عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحهی ملی به طرح جدید وزارت معارف واکنش نشان داد و گفت که این طرح از اساس کاملا اشتباه است.
آقای عبدالله، روز سهشنبه (۱۸ قوس)، در نشستی زیر عنوان « کنفرانس ملی صلح، رسانهها و جامعهی مدنی»، گفت که وزارت معارف، به جای لغو معینیت آموزشهای اسلامی و منتقل دانشآموزان از مکاتب به مدرسه، برای تقویت مدارس برنامهریزی کند.
او گفت: «من از رسانهها اطلاع پیدا کردم. تا حال گنگس استم که چه گپ شد. حتا علمای دینی که فرزندان خود را درس دینی میدهند، آنها را به مکتب میفرستند. این تصمیم از اساس اشتباه است. ما چه کمکی به مدارس کردیم تا به سطحی برسند که تعلیمات ابتدایی را تدریس کنند.»
رییس شورای عالی مصالحهی ملی، هر چند در این نشست گفت که نمیخواهد در کارهای حکومت مداخله کند؛ اما گفت که لغو معینیت آموزشهای اسلامی از سوی وزارت معارف و طرح بردن صنفهای ابتدایی به مساجد، کارهای روزمرهی حکومت نیست.
این در حالی است که وزارت معارف، روز شنبه (۱۵ قوس)، اعلام کرد که مساجد در ایکوسیستم آموزشی شامل شده که بر اساس آن، دانشآموزان صنفهای اول تا سوم، به مساجد منتقل میشوند.
وزارت معارف گفته است که این اداره، ساختارش را تغییر داده تا اسلام جایگاه محوری را در سیستم آموزشوپرورش داشته باشد.
در خبرنامهی وزارت معارف آمده است: «قبلا تعلیمات عمومی مسوولیت تمام تعلیمات ابتدایی و ثانوی را به عهده داشت؛ ولی تعلیمات اسلامی تنها در قبال مدیریت دارالحفاظ و مدارس مسوولیت داشت. این تفکیک، جایگاه اسلام را در حاشیه قرار داده بود.»
به دنبال حساسیتهای شهروندان به این تصمیم، وزارت معارف دوباره اعلام کرد که این طرح در مناطقی اجرا میشود که در آنجاها مکتب نیست.
نجیبه آرین، سخنگوی وزارت معارف، به روزنامهی صبح کابل گفت که این طرح در جاهایی تطبیق میشود که مکاتب در آنجا وجود نداشته باشد.
خانم آرین گفت: «این طرح تازه نیست؛ درسخواندن در مساجد از سابق وجود داشته است و امر معمول بوده. این طرح در جاهایی که مکتب نداریم، تطبیق میشود؛ مثلا در روستاهایی که مکتب نداریم؛ اما روستای پهلوی شان مکتب دارد، طیکردن فواصل برای شاگردان صنف اول تا صنف سوم، واقعا یک کار مشکل است. ما نصاب تعلیمی خود را به مساجد بردیم.»ش