیلات:
هند از نظر تحصیلات در سطح بسیار بالایی قرار دارد و اولین دانشگاه در این کشور درسال ۱۸۱۸ آغاز به کار کرده و تهداب سیستم تعلیمی و تحصیلی این کشور را انگلیسها پایهگذاری نمودند و بعداً توسط کشور مستقل هندوستان اصلاحات زیادی در آن بوجود آمد. در هند به تعداد ۹۹۳ دانشگاه و ۳۹۹۳۱ کالج وجود دارد. که مهمترین آنها عبارت اند از: دانشگاه دهلی، جواهر لعل نهرو، پونه، بنلگور، حیدر آباد، ممبئی و غیره. شهر پونه از قطبهای علمی این کشور به شمار میرود که دانشگاه مرکزی آن دانشگاه پونه است. در این شهر بیش از ۱۲۰۰ کالج وجود دارد که در رشتههای مختلف خدمات ارایه میکنند. و یک چهارم کل محصلین خارجی در این شهر مصروف تحصیل هستند.
مقاصد گردشگری هند:
هندوستان دارای مقاصد گردشگری زیادی است و به همین دلیل است که این کشور را کشور شگفتیها مینامند. تاج محل در شهر آگره، یکی از عجایب هفتگانهی جهان است. در دهلی پایتخت این کشور مکانهای گردشگری زیادی وجود دارد که اکثر آنها آثار دورهی سلطنت مسلمانان در این کشور است و در کنار آن معابد بزرگ هندو و ادیان دیگر مثل مسیحی و بهایی نیز وجود دارد. شهرهای گردشگری دیگر هند عبارت از ممبئی، گوا، پونه، بنگلور، سورت، احمد آباد، حیدر آباد، کلکته، جیپور و کرلا.
مخابرات و انترنت:
در هند به تعداد ۲۲ شبکه ی مخابراتی وجود دارد، که خدمات تماس و انترنت را به قیمت بسیار نازل برای مشتریان ارایه میکنند، به طور مثال ۲ جی بی انترنت روزانه و تماسها و پیامهای نوشتاری رایگان را به مبلغ ۳۰۰ روپیهی هندی ارایه میکنند. خدمات انترنتی از طریق سیم و آنتن نیز به قیمتهای بسیار نازل در دسترس است.
خدمات بانکی و خرید الکترونیکی:
خدمات بانکی در هند رشد بسیار چشمگیری نموده است. در این کشور به تعداد ۳۴ بانک وجود دارد که به تعداد ۱۲ بانک آن دولتی و ۲۲ بانک آن خصوصی است. از سهولتهای بانکی در این کشور دسترسی به عابر بانکها در هر منطقه به طور ۲۴ ساعته است. از مزایای این عابر بانکها یا خود پردازها این است که میتوانید از یک عابر بانک توسط کارت بانکی بانک دیگری پول بردارید. سهولتهای بانکی دیگر عبارت از بانکداری انترنتی، پرداخت از طریق کارت بانک، از طریق برنامههای موبایل، خرید انترنتی، پرداخت قبض برق و آب از طریق انترنت، پرداخت پول دانشگاه و هر معاملهای از طریق انترنت قابل اجرا است.
خدمات درمانی:
هند از لحاظ درمانی در صدر کشورهای جهان قرار دارد و بهترین داکتران در این کشور وجود دارند. در هند شفاخانههای دولتی، نیمه دولتی و خصوصی خدمات ارایه میکنند. مردم از سراسر جهان برای تداوی به این کشور سفر میکنند و خدمات درمانی نیز به مبلغ کمتر قابل دسترسی است.
دین، فرهنگ، زبان و عنعنات:
مردم هند با فرهنگ و خون گرم هستند و بسیار زود صمیمت حاصل میکنند. این مردم سادهزیست و در عین حال زندگی را با شادمانی و خوشحالی سپری میکنند. مردم هند بسیار با قناعت بوده و از تجملات زیاد خودداری میکنند. اکثر مردم هند به یک سرپناه، لباس و خوراک بسیار ساده قناعت نموده و شکرگزار هستند. این مردم به آسانی دست به خشونت نمیزنند و سعی میکنند قضایا و مشکلات را به سادگی حل نمایند. زنان هند احترام زیاد به شوهران خود دارند و زندگی را به عنوان خانم خانه ترجیح میدهند. در هند معمولاً فرزندان خانوادههای بزرگ بعد از ازدواج با پدر و مادر شان زندگی میکنند.
در هند به تعداد ۱۲۵۰۰ زبان وجود دارد که از این جمله ۲۲ زبان آن رسمی است و مردم در ایالتهای مختلف به آن تکلم میکنند. زبان هندی و انگلیسی بیشترین گویندگان را در این کشور به خود اختصاص داده است.
از لحاظ دینی، هند به عنوان زادگاه هندوئیسم و بودیسم شناخته میشود که سومین و چهارمین مذاهب بزرگ جهان میباشند. حدود ۱۴ فیصد هندیها مسلمان هستند و از این لحاظ، هند به یکی از بزرگترین ملل اسلامی جهان تبدیل شده است. مسیحیان و سیکها فیصدی کمی از جمعیت را تشکیل میدهند، و بوداییها و جینها نیز کمتر هستند، همچنین حدود ۸۰ فیصد از جمعیت هندو، ۱۴،۲ فیصد مسلمان، ۲،۳ درصد مسیحی، ۱،۷ فیصد سیك و ۲ فیصد نامشخص هستند. دیوالی، هولی، گنپتی، عید فطر، عید قربان، میلاد نبی و عاشورا از مراسمهای مهم مذهبی هند به شمار میرود.
درنتیجه:
نظر به تجربهی یک سالهام در این کشور به این نتیجه رسیدم که هندوستان کشوریست که مدرنیته و سنتگرایی هر دو با هم در آن دیده میشود، و مردم آن بسیار مردم سختکوش، پر تلاش، کم توقع و قانع استند. در هندوستان میزان جرایم به طور چشمگیری پایین بوده و همه احساس امنیت مالی و جانی میکنند. مردم هند با وجود فقر و تنگدستی هرگز دست به دزدی نمیزنند؛ حتا اگر وسیلهی نقیلهای با کلیدش شب تا صبح داخل جاده رها شود، کسی به آن دست نخواهد زد. مردم هند در مدت چهار ماه قرنتینه به خاطر شیوع ویروس کرونا با وجود فقر و تنگدستی هرگز از دولت خود شکایت نکرده و دست به دزدی و اعتراض نزدند و سعی کردند با همان اندک دار و ندارشان بسازند. مردم هند از تجملات و خودنمایی دوری نموده و در زندگی قناعت را پیشهی خود ساخته اند. به خاطر نبود پیشینهی جنگ در این کشور، مردم آن بسیار خونسرد بوده و بع خاطر هر موضوعی پرخاشگری نمیکنند. مردم هند احترام بسیار زیادی به دولت خود دارند و بسیار قانونپذیر اند. در جادهها حتا در غیاب پولیس ترافیک، از چراغ سرخ عبور نمیکنند و هرگز کار غیر قانونی انجام نمیدهند. در جریان شیوع کرونا همه از روز اول به راهنماییهای دولت خود گوش به فرمان بوده و تک تک آنها را اجرا مینمایند، از فاصلهی اجتماعی گرفته، تا ماسک و استفاده از ضد عفونی کننده و ماندن در خانه برای مدت بیشتر از سه ماه به خاطر جلوگیری از شیوع کرونا.
یکی دیگر از عادات خوب مردم هند، با وجود نفوس زیاد توجه آنها به محیط زیست است که بسیار محتاطانه برخورد نموده و سعی میکنند کمترین آسیب را به طبیعت وارد کنند. به طور مثال: مردم هند عملاً خود را عادت دادهاند که از پلاستیک استفاده نکنند و در بازار و دکانها نیز برای خریدن لوازم خانه هرکس باید با خودش خریطهی نخی حمل کند و فروشندگان نیز از دادن خریطهی پلاستیکی خودداری میکنند و ظروف یکبار مصرف نیز در این کشور بیشتر از ظروف کاغذی به جای ظروف پلاستیکی استفاده میشود.
از مشکلات هند ترافیک بسیار سنگین در جادهها، بوغ زدن بیجای رانندگان موتر، ریگشاها و موتورسیکلیتها، سکتگی و کار شکنی در ادارات دولتی و خصوصی هند است و کارها به سرعت پیش نمیرود.