نود و سومین مراسم اهدای جوایز اسکار، یکشنبه شب (۵ ثور/۲۵ اپریل)، پس از دو ماه تأخیر در شهر لسآنجلس امریکا در دو سالن جداگانه و با رعایت نکات صحی برگزار شد.
در این مراسم، ۱۷۰ نفر شرکت کرده بودند که حضور زنان و رنگینپوستها، این مراسم را متفاوتتر از مراسمهای پیشین اسکار کرده بود. نود و سومین مراسم اسکار، به دلیل تنوع نژادی و جنسیتی، یکی از تاریخسازترین مراسم اسکار تا کنون بود.
فیلم «سرزمین خانه به دوشها»، بهترین فیلم جشنوارهی ۲۰۲۱ اسکار شد و گارگردان این فیلم، کلویی ژائو، بهترین کارگردان این جشنواره و فرانسیس مکدورماند، بازیگر اصلی این فیلم نیز، بهترین بازیگر زن در این مراسم شناخته شد. به این ترتیب، فیلم سرزمین خانه به دوشها، سه جایزهی اسکار را از آن خود کرد.
فیلم سرزمین خانه به دوشها که به نام عشایر نیز شناخته میشود، پیش از این جایزهی ونیز، گلدن گلوب و بفتا را نیز به دست آورده بود و پیشبینی میشد که این فیلم، جایزهی اسکار را نیز به دست بیاورد.
کلویی ژائو، کارگردان این فیلم، نخستین رنگینپوست و دومین زنی است که جایزهی بهترین کارگردان اسکار را به دست آورد.
فرانسیس مکدورماند، بازیگر اصلی فیلم سرزمین خانه به دوشها، برای سومینبار اسکار بهترین بازیگر زن را از آن خود کرد. او، پیش از این، در سالهای ۱۹۹۶ در فیلم فارگو و ۲۰۱۸ در فیلم سه بیلبورد خارج از ابینگ، نیز این جایزه را به دست آورده بود.
آنتونی هاپکینز با بازی در فیلم «پدر»، بهترین بازیگر مرد این جشنواره شناخته شد. هاپکینز، کهنسالترین نامزد بهترین بازیگر تاریخ اسکار است که با ۸۳ سال سن، این جایزه را به دست آورد. هاپکینز، در سال ۱۹۹۲ نیز بهترین بازیگر مرد شناخته شده بود و تا کنون پنجبار نیز نامزد این جایزه شده بود.
به همین ترتیت، در اسکار ۲۰۲۱، جایزهی بهترین فیلمنامهی اقتباسی به فیلم «پدر» ساختهی کریستین همپتون و فلوریان زلر و بهترین فیلمنامهی غیراقتباسی به فیلم «زن جوان خوش آتیه»، ساختهی امرالد فنل تعلق گرفت.
همچنان جوایز بهترین بازیگر مکمل مرد به دنیل کالویا در فیلم «یهودا و مسیح سیاه» و بهترین بازیگر مکمل زن، به یو جانگ یان در فیلم «میناری» رسید.
جایزهی بهترین تدوین در مراسم امسال اسکار، به میکل نیلسن برای فیلم «صدای متال» و جایزهی بهترین موسیقی فیلم، به جان باتیسته، ترنت رزنر و اتیکوس رز، برای انیمیشن «روح» داده شد.
«دو غریبهی بیگانه» ساختهی تراون فری و مارتین دزموند روئه، جایزهی بهترین فیلم کوتاه، «معلم اختاپوس من» ساختهی پیپا ارلیک، جایزهی بهترین مستند بلند، «کولت» ساختهی آنتونی جیاکیون، جایزهی بهترین مستند کوتاه، «روح»، ساختهی پیپ داکتر و دانا مورای، بهترین انیمیشن بلند، و «اگر هر اتفاقی بیفتد دوستت دارم»، ساختهی ویل مک کورمک و مایکل گاویر، جایزهی بهترین انیمیشن کوتاه را در این مراسم از آن خود کرد.