
کمیتهی مصونیت خبرنگاران افغان، هشدار همزمان دولت و طالبان به رسانهها را محکوم کرده و از آنها خواسته تا به حق آزادی بیان پابند باشند.
در اعلامیهای که روز چهارشنبه (۱۵ ثور)، از سوی کمیتهی مصونیت خبرنگاران نشر شده، آمده است که بر اساس مادهی (۳۴) قانون اساسی، آزادی بیان از تعرض مصون بوده و بر اساس مادهی (۶) قانون رسانههای همگانی، خبرنگاران در اجرای فعالیتهای مسلکی مربوط به نشر گزارشها، مورد حمایت قانونی قرار میگیرند.
بر اساس اعلامیه، در صورتی که تخطی یا تخلفی از سوی رسانهها صورت میگیرد، مجاری قانونی برایی رسیدگی به آن موجود است.
کمیتهی مصونیت خبرنگاران افغان، اظهارات سخنگوی طالبان را تهدید علیه خبرنگاران و رسانهها دانسته و آن را محکوم کرده است. این نهاد، همچنان از ریاست امنیت ملی خواسته است که در خصوص اظهارات رییس امنیت ملی، رسما وضاحت دهد.
در اعلامیه آمده است که گروه طالبان بر اساس توافقنامهی قطر، ملزم به حفظ حقوق اساسی شهروندان است که آزادی بیان یکی از مصادیق آن به شمار میرود.
بر اساس اعلامیه، این که هر دو طرف، رسانهها را متهم به نقض اصل بیطرفی کردهاند، این را نیز نشان میدهد که رسانهها به هیچ جناحی وابسته نیستند و در گزارش و خبرهای شان منفعت هیچ گروهی نهفته نیست.
کمیتهی مصونیت خبرنگاران، از سازمان ملل متحد خواسته است در راستای نظارت از حفظ آزادی رسانهها، راهکار مشخصی را روی دست گیرد تا در روند صلح، این ارزش آسیب نبیند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان، روز چهارشنبه (۱۵ ثور)، در تویتی، برخی از رسانههای افغانستان را ابزار پروپاگندای حکومت افغانستان عنوان کرده و هشدار داده است که در صورت دوام این کار، عواقب بعدی آن به دوش خود رسانهها خواهد بود.
از سویی دیگر، احمدضیا سراج، رییس عمومی امنیت ملی، در صحبتهایش در پارلمان افغانستان گفته است که تعدادی از خبرنگاران و تحلیلگران به نفع طالبان عمل میکنند. آقای سراج، گفته است که آنها مجبور استند با چنین افرادی برخورد کنند.