بامداد روز جمعه -۲۵ سرطان-، خبری از ولایت کندهار مخابره شد که میگفت: دانش صدیقی، خبرنگار و عکاس هندی خبرگزاری رویترز، در جریان درگیری میان نیروهای ارتش و جنگجویان طالب کشته شده است.
خبرگزاری رویترز نیز به گونهی رسمی، تأیید کرده است که آقای دانش، روز جمعه در جریان درگیری میان دو طرف، ابتدا زخمی و سپس جان باخته است. این رویداد در ولسوالی اسپینبولدک ولایت کندهار رخ داده است.
مرکز خبرنگاران افغانستان نیز اعلام کرده که صدیقی، شهروند هندوستان است و حدود دو هفته پیش به افغانستان آمده بود.
کشتهشدن دانش صدیقی، با واکنشهای زیادی در افغانستان و بیرون از افغانستان روبهرو شده است.
رییسجمهور غنی، در واکنش به کشتهشدن دانش صدیق، گفته است که شدیدا از این رویداد متأثر شده است. آقای غنی، گفته است: «یکبار دیگر تعهد خللناپذیر دولت افغانستان را در راستای آزادی بیان و حراست از رسانههای آزاد و خبرنگاران، ابراز میکنم.»
عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحهی ملی، گفته است که حمله بر خبرنگاران و غیرنظامیان، جنایت جنگی و خلاف موازین بشری و اسلامی است.
در خبرنامهای که به نقل از آقای عبدالله به نشر رسیده، آمده است: «جنگ تحمیلی، ظالمانه و ویرانگر جاری، بیشترین آسیب را به غیرنظامیان بیگناه وارد کرده است. در این میان، تأمین امنیت و مصؤونیت خبرنگاران، مسؤولیت نهادهای امنیتی و دفاعی ما است.»
او تأکید کرده است که نیروهای امنیتی، باید زمینهی اطلاعرسانی را برای خبرنگاران در جنگ فراهم کنند.
از سوییهم، نی -نهاد حمایتکنندهی رسانههای آزاد افغانستان-، در واکنش به کشتهشدن دانش صدیقی، گفته است که حکومت باید مسئلهی قتل عکاس خبرگزاری رویترز را بررسی و نتایج آن را همگانی کند.
نی از حکومت افغانستان، خواسته است که قتل این عکاس خبرگزاری رویترز را بررسی کند تا مشخص شود که آقای صدیقی در نتیجهی شلیک کدام طرف جنگ، جان باخته است.
در خبرنامهی نی، آمده است: «وجیبهی نیروهای امنیتی افغانستان است که هر گاه کارمند رسانهای از ساحهی جنگی گزارش تهیه میکند، باید تمام هماهنگیهای لازم انجام شود تا جان این افراد به خطر نیفتد.»
نهادهای بینالمللی نیز به کشتهشدن دانش صدیقی واکنش نشان داده است. یوناما یا دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان نیز، گفته است که قتل آقای صدیقی، نمونهی دردناک از خطراتی است که رسانههای افغانستان با آن دستوگریبان اند.
این نهاد، گفته است که رسانههای فعال در افغانستان، در معرض تهدیدهای جدی قرار دارند و باید پروندههای قتل خبرنگاران به گونهی همهجانبه بررسی شود.
در همین حال، راس ویلس، سرپرست سفارت امریکا در کابل نیز، کشتهشدن دانش صدیقی را یک رویداد غمانگیز توصیف کرده و گفته است که آقای صدیقی، ۵۴-امین خبرنگاری است که در افغانستان ترور یا کشته شده.
آقای ویلسن با اشاره به وضعیت بد امنیتی در افغانستان، خواستار آتشبس فوری در این کشور شده است.
وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز به قتل آقای صدیقی واکنش نشان داده و گفته است که مخالفان مسلح دولت، هیچ ارزشی به جان خبرنگاران قایل نیستند.
در خبرنامه آمده است: «ما در حالی که کشتهشدن دانش صدیقی، خبرنگار و عکاس هندیتبار خبرگزاری رویترز را به شدت تقبیح میکنیم، از مخالفان مسلح دولت که بیشتر باعث قتل خبرنگاران میشوند، تقاضا میکنیم که بگذارند خبرنگاران به مسؤولیتهای شان در برابر مردم در امر اطلاع رسانی بپردازند.»
گفتنی است که درگیری در ولسوالی اسپینبولدک کندهار از چند روز به این طرف، ادامه دارد. جنگجویان طالب روز چهارشنبه -۲۳ سرطان-، کنترل گذرگاه اسپینبولدک را از نیروهای امنیتی گرفتند و سرانجام نیروهای ارتش افغانستان، توانستند پس از چاشت روز جمعه -۲۵ سرطان-، با راندن طالبان، دوباره این گذرگاه به کنترل خود شان در بیاورند.