معاون دوم ریاست جمهوری، میگوید که طالبان تاکنون حاضر به آغاز گفتوگوهای مستقیم با دولت افغانستان نشدهاند و به همین دلیل، نیروهای امنیتی ناگزیر استند تا با این گروه، بجنگند.
سرور دانش، امروز چهارشنبه (۲۹جوزا)، در سمپوزیم بینالمللی امام ابوحنیفه، گفت که اجماع ملی و بینالمللی برای پایان جنگ در افغانستان شکل گرفته؛ اما طالبان حاضر به گفتوگوی مستقیم با حکومت نشدهاند و نهادهای امنیتی ناگزیر استند تا از جان شهروندان و نوامیس ملی حفاظت کنند.
او همچنان گفت که تلاشهای ملی و بینالمللی در راستای برقراری صلح در افغانستان ادامه خواهد یافت.
آقای دانش، در بخش دیگر سخنان خود گفت: «اگر طالبان خود را پیرو مکتب فقهی امام ابوحنیفه میدانند، پس باید پاسخ بدهند که درکجای مکتب فقهی امام اعظم، کشتن مسلمانان و تخریب اموال و نهادهای عامه جایز دانسته شده است. گروههای افراطگرا مثل داعش، بر خلاف روش زندگی امام، دست به خشونت میزنند و دامن اسلام و دیانت را لکهدار میکنند.»
او تاکید کرد: «از پیروان مذهب حنفی و سایر مذاهب اسلامی، میخواهم که در برابر موج افراطگرایی ایستاد شوند و با گروههای افراطگرا مبارزه کنند.»
این در حالی است که تلاشها برای برقراری صلح در افغانستان، طی چند ماه اخیر شدت یافته است.
سهیل شاهین یکی از سخنگویان طالبان، روز گذشته در برگهی تویتر خود نگاشته بود که امریکا در مذاکرات توافق کرده که نیروهای خارجی از افغانستان بیرون شوند.
زلمی خلیلزاد، فرستادهی ویژهی امریکا برای صلح افغانستان نیز گفته است که امریکا به دنبال دستیافتن به یک توافق جامع است و این توافق نیز بر بنیاد چهار اصل با طالبان صورت خواهد گرفت. به گفتهی آقای خلیلزاد، ضمانت طالبان برای مبارزه با تروریزم، خروج نیروهای خارجی از افغانستان، آغاز مذاکرات بینالافغانی و برقراری آتشبس، چهار مورد مهم توافق با طالبان است.
او تاکید کرده است که طالبان باید مطابق به چارچوب داده شده توافق را عملی کنند.
نمایندهی ویژهی امریکا برای صلح افغانستان، از آغاز دور بعدی گفتوگوهای صلح میان امریکا و طالبان نیز خبر داده است.