
وزیر دفاع ایالات متحدهی امریکا، تأکید میکند که روند خروج تدریجی سربازان امریکایی از افغانستان، تا یک هفته بعد آغاز خواهد شد.
مارک اسپر، روز دوشنبه (۱۲ حوت) در یک نشست خبری گفته است که به فرماندهی نیروهای امریکایی در افغانستان، دستور داده شده تا روند خروج نخستین گروه سربازان امریکایی از این کشور را آغاز کند.
او افزوده است که روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، باید در جریان ۱۰ روز پس از امضای توافقنامهی صلح، آغاز شود. «ایالات متحده قصد دارد تا با آغاز روند خروج، حسن نیت خود را نشان بدهد.»
توافقنامهی صلح میان ایالات متحدهی امریکا و طالبان، شنبه شب (۱۰ حوت) توسط زلمی خلیلزاد و ملا برادر، در قطر به امضا رسید. با امضای این توافقنامه، زمینهی خروج تدریجی نیروهای خارجی از افغانستان، فراهم خواهد شد.
در حال حاضر، ایالات متحدهی امریکا، حدود ۱۳ هزار سرباز در افغانستان دارد و بر اساس این توافقنامه، قرار است در جریان چهار و نیم ماه، شمار سربازان امریکایی در این کشور، به ۸۶۰۰ نفر کاهش یابد.
با این حال، وزیر دفاع امریکا میگوید: «تعداد سربازان ما در افغانستان را به ۸۶۰۰ میرسانیم و سپس، روند خروج را متوقف کرده و وضعیت را ارزیابی میکنیم. خواهیم دید که آیا تمام طرفها به تعهداتی که کردهاند، پابند خواهند بود و یا خیر؟»
قرار است تا دو هفته بعد از امضای توافقنامهی صلح میان امریکا و طالبان، گفتوگوهای مستقیم میان دولت افغانستان و طالبان آغاز شود.
مارک اسپر، گفته است که مذاکرات بینالافغانی، طولانی و پر از فراز و نشیب خواهد بود.
او افزوده است: «مذاکرات طولانی خواهد بود؛ از همین رو ما نمیخواهیم مه هیجانی شویم، ما تنها میخواهیم مطمئن شویم که روی این مأموریت، تمرکز خواهیم کرد.»
گروه طالبان، اعلام کرده است که گفتوگوهای بینالافغانی، پیش از آزادی پنج هزار زندانی طالب آغاز نخواهد شد. اما حکومت افغانستان، حاضر به آزادی زندانیان طالب نیست.
رییسجمهور غنی، روز یکشنبه (۱۱ حوت) در یک نشست خبری تأکید کرد که هیچ نوع تعهدی برای آزادی پنج هزار زندانی طالب وجود ندارد. او افزود که امریکا، صلاحیت آزادی ۵ هزار زندانی طالب را ندارد و این موضوع، تنها میتواند جز آجندای مذاکرات بینالافغانی باشد.