همزمان با افزایش نگرانیها از فروپاشی نظام اقتصادی در افغانستان و افزایش نرخ گرسنگی، دیدبان حقوق بشر، تأکید کرده است که افغانستان در معرض قحطی شدیدی قرار دارد و برای جلوگیری از تاثیرات ناگوار آن، نیاز است تا فوری اقدام صورت بگیرد.
در بیانیهای که ناوقت روز پنجشنبه -۲۰ عقرب-، از سوی این نهاد به نشر رسیده، از سازمان ملل و سایر نهادهای بینالمللی خواسته شده که برای جلوگیری از افزایش قحطی در افغانستان، به گونهی فوری باید اقدام شود.
بر اساس بیانیه، به منظور جلوگیری از گسترش قحطی در افغانستان، سازمانها باید به اقتصاد فروپاشیده و سیستم ورشکستهی بانکی در این کشور رسیدگی کنند.
در این بیانیه، همچنان آمده که برنامهی جهانی غذا از بدترشدن امنیت غذایی و خطر مرگومیر شهروندان افغانستان در نتیجهی گرسنگی هشدار داده است.
این در حالی است که به تازگی برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد –WFP-، اعلام کرده که حدود سه میلیون نفر در افغانستان با قحطی و گرسنگی شدید روبهرو اند.
دیوید بیسلی، مدیر اجرایی برنامهی جهانی غذا در سفر اخیر خود به افغانستان، گفته است که ۴۵ میلیون انسان در ۴۳ کشور جهان با خطر گرسنگی مواجه اند که از این میان حدود سه میلیون آن در افغانستان زندگی میکنند.
مدیر اجرایی برنامهی جهانی غذا با اشاره مشکلات اقتصادی در افغانستان، گفته است که شماری از خانواده برای زندهماندن شان، کودکان شان را به فروش میرسانند.