شکار غیرقانونی حیوانات؛ یک پلنگ کم‌یاب در ولایت لغمان گرفتار شد

صبح کابل
شکار غیرقانونی حیوانات؛ یک پلنگ کم‌یاب در ولایت لغمان گرفتار شد

مسئولان در ریاست حفاظت از محیط ‌زیست کابل، می‌گویند که یک پلنگ کم‌یاب از سوی شماری از باشندگان ولایت لغمان به ضرب گلوله ابتدا زخمی و سپس گرفتار شده است.

کاظم همایون، رییس حفاظت از محیط ‌زیست کابل، به روزنامه‌ی صبح کابل، می‌گوید که این پلنگ بومی، حدود پنج روز پیش زمانی زخمی و گرفتار شد که به دلیل گرسنگی، به ساحه‌ی خانواده‌ها آمده بود و مردم او را با گلوله زدند.

آقای همایون گفت: «این پلنگ در لیست در جمع ۱۶۸ گونه نبات و خزنده‌ها، پرنده‌ها و سایر موجودات زنده، گونه‌‌های در حال انقراض است. این پلنگ می‌تواند هویت بلوژیک مناطق نورستان، لغمان و نزدیک‌های مرز پاکستان باشد.»

او هم‌چنان گفت که این پلنگ از سوی شخصی به نام افضل‌خان، از باشنده‌های پشه‌ای ولایت لغمان به گلوله زده شده و پس از آن، این حیوان را گرفتار کردند و چندین بار خواستند او را از بین ببرند.

رییس حفاظت از محیط‌‌‌زیست کابل می‌گوید، افرادی که این پلنگ را گرفتار کرده بودند، برنامه‌ داشتند که ناخن‌ها و پوست او را به قیمت نزدیک به ۵۰ هزار دالر به فروش برسانند؛ اما مسئولان ریاست زراعت لغمان وارد عمل شدند و از فروش آن جلوگیری شده است.

آقای همایون در این مورد گفت: «هرچند تا هنوز برای ما مشخص نشده که این پلنگ ماده است یا نر؛ اما چون وقت زایمان این پلنگ‌ها است. نگرانی من این است، در صورتی که این‌ها دو یا سه طفل می‌دهد، اگر زودتر جور نشود و رها نشود، می‌تواند طفل‌هایش تلف شود.»

او تأکید کرد که این پلنگ برای توریست‌ها بسیار اهمیت دارد؛ زیرا این پلنگ بسیار کم‌یاب است و باید هرچه زودتر به طبیعت رها شود و نگ‌هداری آن در باغ ‌وحش مفهومی ندارد.

بر اساس معلومات کاظم همایون، در حال حاضر این پلنگ زیر درمان است تا هرچه زودتر پاهایش بهبود یافته و دوباره به طبیعت برگردانیده شود.

خواستیم در این مورد دیدگاه مسئولان اداره ملی حفاظت از محیط‌زیست را نیز با خود داشتیم؛ اما آن‌ها می‌گویند که تا اکنون در این مورد آگاهی ندارند و نمی‌دانند که آیا چنین حادثه‌ی رخ داده یا خیر؟

این در حالی است که چندی پیش نیز برخی از دام‌داران در ولایت ننگرهار، یک پلنگ کم‌یاب را با دادن زهر کشتند.

پلنگ‌هایی که در کوه‌های افغانستان زندگی می‌کند، از حیوانات در معرض خطر و در حال انقراض است که شکار آن، از سوی دولت، غیرقانونی اعلام شده است.