کمیتهی مصونیت خبرنگاران، تأکید میکند که عاملان قتل و خشونت علیه خبرنگاران افغانستان در دو دههی گذشته نه شناسایی و نه هم مورد پیگیرد قانونی قرار گرفتهاند.
این کمیته روز چهارشنبه -۱۱ عقرب-، در اعلامیهای به مناسبت روز جهانی ختم معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران، گفته است که خبرنگاران نقش مهمی در گزارشدهی حقایق به شهروندان کشور دارند و مجازاتنشدن عاملان قتل و خشونت علیه خبرنگاران تاثیرات مخربی بر آگاهی شهروندان از حقایق دارد.
در اعلامیه، آمده است: «رسیدگی به قضایای خشونت علیه خبرنگاران و مورد پیگرد قراردادن عاملان آن، میتواند از یکسو، میزان خشونت علیه خبرنگاران را کاهش داده و از سوی سبب میشود که خبرنگاران در فضای مطمینتر به کار خبرنگاری شان ادامه دهند.»
این کمیته همچنان آغاز به کار دوباره کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانهها از سوی طالبان را کافی نمیدادند و میگوید که در حال حاضر کمیسیون تنها در مرکز فعال بوده و در ولایات فعال نیست.
کمیتهی مصونیت خبرنگاران افغانستان از گروه طالبان خواسته است که در تأمین امنیت و مصؤنیت خبرنگارن اقدامات لازم را روی دست بگیرند و افزون بر این به قضایای خشونت علیه خبرنگاران و کارمندان رسانهها رسیدگی کنند.
این کمیته در حالی از طالبان خواسته است که به قضایای خشونت و قتل خبرنگاران در افغانستان رسیدگی کنند که این گروه خود عامل بیشتر قضایای قتل و خشونت علیه خبرنگاران در کشور بوده است.
بر اساس گزارش مرکز خبرنگاران افغانستان، در جریان دو دههی اخیر، دستکم ۱۲۷ خبرنگار و کارمند رسانهای در کشور در نتیجهی جنگی و یا جرایم سازمانیافته کشته شدند که در این میان، ۲۰ خانم خبرنگار نیز شامل استند.