خلبانان گیرمانده‌ی افغان در تاجیکستان به امریکا منتقل شدند

علیرضا اکبری
خلبانان گیرمانده‌ی افغان در تاجیکستان به امریکا منتقل شدند

به دنبال نشر گزارش‌ها مبنی بر وضعیت اسف‌بار خلبانان افغانستان در تاجیکستان، اکنون رسانه‌های خارجی، گزارش داده اند که بیش از ۱۵۰ خلبان و خدمه‌ی هواپیمای ارتش افغانستان به امریکا منتقل شده اند.

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه -۱۸ عقرب-، گزارش داده که این خلبانان به فرودگاه دوشنبه، پایتخت تاجیکستان برده شده و از آن جا ظاهرا به امریکا منتقل شدند.

در میان خلبانان و خدمه‌های هواپیماهای ارتش افغانستان، شمار از زنان خلبان نیز حضور دارند که باردار استند و نیاز به مراقبت‌های جدی صحی دارند.

این در حالی است که نیویارک‌تایمز روز یک‌شنبه -۱۶ عقرب-، گزارشی را منتشر کرد که بر اساس آن، بیش‌ از ۱۵۰ خلبان و  خدمه‌ی هواپیمای ارتش افغانستان که پس از سقوط کابل به تاجیکستان رفته بودند، زندانی اند.

این رسانه، گزارش داده بود که در حال حاضر هزاران خلبان و کارمندان نیروهای هوایی افغانستان به گونه‌ی پنهانی زندگی می‌کنند و زندگی هر یک شان با خطر جدی مواجه است.

پیش از این، لوید آستن، وزیر دفاع ایالات متحده نیز در یک نشست استماعیه در کانگرس امریکا در مورد وضعیت خلبانان افغان در تاجیکستان ابراز نگرانی کرده و گفته بود که برای انتقال آن‎ها به امریکا با وزارت خارجه‌ی این کشور کار خواهد کرد.

با آن‌که خلبان هواپیماهای ارتش افغانستان در زمان جنگ یکی از بزرگ‌ترین اهداف طالبان بودند و بارها مورد هدف قرار گرفته است؛ اما اکنون مسؤولان طالبان، می‌گویند که هیچ تهدید متوجه آن‌ها نیست.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان روز چهارشنبه -۱۹ عقرب-، در یک نشست خبری از خلبانان ارتش خواست که به وظایف شان برگردند و هیچ مشکل امنیتی متوجه شان نیست.

او، گفت که بخش از نیروهای هوایی افغانستان فعال است و خلبانان باید به وظایف شان برگردند.