
آنگسان سوچی، رهبر میانمار، به دنبال کودتای ارتش این کشور بازداشت شد و ارتش با اعلام وضعیت اضطراری، ادارهی این کشور را به دست گرفت.
ارتش میانمار، بامداد روز دوشنبه (۱۳ دلو/ ۱ فبروری) با نشر بیانیهای، اعلام کرده است که قدرت به مینآنگ هلینگ، فرماندهی کل ارتش منتقل شده و قرار است او به مدت یک سال کنترل این کشور را به دست بگیرد.
تنشها میان ارتش و حزب اتحادیهی ملی دموکراسی که رهبری آن را خانم آنگسان سوچی به عهده دارد، پس از آن بالا گرفت که حزب حاکم بانو سانسوچی با دست آوردن ۸۳ درصد آرا در انتخابات پارلمانی ماه نوامبر سال گذشته، پیروز شد؛ اما ارتش این کشور نتیجهی انتخابات را نپذیرفت و برگزارکنندگان آن را به تقلب گسترده متهم کرد.
کمیسیون انتخابات میانمار، اتهام ارتش این کشور را رد کرده و تاکید کرده که خطایی در انتخابات صورت نگرفته است که منجر به تغییر نتیجهی انتخابات شود.
بر اساس قانون اساسی این کشور، ۲۵ درصد کرسیهای پارلمان این کشور در اختیار ارتش است و سه وزارتخانهی کلیدی نیز به ارتش واگذار شده است.
آنگسان سوچی که رهبر بالقوهی میانمار به حساب میرود، دختر جنرال آنگسان، قهرمان استقلال این کشور است. خانم سوچی به خاطر مخالفت با حکومت نظامی در سالهای ۱۹۸۹-۲۰۱۰ در سال ۱۹۹۱ میلادی جایزهی صلح نوبل را به دست آورد و در سال ۲۰۱۵ در انتخابات پارلمانی پیروز شد؛ اما به دلیل داشتن فرزند از کشور دیگری، نمیتواند رییسجمهور باشد.
سان سوچی، در سالهای اخیر به دلیل سرکوب اقلیت مسلمانان در این کشور، محبوبت خود را در جامعهی بینالمللی از دست داده است؛ اما همچنان در داخل کشور از محبوبیت بالایی برخوردار است.
در همین حال، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، بازداشت آنگسان سوچی و کودتای ارتش این کشور را محکوم کرده است.
سازمان ملل با نشر بیانیهای، گفته است که این کودتا ضربهی جدی به اصطلاحات دموکراتیک در این کشور است.