کمیتهی مصونیت خبرنگاران، میگوید که برخلاف وعدههای طالبان، وضعیت رسانهها در افغانستان تغییر نکرده و خشونتها علیه خبرنگاران هنوز هم ادامه دارد.
این کمیته روز یکشنبه -۷ قوس-، در گزارشی، گفته است که هنوز هم به دلیل مشکلات اقتصادی، فعالیت رسانهها متوقف میشود.
در این گزارش به گونهی نمونه، آمده است که بصیر احمدی، گویندهی تلویزیون آیینه در کابل، از سوی افراد مسلح مورد ضرب و شتم قرار گرفته است و همچنان هفتهی گذشته، گلاحمد الماس، خبرنگار آزاد در ولایت غور به دلیل گزارشی که در مورد فقر یک خانواده تهیه کرده بود، مجبور به ترک خانهاش شد.
کمیتهی مصونیت خبرنگاران، گفته است که پس از سقوط جمهوریت، شش رسانه در زون شرق افغانستان به دلیل مشکلات اقتصادی فعالیت شان را متوقف کرده که در نتیجهی آن، ۶۰ خبرنگار مرد و ۸ خبرنگار زن از کار شان بیکار شده اند.
همچنان دهها خبرنگار دیگر در ولایتهای ننگرهار، لغمان، کنر و نورستان از کار بیکار شده اند.
این همه در حالی است که به تازگی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان دستورالعمل هشت مادهای را برای رسانههای تصویری صادر کرده است که بر بنیاد این فرمان، درامهها و برنامههای تمثیلی که تمیثلکنندهی آن زنان باشند، نباید در تلویزیونها نشر شود.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان همچنان فیصله کرده است، زنان خبرنگاری که در رسانههای تصویری کار میکنند، باید حجاب اسلامی را رعایت کنند.